Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Реферат Маркетинг закупівель.docx
Скачиваний:
34
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
32.87 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

імені Вадима Гетьмана

Р е ф е р а т

з дисциплiни «Маркетинг закупiвлi» на тему:

«Сутність, значення і основні функції закупівлі як фази товарного обігу. Зв’язок закупівлі з матеріально-технічним забезпеченням та логістикою»

Роботу виконала

студентка 4 курсу 1 групи

спеціальності Маркетинг 6507

заочної форми навчання

Ананченко Лідія

Викладач:

Мальченко В.М

Київ-2013

Змiст

Вступ……………………………………………………………………………….3

1. Сутність, значення і основні функції закупівлі як фази товарного обігу…..5

2. Зв’язок закупівлі з матеріально-технічним забезпеченням та логістикою..10

Висновки…………………………………………………………………………14

Використана лiтература…………………………………………………………15

Вступ

Запорука успіху - ефективне побудова закупівельної діяльності. Незалежно від того, яким видом діяльності займається підприємство, воно здійснює закупівлі сировини, послуг, матеріалів, інших товарів. Торгові компанії закуповують товари з метою перепродажу. Виробництво будь-якої продукції потребує поставок сировини, комплектуючих, енергоресурсів. Організації та установи, виконуючи покладені на них функції, так само беруть участь у процесі закупівель послуг і товарів.

Однією з головних умов успішної роботи компанії або підприємства є ефективне і правильне побудова закупівельної діяльності. Для більшості підприємств витрати на придбання сировини і матеріалів складають значну частину від загальної суми витрат, в залежності від галузі іноді до п'ятдесяти і більше відсотків. Витрати на закупівлі безпосередньо впливають на кінцеву ціну товарів або послуг.

Одним з головних напрямів підвищення ефективності організації закупівель можна назвати посилення дії основних законів ринку, де головною рушійною силою є конкуренція. Правильно і сумлінно організований спосіб конкурентних закупівель не дасть можливість неефективно витрачати кошти. При організації закупівельної діяльності у різних підприємств може бути різним і підхід до проведення закупівель. Одні вибирають відкриті процедури проведення закупівель, інші - закриті. Найбільш ефективними способами закупівель показали себе відкриті процедури, які обирають сьогодні більшість підприємств, які прагнуть відповідати світовим стандартам. Прозорість ведення господарської діяльності приваблює інвесторів. У той час як непрозорі та закриті процедури закупівель деколи бувають висококоррумпірованими.

Конкурсні процедури покликані стимулювати конкуренцію шляхом залучення максимальної кількості претендентів на замовлення, що дозволяє всім учасникам рівноправно і відкрито добиватися успіхів у змаганні. У звичайно підсумку впровадження конкурентної системи будь-яких закупівель призведе до того, що підприємства і компанії будуть здійснювати закупівлі за цінами, які склалися на ринку і які адекватні якості товару.

Діяльність, яка полягає у здійсненні закупівель, є комплексною, оскільки пов’язана як з функціональними видами діяльності на підприємстві, які утворюють ланцюг вартості, так із зовнішнім оточенням, наприклад, із постачальниками, які можуть впливати на здобуття стійкої конкурентної переваги на ринку. Цей вплив постачальників не обмежується зниженням витрат чи якості придбаних матеріалів, а може полягати у можливості формування доткової цінності для клієнтів у ланцюгу поставок.