Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вар_навч_завд.DOC
Скачиваний:
3
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
81.41 Кб
Скачать

Варіант № 8

Завдання 1. Оформіть за правилами одну примітку до тексту.

Текст: Трудовий договір — угода між працівником і власником підприємства, за якою працівник зобов'язаний виконувати роботу, визначену цією угодою, а власник зобов'язується виплачувати працівникові зарплату і забезпечувати умови праці.

Текст примітки:

При укладанні трудового договору може бути встановлений термін випробування за погодженням сторін.

Завдання 2. Оформіть за правилами дві примітки до тексту.

Текст:

Трудовий договір — угода між працівником і власником підприємства, за якою працівник зобов'язаний виконувати роботу, визначену цією угодою, а власник зобов'язується виплачувати працівникові зарплату і забезпечувати умови праці.

Текст приміток: 1. Трудовий договір може бути укладений

на невизначений термін — працівник може в будь-який момент розірвати його, а власник — тільки на підставі, що передбачається чинним законодавством. 2. На визначений термін, який встановлюється за погодженням сторін.

Варіант № 9

Завдання 1. Оформіть за правилами одну примітку до тексту.

Текст: Правильна організація документообороту — основа успіху в управлінській діяльності. Адже прийняття і виконання управлінських рішень в багатьох випадках залежить від своєчасного забезпечення їх документами.

Текст примітки:

За обсягом документообороту установи поділяються на 4 категорії:

Завдання 2. Оформіть за правилами дві примітки до тексту.

Текст:

Правильна організація документообороту — основа успіху в управлінській діяльності. Адже прийняття і виконання управлінських рішень в багатьох випадках залежить від своєчасного забезпечення їх документами.

Текст приміток: 1. На підприємствах розробляються спеціальні правила оформлення документів. 2. Роботу з організації та обробки документів здійснюють спеціальні служби з діловодства, які можуть бути різними за формою, кількістю працівників, організаційною структурою для різних типів організацій і підприємств.

Варіант № 10

Завдання 1. Оформіть за правилами одну примітку до тексту.

Текст: Заява це письмове офіційне повідомлення, твердження або прохання. Заяву про надання чергової відпустки можна оформляти на чистому аркуші паперу або на трафаретному бланку. В тексті такої заяви обов'язково зазначають дату початку відпустки.

Текст примітки: Питання про надання чергової відпустки вирішує керівництво з урахуванням графіка відпусток.

Завдання 2. Оформіть за правилами дві примітки до тексту.

Текст: Кожний працівник має право на короткочасну відпустку без збереження заробітної плати (за власний рахунок). Заява про надання відпустки без збереження заробітної плати має бути вмотивованою.

Текст приміток: 1. Рішення щодо такої заяви приймає керівник і пише резолюцію. 2. Наказ про надання відпустки оформляють, виходячи з тексту заяви та резолюції.

Варіант № 11

Завдання 1. Оформіть за правилами одну примітку до тексту.

Текст: Заява це письмове офіційне повідомлення, твердження або прохання. У заявах про надання навчальної відпустки має бути посилання на довідку-виклик з місця навчання, без якої питання про надання відпустки вирішити неможливо.

Текст примітки: Цей документ подають на розгляд разом із заявою.

Завдання 2. Оформіть за правилами дві примітки до тексту.

Текст: Заява про прийняття на роботу після розгляду її разом з іншим необхідними документами слугує підставою для видання наказу (розпорядження) про зачислення особи на роботу.

Текст приміток: 1. Заяви про прийняття на роботу, як правило, адресують керівникові підприємства. 2.Заяву про прийняття на роботу оформляють на чистому аркуші паперу формату А4 від руки або на трафаретному бланку.