Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тренинг / Тренинг-1 / тренинг док-ти Юр особи.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
4.49 Mб
Скачать

5. “Форс-мажор”

5.1. Сторони звільняються від відповідальності за часткове або повне невиконання будь-якого з положень цього Договору, якщо це стало наслідком причин, що знаходяться поза сферою контролю невиконуючої Сторони. Такі причини включають стихійне лихо, екстремальні погодні умови, пожежі, війни, страйки, військові дії, громадянське безладдя, терористичні акти і таке інше, (далі – “форс-мажор”), але не обмежуються ними. Банк звільняється від відповідальності за часткове або повне невиконання будь-якого з положень цього Договору, якщо це невиконання стало наслідком причин, що знаходяться поза сферою контролю Банку, зокрема неплатоспроможність банків-кореспондентів, неплатоспроможність інших банків, через які здійснюють розрахунки Клієнти Банку та їх контрагенти, а також інших обставин, які виникли після підписання цього Договору в результаті подій (дій) непередбаченого характеру, що знаходяться поза волею Банку.

Період звільнення від відповідальності починається з моменту оголошення невиконуючою Стороною “форс-мажору”, що підтверджується відповідною довідкою Торгівельно-промислової палати України або іншими доказами. Обставини “форс-мажору” автоматично продовжують строк виконання зобов’язань на весь період його дії та ліквідації наслідків. Про настання “форс-мажорних” обставин Сторони мають інформувати одна одну невідкладно. Якщо ці обставини триватимуть більше ніж 6 місяців, то кожна із Сторін матиме право відмовитися від подальшого виконання зобов’язань за цим Договором, і в такому разі жодна із Сторін не матиме право на відшкодування другою Стороною можливих збитків.

6. Порядок внесення змін та розірвання договору

6.1. Зміни та доповнення до цього Договору можуть бути внесені за взаємною згодою Сторін з обов’язковим оформленням додаткової угоди, що є невід’ємною частиною цього Договору.

6.2. Цей Договір може бути розірваний за ініціативою однієї зі Сторін.Сторона, яка вважає за необхідне змінити або доповнити умови цього Договору, надсилає письмові пропозиції щодо змін або доповнень за Договором іншій Стороні.

Сторона, що одержала пропозицію щодо змін та доповнень до Договору, повинна письмово відповісти на це не пізніше 20 календарних днів після отримання.

Якщо Сторони не досягли згоди щодо внесення змін або доповнень до Договору або у разі неотримання відповіді у встановлений строк з урахуванням часу поштового обігу, зацікавлена Сторона має право передати спір на вирішення суду.

6.3. Цей Договір вважається розірваним в разі відмови Банку від Договору у випадку, передбаченому п. 9.2. цього Договору.

6.4. Цей Договір може бути розірвано у випадку порушення Клієнтом своїх зобов’язань за цим Договором.

У випадку порушення Клієнтомсвоїх зобов’язань з оплати послуг Банку за цим Договором, Банкмає право відмовитись від цього Договору. У випадку відмови Банкувід цього Договору, Банкнаправляє Клієнтуповідомлення про відмову за30робочих днівдо дня відмови. Сторони досягли згоди, що датою, з якої починається відлік зазначеного вище строку, вважається дата, зазначена на квитанції, яка надається Банкувідділенням зв’язку при відправленні листа з повідомленням про вручення. Сторони за взаємною згодою встановили наступні наслідки відмови Банкувід цього Договору: з моменту відмови Банком від цього Договору Банк припиняє обслуговування Клієнта за цим Договором. Цей Договір вважатиметься Сторонами розірваним з моменту погашення всіх грошових зобов’язань Клієнта за цим Договором та закриття рахунку(ів) Клієнта..

6.5. В будь-якому випадку Договір не може бути розірваний за ініціативою Клієнта у випадку наявності у нього невиконаних зобов’язань перед Банком.