Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тренинг / Тренинг-1 / тренинг док-ти Юр особи.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
4.49 Mб
Скачать

2.4. Клієнт бере на себе зобов’язання:

2.4.1. Надавати повідомлення про відкриття поточного рахунка(ів) до органів Державної податкової служби протягом трьох робочих днів, включаючи день відкриття.

2.4.2. Виконувати вимоги чинного законодавства України, діючих інструкцій, правил, інших нормативних актів НБУ з питань здійснення розрахунково-касових операцій. Дотримуватись принципів організації безготівкових та готівкових розрахунків, їх форм, стандартів документів відповідно до вимог чинного законодавства України, зокрема нормативно-правових актів НБУ, з урахуванням особливостей порядку документообігу, встановленого Банком. Дотримуватися режиму роботи Банку та встановленого Банком операційного часу.

2.4.3. Забезпечити подання платіжних документів Клієнта до Банку, отримання від його імені виписок, дублікатів виписок, довідок та інших документів лише особами, що зазначені в картках із зразками підписів та відбитком печатки Клієнта, та іншими особами, уповноваженими наданою до Банку довіреністю від імені Клієнта.

2.4.4. Самостійно розраховувати та сплачувати податки, збори, обов’язкові платежі у розмірі, порядку та на умовах, передбачених чинним законодавством України.

2.4.5. Своєчасно оплачувати послуги Банку за цим Договором згідно з Тарифами Банку. У разі відсутності коштів на рахунку(ах), необхідних для оплати наданих Банком послуг, своєчасно поповнювати рахунок(ки) грошовими коштами шляхом перерахування їх з інших рахунків Клієнта, у т.ч. відкритих в інших банках.

2.4.6. Щорічно, в термін до 31 січня поточного року надавати Банку складене в письмовій формі підтвердження залишків на рахунку(ах) станом на 1 січня того ж року. При неотриманні Банком підтвердження протягом зазначеного строку, залишок коштів вважається підтвердженим.

2.4.7. Надавати Банку заявку на отримання готівкових коштів. Якщо замовлена сума перевищує визначений Банком розмір готівки, подавати заявку до Банку до 15.00 години за Київським часом напередодні дня одержання готівки (не пізніше ніж за один робочий день до дня отримання).

2.4.8. Дотримуватись строку здавання готівкової виручки (готівки), передбаченого п. 1.4. цього Договору.

2.4.9. Не пізніше наступного робочого дня після проведення операції отримувати виписки в Банку та повідомляти Банк про всі помічені неточності або помилки у виписках з рахунку(ів) та інших документах або про невизнання (непідтвердження) підсумкового сальдо за рахунком(ами). У разі неотримання Банком у зазначений строк повідомлення про невизнання (непідтвердження) підсумкового сальдо за рахунком(ами), сальдо вважається підтвердженим.

2.4.10. Негайно повідомляти Банк про зарахування на рахунок(ки) Клієнта коштів, що йому не належать. Протягом трьох робочих днів від дати надходження таких коштів або з дня надходження від Банку повідомлення про здійснення помилкового переказу, надати до Банку платіжне доручення для перерахування помилково зарахованих коштів платнику.

2.4.11. Для здійснення Банком договірного списання забезпечити наявність грошових коштів на рахунку(ах) Клієнта з урахуванням податків, зборів, обов’язкових платежів, інших витрат, а також комісійної винагороди Банку за надані послуги.

2.4.12. У випадку внесення будь-яких змін до установчих та/або інших документів Клієнта, що підлягають зберіганню в справі з юридичного оформлення рахунку, при зміні місцезнаходження Клієнта, а також в разі заміни осіб, які мають право першого чи другого підписів, Клієнт зобов’язується протягом трьох робочих днів з моменту настання змін, надати Банку відповідні документи в належній формі.

2.4.13. У разі змін у складі осіб, які мають право розпоряджатися рахунком(ами) Клієнта, новопризначена особа (особи) має особисто подати картку зі зразками підписів і відбитком печатки, пред’явити паспорт, документи, що підтверджують її (їх) повноваження та, як правило, документ, виданий органом Державної податкової служби, що засвідчує присвоєння фізичній особі-резиденту ідентифікаційного номера платника податку.

2.4.14. За письмовою вимогою Банка протягом 10 днів додатково надавати документи, передбачені чинним законодавством України, нормативно-правовими актами НБУ та/або банківськими правилами, у т.ч. необхідні для виконання Банком функцій суб’єкта фінансового моніторингу. У разі неотримання у зазначений строк відповідних документів, Банк має право призупинити надання послуг по здійсненню розрахунково-касового обслуговування (відмовити в наданні послуг).

2.4.15. У разі купівлі безготівкової іноземної валюти за дорученням Клієнта згідно з п. 4.4. цього Договору, Клієнт доручає Банку нараховувати, утримувати та сплачувати суму збору на обов’язкове державне пенсійне страхування від імені та за рахунок Клієнта. Для цього Клієнт доручає Банку списувати суму збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з рахунку(ів) в національній валюті, відкритого(их) на ім’я Клієнта.

2.4.16. У разі помилкового зарахування на рахунок(ки) Клієнта грошових коштів, що йому не належать, з вини обслуговуючого Банку, Клієнт доручає Банку після виявлення помилкового зарахування здійснювати договірне списання зі свого рахунку(ів) суми коштів, що відповідає (еквівалентна) помилково зарахованій, на користь Банку.

2.4.17. Належним чином виконувати умови цього Договору.