Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інтернет техн.реферат.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
27.6 Кб
Скачать

ВСТУП

Істотна частина потенційних покупців одержує інформацію про товари в Інтернеті.Їх частка постійно збільшується.Основна маса відвідувачів Інтернету - відносно молоді люди із середніми і вище середніх доходами, тобто вкрай приваблива для рекламодавців категорія населення.Отже, реклама як і будь-який інший вид комерційної діяльності націлений на отримання прибутку.

Розміщуючи рекламу в Інтернеті, ми можемо звертатися до ринку в 30 мільйонів чоловік, які відвідують понад мільйон сайтів щомісячно, тобтогенерують трафік.Як тільки ми задаємо собі питання, які з них нам конкретно можуть бути корисні, виникає загальноприйняте у термінології інтернет реклами поняття - таргетинг, націлювання на цікаву (цільову) аудиторію.

По суті все, чим займаються агентства інтернет реклами - це розміщенням реклами на майданчиках, що дають максимальне охоплення аудиторії та ефективним використанням інструментарію, що дозволяє сегментувати аудиторію за однорідними ознаками, намагаючись потрапити своїм рекламним повідомленням «під ніс» цікавиться.

1.Поняття і завдання інтернет-реклами

Інтернет спочатку не призначався для комерційних цілей, тому й реклама в ньому з'явилася далеко не відразу.Найперший банер був створений в 1994 році, мав розмір 468х60 і особливими дизайнерськими вишукуваннями не відрізнявся.Однак ефект він справив значний: як і будь-яка зовсім нова річ, він виглядав незвично і привертав увагу.Спочатку банери розміщувалися на дружніх ресурсах просто як заміна звичайних текстових посилань.Справжня реклама виникла з появою в Мережі сайтів, що мають комерційну спрямованість .

Реклама - комерційна пропаганда споживчих якостей товарів і послуг з метою переконання потенційних покупців їх придбати.Вона включає в себе діяльність, завдяки якій потенційні споживачі можуть ознайомитися з підприємством і його товарами і яка формує позитивне уявлення про них і допомагає продажу.

У зв'язку з розвитком інформаційних технологій, поява Інтернет-підприємств і веденням комерційної діяльності в Інтернет можна говорити про розвиток електронної реклами.

Інтернет-реклама - це форма подачі і просування інформаційних образів товарів і послуг в електронному вигляді в мережі Інтернет з вказаним джерелом фінансування.

Інтернет-реклама сайту - найбільш сучасний і високоприбутковий вид реклами в сучасних умовах.

Інтернет та Інтернет-реклама напевно найбільш значущі відкриття людства в останній час.Головний плюс, який має Інтернет-реклама сайту в порівнянні з іншими способами рекламних звернень, полягає в тому, що Інтернет це віртуальне середовище, що зібрала в єдине ціле масиви інформації буквально про всі види діяльності людини.Саме через свого всеосяжного властивості, Інтернет по праву став першим у списку носіїв інформації, витіснивши з чільних місць теле і радіомовлення, а Інтернет-реклама обіцяє стати найбільш затребуваним і дієвим способом оповіщення людей про торгову марку, товари або послуги.Уже зараз, за затратності Інтернет-реклама обійшла теле-і радіорекламу і вкладення грошей в неї збільшується з кожним днем.

Просування і розкручування сайту, рекламні кампанії, залучення цільової аудиторії - це завдання сайтпромоутінга.

Сайтпромоутінг - сукупність методів Інтернет-комерції, спрямованих на збільшення популярності сайтів і включають в себе: Інтернет-рекламу та інші форми залучення відвідувачів; методи утримання відвідувачів на сайті, забезпечення ними покупки товарів або послуг, пропонованих на сайті, методи створення постійної аудиторії сайту і (або) мережевого співтовариства (ком'юніті).

Технології сайтпромоутінга направляють клієнтів на веб-сайт.І виключно професіоналізмом фахівців з Інтернет-реклами, а не достоїнствами використовуваного комплексу сайтпромоутінга, визначається число відвідувачів, залучених завдяки їх використанню .

Порівняно з традиційними видами реклами перевагами Інтернет-реклами є:

  • постійна актуальність інформації;

  • можливість видозміни реклами залежно від реакції покупця;

  • можливість приймати інформацію від покупця;

  • швидке поширення інформації;

  • подача різним покупцям різної інформації.

Основним принципом дії реклами в Інтернет є те, що її центральним елементом є веб-сервер підприємства.На його основі будується весь комплекс рекламних засобів.

Перед власником веб-сервера коштують 2 основні завдання:

  • реалізувати своє завдання у вигляді веб-сервера, який виконує ті чи інші функції;

  • провести його рекламування, для того, щоб користувачі Інтернет дізналися про його існування і, відповідно, могли його відвідати.

Таким чином, використовується дворівневий підхід, коли на веб-сервері розміщується деяка інформація про підприємство, товари та послуги, а всі рекламні зусилля спрямовуються на залучення відвідувачів на сервер.

Реклама в Інтернет покликана виконувати маркетингові (формування та стимулювання попиту на товар), освітні, комунікативні, соціальні, економічні завдання .