Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт.docx
Скачиваний:
36
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
85.97 Кб
Скачать

Календарне планування «Економіка» (11 клас, іі семестр, 1 год. На тиждень)

уроку

Тема уроку

К-ть годин

Дата проведення

1

Практична робота № 3 «Визначення особистого хисту до підприємництва»

1

16.02.2012

2

Валовий дохід, витрати та прибутки підприємця. Практична робота № 4 «Оцінювання структури витрат і ціни конкретного продукту за методом «витрати плюс»

1

23.01

3

Зв'язки підприємця з банками, страховими компаніями, іншими фінансово-кредитними установами

1

30.01

Розділ 3. Національна економіка як ціле

Тема 6. Загальні результати національного виробництва (3 год.)

4

Виробничий потенціал національної економіки. Сектори національної економіки.

1

06.02

5

Валовий внутрішній продукт (ВВП) – показник результатів національного виробництва. Практична робота №5 «Аналіз змін ВВП України для оцінювання загального стану економіки»

1

13.02

Тема 7. Економічні коливання, безробіття та інфляція (3 год.)

6

Причини економічних коливань

1

20.02

7

Безробіття і зайнятість трудових ресурсів

1

27.02

8

Загальний рівень цін та інфляція

1

05.03

9

Тематична атестація. Контрольна робота № 3

1

12.03

Тема 8. Державне регулювання економіки (2 год.)

10

Невдачі (обмеження) ринку як причина державного регулювання економіки. Інструменти фінансового регулювання. Практична робота № 6 «Аналіз структури державного бюбдету України з метою ознайомлення з основними статтями надходження та видатків»

1

19.03

11

Інструменти грошового регулювання. Інструменти регулювання в соціальній сфері

1

02.04

Розділ 4. Світова економіка

Тема 9. Міжнародна торгівля, валютні відносини, рух капіталів між країнами. Переваги та загрози глобалізації(3 год.)

12

Сучасне світове господарство: головні ознаки. Необхідність міжнародної торгівлі та її сучасні форми. Практична робота № 7 «Аналіз торгового балансу України з метою визначення основних статей експорту та імпорту й головних торгівельних партнерів»

1

19.12.

Механізми встановлення валютних курсів. Валютні курси й умови зовнішньої торгівлі. Зміст глобалізації та її головні причини. Місце «великих» та «малих» економік у процесах глобалізації. Головні загрози глобалізації.

1

23.04

Тематична атестація. Контрольна № 4

1

28.04

Для вивчення навчального предмету «Економіка» використовуються підручники-переможці Всеукраїнського конкурсу рукописів підручників для учнів 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, а саме:

Економіка (рівень стандарту, академічний рівень) 11 клас. авт. Радіонова І.Ф.– Кам’янець-Подільський: Аксіома, 2011.

Матеріали як підручника загалом так і кожної теми добре струк­туровані. Крім основної змістової частини, у темах подано визначення приросту знань учня після вивчення теми, цікаві події, факти, пов’язаним з матеріалом теми, підсумки теми, пояснення практичного значення отриманих знань, контрольні запитання та завдання. Нав­чальні матеріали підручника доповнюють інші методичні посібники, що значно розширюють можливості вчителя при підготовці матеріалів проміжного контролю знань учнів та практичних робіт.

До таких методичних посібників належать:

  • Практичні роботи з економіки. 11 клас. Рівень стандарту. авт. Горленко А.О. – Кам’янець-Подільський: Аксіома, 2011;

  • Методичний посібник для вчителя до «Збірника завдань для державної підсумкової атестації з економіки для учнів 11 класів» авт. Горленко Г.О. – Кам’янець-Подільський: Аксіома, 2010;

  • Економіка (рівень стандарту, академічний рівень) авт. Крупська Л.П., Тимченко І.Є., Чорна Т.І. 11 клас – Харків: Ранок, 2011. Підручник містить 12 тем, які розкривають зміст кожної теми навчальної програми з економіки.

Контроль успішності навчання здійснюється за 12-ти бальною шкалою. Дисципліна передбачає 2 тематичні атестації в семестр у вигляді контрольних робіт, виконання обов’язкових практичних робіт та самостійних робіт за вибором вчителя.

Критерії оцінювання навчальних досягнень з економіки:

  • Низький : Рецептивно-репродуктивний

1 бал – Учень володіє навчальним матеріалом на рівні елементарного розпізнавання і відтворення окремих фактів, елементів, об’єктів, що позначаються учнем окремими словами чи реченнями.

2 бали – Учень володіє матеріалом на елементарному рівні засвоєння, викладає його уривчастими реченнями, виявляє здатність викласти думку на елементарному рівні.

3 бали – Учень володіє матеріалом на рівні окремих фрагментів, що становлять незначну частину навчального матеріалу.

  • Середній : Репродуктивний

4 бали – Учень володіє матеріалом на початковому рівні, значну частину матеріалу відтворює на репродуктивному рівні.

5 балів – Учень володіє матеріалом на рівні, вищому за початковий, здатний з допомогою вчителя логічно відтворити значну його частину.

6 балів – Учень може відтворити значну частину теоретичного матеріалу, виявляє знання і розуміння основних положень, з допомогою вчителя може аналізувати навчальний матеріал, порівнювати та робити висновки, виправляти допущені помилки.

  • Достатній: Конструктивно-Варіативний

7 балів – Учень здатний застосовувати вивчений матеріал на рівні стандартних ситуацій, частково контролювати власні навчальні дії, наводити окремі власні приклади на підтвердження певних міркувань.

8 балів – Учень вміє зіставляти, узагальнювати, систематизувати інформацію під керівництвом учителя, в цілому самостійно застосовувати її на практиці, контролювати власну діяльність, виправляти помилки і добирати аргументи на підтвердження певних думок під керівництвом вчителя.

9 балів – Учень вільно (самостійно) володіє вивченим обсягом матеріалу, в тому числі і застосовує його на практиці; вільно розв’язує задачі в стандартних ситуаціях, самостійно виправляє допущені помилки, добирає переконливі аргументи на підтвердження вивченого матеріалу.

  • Високий : Творчий

10 балів – Початкові творчі здібності, визначає цілі, оцінює факти, явища, ідеї, знаходить та аналізує джерела інформації.

11 балів – Учень вільно висловлює власні думки, самостійно оцінює різноманітні життєві явища, переконливо аргументує особисту життєву позицію Використовує набуті знання і вміння.

12 балів – Учень виявляє особливі творчі здібності, самостійно розвиває власні обдаровання і нахили, вміє самостійно здобувати знання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]