Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тренинг / Тренинг-1 / тренинг док-ти Юр особи.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
4.49 Mб
Скачать

3. Відповідальність сторін

3.1. У випадку невиконання або неналежного виконання зобов’язань за цим Договором Сторони несуть відповідальність відповідно до чинного законодавства України.

3.2. У випадках затримки зарахування грошових коштів з вини Банку, Банк сплачує Клієнту пеню у розмірі 0,1% від суми несвоєчасно зарахованого платежу за кожний день прострочення, але не більше 10% від суми.

3.3. Банк не несе відповідальності за затримку здійснення розрахунків, якщо така затримка виникла внаслідок порушення умов цього Договору, у т.ч. внаслідок несвоєчасного надання Клієнтом розрахункових документів або у випадку їх невідповідності встановленим вимогам чи в разі відсутності коштів на рахунку(ах) Клієнта.

3.4. За неодержання Клієнтом замовленої готівки з вини Банку, Банк сплачує Клієнту штраф у розмірі 0,2% від замовленої суми. За неодержання Клієнтом замовленої у Банку готівки зі своєї вини, Клієнт сплачує Банку штраф у розмірі 0,2% від замовленої суми.

3.5. Банк не несе відповідальності за нестачу отриманих Клієнтом готівкових коштів, якщо така була виявлена Клієнтом при перерахунку готівки поза межами Банку і без його представника.

3.6. Банк не несе відповідальності за повноту та правильність розрахунків Клієнта з державними органами, юридичними та фізичними особами.

3.7. Банк не несе відповідальність за достовірність інформації, зазначеної Клієнтом в документі на переказ коштів, суті операції, щодо якої здійснюється цей переказ.

3.8. Банк не несе відповідальності, якщо помилкове зарахування/списання грошових коштів з рахунку(ів) Клієнта відбулось з вини Клієнта або його контрагентів.

3.9. Банк не несе відповідальності за операції та дії, що були здійснені особами, зазначеними в картках із зразками підписів та відбитком печатки Клієнта, та на підставі документів, наданих Клієнтом (його уповноваженими особами) до Банку та наявних у справі з юридичного оформлення рахунку(ів) Клієнта на дату проведення операції.

3.10. За несвоєчасну оплату послуг, передбачених цим Договором, за кожен випадок порушення Банк має право стягувати з Клієнта пеню, починаючи з 26 числа місяця, наступного за місяцем надання Банком відповідної неоплаченої послуги, у розмірі 0,1% від суми заборгованості за кожний день прострочення, але не більше 10% суми невиконаних зобов’язань.

4. Форми та порядок оплати послуг банку

4.1. Клієнт зобов’язаний сплачувати Банку комісійну винагороду за обслуговування рахунку(ів) та надання інших послуг за цим Договором в розмірах, визначених Тарифами Банку.

4.2. Плата за касове обслуговування в національній та іноземній валютах повинні сплачуватись Клієнтом в день проведення операцій. Плата за розрахункове обслуговування в іноземній валюті повинна сплачуватись Клієнтом в день проведення операцій або не пізніше наступного робочого дня після проведення операцій, плата за розрахункове обслуговування в національній валюті та інших комісій – протягом останніх трьох робочих днів до кінця кожного календарного місяця, за який здійснюється оплата. У разі відсутності коштів на рахунку(ах) Клієнта нарахована комісійна винагорода за надані Банком послуги повинна бути сплачена Клієнтом в строк не пізніше 25 числа наступного календарного місяця.

4.3. Нарахована комісійна винагорода, яка не сплачена Клієнтом до 25 числа наступного календарного місяця, після місяця надання послуги, вважається простроченою заборгованістю на наступний день після закінчення обумовленого строку сплати.

4.4. Цим Договором Клієнт надає Банку право здійснювати договірне списання грошових коштів зі свого рахунку(ів), за якими здійснюється розрахунково-касове обслуговування Клієнта згідно з умовами цього Договору, в сумах, необхідних для погашення Клієнтом заборгованості за цим Договором та іншої заборгованості Клієнта перед Банком, в тому числі за надання Банком інших послуг Клієнту.

У випадку, якщо валюта комісії або валюта, в якій здійснюється оплата комісії, відрізняється від валюти рахунку(ів), Клієнт доручає Банку самостійно (без надання Клієнтом розрахункових документів та заявок) списувати з рахунку(ів) Клієнта, відповідно, грошову суму, що еквівалентна сумі комісії згідно із Тарифами по курсу НБУ на день списання, або суму в іноземній валюті, що дорівнює сумі комісії згідно із Тарифами Банку, та, за необхідності, доручає Банку здійснити продаж/обмін списаної іноземної валюти (по курсу купівлі/обміну іноземної валюти Банку для Клієнтів, що склався на Міжбанківському валютному ринку на день здійснення продажу/обміну) та зарахувати отриману суму на відповідні рахунки обліку доходів Банку.

Банк має право використовувати зазначене в цьому пункті Договору право договірного списання з будь-якого рахунку(ів) Клієнта в Банку будь-яку кількість разів протягом всього строку дії цього Договору та починаючи з дня, визначеного п. 4.2. цього Договору, як строк для кожної оплати Клієнтом відповідної комісії за послуги Банку за цим Договором.

4.5. В окремих випадках і за згодою Банку, Клієнт має право сплатити комісійну винагороду Банку за проведення розрахунково-касового обслуговування та надання інших послуг шляхом внесення готівкових коштів до каси Банку або перерахування коштів з рахунку(ів) Клієнта, що відкриті в іншому Банку.