Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
логістика реферат.docx
Скачиваний:
29
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
41.17 Кб
Скачать

Висновок

Ми з’ясували, що матеріальні потоки утворюються в результаті транспортування, складування і виконання інших матеріальних операцій із сировиною, напівфабрикатами і готовими виробами – починаючи від первинного джерела сировини до кінцевого споживача.

Матеріальні потоки можуть протікати між різними підприємствами або всередині одного підприємства.

Переміщення матеріалів в процесі виконання отриманих замовлень неможливе без управління, яке здійснюється шляхом розподілу матеріальних ресурсів, планування господарських зв'язків і тому подібне, і в той же час вимагає певної організації: забезпечення ритмічного виконання постачань, вибору оптимальної системи транспортування матеріалів та ін. В процесі організації досягається об'єднання елементарних потоків і створюються умови для ефективного функціонування виробничої логістичної системи. Управління матеріальними потоками забезпечує постійний контроль за ходом виконання виробничих замовлень і чинить необхідну дію на логістичну систему з тим, щоб утримувати її параметри в заданих межах для досягнення поставлених перед підприємством цілей.

Сукупність технічних засобів, яка створює можливість потоку матеріалів, і розташування виробничих ділянок і складів (накопичувачів) по відношенню до неї, виражене системою стійких зв'язків, є формою організації руху матеріальних потоків. І таких форм існує три.

Вивчення матеріальних потоків є основою для оптимізації технологічних процесів виробництва, матеріально-технічного забезпечення, транспортування і збуту продукції, раціоналізації документообігу, проектування виробничих, складських і допоміжних приміщень, створення високоефективної комунікаційної інфраструктури та організаційних структур управління, саме тому далі буде розглянута організація і управління матеріальними потоками, форми організації.

Список використаної літератури:

  1. Кислий В. М.,Біловодська О. А.,Олефіренко О.М.,Смоляник О.М. Логістика: Теорія та практика: Навч. посіб. - К.: Центр учбової літератури, 2010. - 360 с.

  2. Тридід О.М., Азаренкова Г.М., Борисенко І.І. Логістика: Теорія та практика: Навч. посіб. - К.: Центр учбової літератури, 2010.

  3. Ларіна // Логістика: Теорія та практика: Навч. посібник. - К.: Центр учбової літератури, 2010.

  4. Лебедєва І.Л. Оптимізація руху матеріальних ресурсів // Економіка розвитку. – 2007. – № 5 (41). – с.74-76.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]