Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інтернет техн.реферат.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
27.6 Кб
Скачать

2.Види реклами і типи її розміщення в інтернет

Найбільш поширеними рекламними носіями в Інтернет є банери (від англ. Banner - прапор, транспарант, розтяжка) - прямокутні графічні зображення у форматі GIF, JPG, PNG.Він розміщується на сторінці веб-видавця і має гіперпосилання на сервер рекламодавця.Хоча єдиних стандартів, що визначають розміри банерів, ні, найбільш поширеними форматами є 468х60, 100х100, 420х200, 234х60.Найпростіший банер є статичну картинку, при поєднанні декількох картинок може виникати ілюзія руху.По-справжньому динамічні банери сьогодні створюються за допомогою flash-анімації, які перетворюють рекламне звернення в барвистий міні-фільм.Однією з найбільш важливих характеристик банера є відгук (click / throy ratio, CTR) - відношення числа натискань на банер до його показників.З моменту появи банерів їх ефективність знизилася.Якщо 10 років тому індекс CTR (відношення числа кліків до числа показів) перевищував 10%, то зараз показник 0,5% вважається дуже непоганим .

У порівнянні з банерами текстові посилання не так кидаються в очі, але при цьому часто користуються більшою довірою у користувачів, тому щовиглядають як рекомендації власників ресурсу.Для створення текстового посилання не потрібен дизайнер, зате буде потрібно хороший копірайтер: вибрати кілька слів, які зможуть зацікавити користувачів, дуже непросто.

Ще один вид рекламних носіїв - splash-заставки на весь екран, які завантажуються замість головної сторінки запрошуваного користувачем сайту, хоча й містять посилання, по якому можна перейти на потрібний ресурс.Якщо в браузері користувача включена функція збереження cookies, то при повторному заході на сайт splash-заставка з'являтися не буде.Splash-заставки викликають велике роздратування і зараз мало поширені.

Одним з найменш ефективних, а тому порівняно рідко використовуваних сьогодні рекламних носіїв є pop-up'и і pop-under'и.У першому випадку рекламований сайт або банер, розміщений в окремому вікні, завантажуються поверх потрібної користувачу сторінки, у другому - знизу.Практично весь трафік дійсно передається pop-up'у, однак, зорієнтувавшись, користувач швидко йде з нецікавого йому сайту.Це один з найбільш дратівливих видів реклами.Зараз у багатьох браузерах вбудована автоматичний захист від pop-up'ов.

Досить ефективні з точки зору залучення уваги rich media-матеріали - створені на основі flash-технологій елементи (картинки), які переміщаються по сторінці і є посиланням на рекламований сайт.Наприклад, по екрану може несподівано проїхати машина з рекламним слоганом автосалону або пролетіти літак з логотипом фірми.

У випадках, коли строгий дизайн сайту виключає можливість використання помітних і відволікаючих елементів, для розміщення рекламної інформації створюється окрема промо-сторінка або навіть промо-сайт з яскравим оформленням, використанням динамічних елементів і flash-анімації.

Також в Інтернет використовується E - mail-реклама, до якої належать списки розсилки, дискусійні листи і індивідуальні поштові повідомлення.Компанії, що займаються E - mail-рекламою, активно використовують персоналізацію.Вони інтегрують свої бази даних E - mail-адрес з детальними базами даних потреб і переваг користувачів.Завдяки використанню спеціального програмного забезпечення стає можливим розсилати потенційним клієнтам послання найбільш підходящі за змістом.Персоналізована електронна пошта дозволяє встановити тісні зв'язки з потенційними клієнтами.

Як засіб E - mail-реклами виступає спам (від англ. Spam - ​​ковбасний фарш низької якості, синоніми junk mail, unsolicited e - mail, bulk mail). Спам - повідомлення надсилаються одержувачам від невідомих їм людей або організацій, яким одержувачі не надавали на це дозвіл.Спам є масову розсилку на велику кількість адрес, що містить рекламу чи комерційні пропозиції .

Все більш популярною стає контекстна реклама.Це досить ефективний спосіб просування сайту.Контекстна реклама - вид розміщення інтернет-реклами, в основі якої лежить принцип відповідності змісту рекламного матеріалу контексту (вмісту) Інтернет-сторінки, на якій розміщується цей матеріал.При цьому за характером рекламний матеріал може бути тексто-графічним оголошенням або рекламним банером.

На сьогоднішній день це один із самих не дорогих і досить ефективних способів добитися збільшення продажів ваших товарів, продукції чи послуг.

Користувачі мережі Інтернет при пошуку якого-небудь товару або послуги набирають певні ключові слова в рядках пошукових систем.При виведенні результатів пошуку на першій сторінці відображатиметься саме Ваша реклама.Вона буде показана всім, хто здійснює пошук по цьому слову / словосполученню і нікому більше.

Для визначення відповідності рекламного матеріалу сторінці Інтернет-сайту використовується принцип ключових слів.Завдяки використанню такого принципу контекстна реклама виражає взаємність інтересів рекламодавця і споживача, що використовує мережу Інтернет для пошуку інформації, що цікавить про товари або послуги.

Іншими словами: Контекстна реклама - це ефективний інструмент для зв'язку з потенційними клієнтами, які шукають товари або послуги рекламодавця в Інтернеті.

Можливі три типи розміщення реклами в пошукових системах:

  1. Звичайне розміщення - реклама поміщається на будь-яку вільну сторінку.

  2. Розміщення з урахуванням тематики (контекстне розміщення) - виходить одна або кілька категорій пошукових критеріїв и реклама буде з'являтися на відповідних сторінках.

  3. Розміщення за ключовим словом - реклама появляетсяна всіх сторінках, які пошукова система видає в результаті пошуку по даному слову.