Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
marketingoviy_menedjment_3 / Pract_pidg MM.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
1.32 Mб
Скачать

1.1. Етапи виконання дипломної роботи

1) Визначення напрямку дипломного дослідження

Визначення напрямку дослідження здійснюється студентом при консультаційній участі наукового керівника ДМР від випускаючої кафедри на підставі наукових інтересів студента-дипломника з урахуванням тематики наукових досліджень випускаючої кафедри та особливостей підприємства, що приймається за базовий у ДМР.

Вибираючи напрям дослідження, студентам-дипломникам доцільно користуватися переліком тем ДМР, запропонованим випускаючою кафедрою; при цьому цей перелік тем не є обов’язковим і може уточнюватись та доповнюватись за бажанням студента та його наукового керівника.

2) Вибір теми ДМР, складання плану роботи та індивідуального завдання на її виконання

Обираючи тему, слід враховувати її актуальність для конкретної організації чи підприємства, можливість одержання відповідних матеріалів (планових, звітних, статистичних) і проведення власних спостережень, розрахунків, експериментів; наявність літературних джерел тощо.

Обрана студентом тема ДМР має бути погоджена ним з її науковим керівником та випускаючою кафедрою ; це робиться в офіційній формі по письмовій заяві студента (додаток А), а також - з підприємством, на матеріалах якого буде виконуватися ДМР.

Закріплення за студентом теми дипломної магістерської роботи оформлюється наказом ректора університету не пізніше ніж за півроку до закінчення строку навчання студента за даною спеціалізованою магістерською програмою.

Студенти денної форм навчання, у відповідності з навчальним планом, проходять переддипломну практику за направленням кафедри маркетингу і одержують матеріали для аналітичної частини ДМР за місцем практики; студенти ж вечірньої та заочної форм навчання одержують вказані матеріали за місцем своєї основної роботи.

Не допускається виконання ДМР на абстрактну тему без використання та аналізу матеріалів, що характеризують діяльність конкретного підприємства, як бази стосовно якої здійснюється весь комплекс теоретико-прикладних досліджень.

  1. План дипломної магістерської роботи

Попередній план ДМР складає студент після затвердження йому теми ДМР на основі детального ознайомлення з вимогами та роз’ясненнями методичних вказівок випускаючої кафедри з підготовки ДМР

Після обговорення студентом-дипломником змісту попереднього плану ДМР, складеного ним, зі своїм науковим керівником та можливого корегування цього плану керівником, здійснюється сумісне оформлення студентом та його науковим керівником по ДМР індивідуального завдання на ДМР, яке письмово фіксується на бланку спеціальної форми (додаток Б), що видається випускаючою кафедрою кожному студенту-дипломнику по його усному зверненню. Зміст індивідуального завдання на ДМР, зафіксований на вказаному бланку, затверджується завідуючим випускаючої кафедри.

Індивідуальне завдання на ДМР є офіційним нормативним документом випускаючої кафедри, а тому суттєвих відступів студентом-дипломником у своїй ДМР від структури, що зафіксована в цьому завданні та затверджена завідуючим кафедри, не допускається.

При необхідності, зумовленій об’єктивними обставинами, що виникли у процесі виконання ДМР, як виключення, можуть допускатися незначні корегування окремих аспектів її деяких питань, зазначених у затвердженому кафедрою індивідуальному завданні на ДМР; це можливо тільки за умови незаперечення наукового керівника ДМР.

  1. Проведення досліджень і написання дипломної магістерської роботи

Даний етап виконання ДМР полягає у проведенні усіх необхідних видів досліджень (теоретичних, аналітичних), а також у виконанні, на їх основі, обґрунтувань, розробок, економічних оцінок і узагальнень, доцільних для умов базового підприємства в форматі, означеному темою, метою і завданнями ДМР; при цьому студент-дипломник повинен поетапно виконати наступний комплекс робіт: ґрунтовно ознайомитися з теоретичними та методологічними засадами обраної для своєї ДМР проблематики; критично проаналізувати учбові та наукові інформаційні джерела вітчизняних і закордонних авторів (класичні та новітні) в різних аспектах проблеми, що стосується теми ДМР; на підставі результатів цього аналізу узагальнити існуючі теоретичні підходи та обґрунтувати методичну базу, необхідну для аналітичних досліджень у ДМР; діагностику об’єкта дослідження (тобто базового підприємства у всьому спектрі питань, що охоплюються форматом теми ДМР та її аналітичного розділу) за кожен з років потрібного (3-5-ти річного) періоду засобом використання обраного методологічного інструментарію (класичних і новітніх прийомів та методів досліджень і оцінок); обґрунтування і розробку заходів з удосконалення маркетингової діяльності базового підприємства в форматі теми ДМР, що є доцільними для його умов при врахуванні специфічних галузевих та індивідуальних особливостей, обставин і впливів.

5) Графік виконання дипломних робіт та контроль за його виконанням

Календарний графік виконання ДМР студентами затверджується випускаючою кафедрою на кожен навчальний рік (додаток К) і доводиться до відома студентів-дипломників на початку запланованого за графіком терміну виконання ДМР.

Контроль за дотриманням кожним студентом вказаного графіка здійснюється науковим керівником ДМР під час проведення ним планових консультаційних занять по ДМР. Випускаюча кафедра періодично на своїх засіданнях розглядає стан поетапної підготовки студентами ДМР за інформацією наукового керівника та атестує чи не атестує кожного студента, відповідно до результатів його роботи по ступені готовності ДМР.

За порушення встановленого графіка студент, за поданням наукового керівника його ДМР, може бути поетапно неатестований випускаючою кафедрою і недопущений до захисту ДМР в ДЕК.

Соседние файлы в папке marketingoviy_menedjment_3