Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вар_навч_завд.DOC
Скачиваний:
3
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
81.41 Кб
Скачать

Варіант № 16

Завдання 1. Оформіть за правилами одну примітку до тексту.

Текст: Стратегія банку “ТК Кредит” спрямована на динамічний розвиток, пошук нестандартних рішень у поєднанні з надійністю та зваженим консерватизмом, що є запорукою успіху банку на фінансовому ринку України та забезпечення максимального прибутку тим, хто довірив банку свій капітал.

Текст примітки: Банк діє на підставі наданої Національним банком України ліцензії від 11 січня 2002 року.

Завдання 2. Оформіть за правилами дві примітки до тексту.

Текст: Незважаючи на загальну економічну кризу та її негативні наслідки для банківської системи, у звітному році Банк продовжував успішно розвивати свою діяльність. За 2008 рік Банк збільшив регулятивний капітал більш ніж у 2,5 рази.

Текст приміток: 1. Ліцензія Національного банку України від 11 січня 2002 року № 82 та дозвіл № 82-2 на право здійснення банківських операцій.

2. Дані щодо розміру регулятивного капіталу за звітний та попередній роки надані у додатковій таблиці.

Варіант № 17

Завдання 1. Оформіть за правилами одну примітку до тексту.

Текст: Немає письменників-нездар – є лише забудькуваті люди. Мірило таланту – відкритість голосу Вищості у своєму серці. Генію не треба відкриватися – він сам є тим голосом. Тож йому не треба й говорити про себе. Про нього скаже створене ним. Бути поетом: перед світом – відповідально, серед людей – страшно

Текст примітки: Наталя Кривенко - народилася 21 грудня 1976 року в Дніпропетровську, член Національної Спілки письменників України.

Завдання 2. Оформіть за правилами дві примітки до тексту.

Текст: Пишучи звіти, статті чи дисертації, автори повинні подавати посилання на джерела, матеріали або окремі результати, які наведено в науковій роботі, або на ідеях і висновках яких розробляють проблеми, задачі, питання, вивченню яких присвячена наукова робота.

Текст приміток: 1. Посилання в тексті на джерела варто зазначати порядковим номером за переліком посилань, виділеним двома квадратними дужками 2. Допускається наводити посилання на джерела у виносках, номер посилань має відповідати його бібліографічному опису за переліком посилань.

Варіант № 18

Завдання 1. Оформіть за правилами одну примітку до тексту.

Текст: Список використаних джерел (перелік посилань) – елемент бібліографічного апарату, який містить бібліографічні описи використаних джерел і розміщується після висновків.

Текст примітки: Список використаних джерел треба розміщувати в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків.

Завдання 2. Оформіть за правилами дві примітки до тексту.

Текст: Об’єктом бібліографічного опису є книга, брошура, однотомне чи багатотомне видання, а також окремий випуск багатотомного чи

серіального видання, нормативно-технічний і технічний документ промислові каталоги,дисертація тощо.

Текст приміток: 1. Бібліографічні посилання і списки стереотипних і перекладних видань допустимо наводити у тому вигляді, як вони є в оригіналі. 2. Назви періодичних видань (журналів, вісників, бюлетенів, збірників, серійних видань) наводять у вигляді загально-прийнятих скорочень чи абревіатури, які є достатніми для ідентифікації видань.