Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вар_навч_завд.DOC
Скачиваний:
3
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
81.41 Кб
Скачать

Варіант № 19

Завдання 1. Оформіть за правилами одну примітку до тексту.

Текст: Бібліографічний опис – це сукупність бібліографічних відомостей про документ, його складову частину чи групу документів, які наведені за певними правилами, необхідні та достатні для загальної характеристики й ідентифікації документу.

Текст примітки: Скорочення в бібліографічних описах регламентовано відповідними стандартами.

Завдання 2. Оформіть за правилами дві примітки до тексту.

Текст: Пишучи звіти, статті чи дисертації, автори повинні подавати посилання на джерела, матеріали або окремі результати, які наведено в науковій роботі, або на ідеях і висновках яких розробляють проблеми, задачі, питання, вивченню яких присвячена наукова робота.

Текст приміток: 1. Допускається наводити посилання на джерела у виносках. 2. Номер посилань має відповідати його бібліографічному опису за переліком посилань.

Варіант № 20

Завдання 1. Оформіть за правилами одну примітку до тексту.

Текст:Порядкові числівники при записувані римськими цифрами для позначення порядкових номерів століть (віків), кварталів тощо відмінкових значень не мають.

Текст примітки:

Щоб записати порядкові числівники римськими цифрами слід перейди в режим введення латинських літер.

Завдання 2. Оформіть за правилами дві примітки до тексту.

Текст: У службових документах допускаються загальновживані і спеціальні скорочення. При цьому керуються правилами скорочення й написання слів і словосполучень за державним стандартом "Інформація та документація. Скорочення слів в українській мові в бібліографічному описі".

Текст приміток: 1. Одне й те саме скорочення допускається для двох різних слів в особливих випадках, наприклад при назві і при цифрі с. - село, сторінка; р. -річка, рік. 2. Застосовують різні прийоми скорочень усічення, видалення голосних (стягування), утворення абревіатур.