Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Переклади текстів.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
20.03.2015
Размер:
38.78 Кб
Скачать

Печінка, орган багатофункціональних

Печінка є непарних і асиметричні черевної порожнини, який знаходиться в організмі людини в правому підребер'ї, будиночок поддиафрагмального правому верхньому епігастральній ділянці, а потім досягли hyponcondre і забезпечує три життєво важливі функції: функція очищення, синтез і функцію зберігання функції. Медична дисципліна, яка призначена називається гепатології.

Печінка складається з клітин печінки (гепатоцитів), організований в затоках навколо синусоїди. Функціональна одиниця печінки печінкові часточки. Її торгівля з іншим тілом в основному через подвійне кровопостачання (ворітної вени і печінкової артерії), який закінчується з безліччю волосся в печінці.

Об'ємні органів, печінки з 1,5 кг у дорослих є найбільшою залозою в організмі. Вона має червонувато-коричневий вид. Це багато судинної, надаючи їй темний колір. Не менш півтора літрів крові в тілі кожною хвилиною.

Печінка і жовчний міхур виконує ряд важливих функцій організму. Зважаючи на важливість цього органу, хвороб, які впливають на неї часто порушення.

Однією з основних функцій печінки і жовчного міхура на травлення і виробництво травні ферменти, які потрапляють в тонкий кишечник. Тим не менш, печінки і допомагає контролювати обмін речовин і працює з імунною системою організму для боротьби з шкідливими речовинами і клітинами, які загрожують організації (цей процес називається "фагоцитоз").

Розташований по більшій частині з правого боку живота, трохи вище дванадцятипалої кишки, печінки, допомагає організму засвоювати жири виділяти жовч, яка впадає в дванадцятипалу кишку.

Печінка також знищує червоні кров'яні клітини, синтезує сечовину виділяти азотисті відходи, вироблені фібриногену, що використовуються в процесі згортання крові, запаси глікогену, бере участь у метаболізмі та зберіганні вітамінів і інших продуктів між захисних речовин і боротьби з токсичними.

Саме він буде захоплювати, перетворення і знешкодити токсичні, що ми можемо бути піддані від їжі, пиття або дихання.

Жовчний міхур служить для концентрації та зберігання жовчі, яка виробляється в розбавленому вигляді в печінці і виділяти жовч в кістозний каналів для скидання в дванадцятипалу кишку, де його функції, щоб допомогти травленню.

Жовчний міхур сам по собі є зелене тіло, розміром близько 7,5 см в довжину, знаходиться під печінкою, трохи в сторону. Жовч складається з холестерину, жовчних кислот і жовчних пігментів. Жовчного міхура не є необхідною для виживання людини: його видалення не викликає серйозних побічних ефектів.

Кристалізація солей жовчних кислот в жовчному міхурі може привести до появи каменів у жовчному міхурі, який часто вимагає хірургічного втручання.

Умови, які можуть порушити функції печінки кілька. Вони можуть бути викликані впливом токсичних речовин (наприклад, алкоголь), вірусами (наприклад, вірусу гепатиту С і гепатиту В), генетичні відхилення, порушення обміну речовин, онкологічних захворювань.

Захворювання печінки і жовчного міхура найбільш friquants первинний біліарний цироз печінки, цироз печінки, гемохроматоз, алкогольний гепатит, вірусний гепатит, хвороба Вільсона, жирова дистрофія печінки, синдрому Бадда-Кіарі (через обструкції вен печінка), синдром Жильбера (у зв'язку з генетичними дефектами в метаболізмі білірубіну).

Ці захворювання печінки може виявлятися різними симптомами: підвищена стомлюваність, проблеми з нирками, сексуальна дисфункція, жовтяниця, збільшення живота, набряки і т.д..

Соседние файлы в предмете Английский язык