Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otchet.docx
Скачиваний:
34
Добавлен:
14.03.2015
Размер:
502.75 Кб
Скачать

МIНIСТЕРСТВО ОСВIТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ХАРКІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ім. С. Кузнеця

Кафедра інформаційних систем

ЗВІТ

з виробничої практики на товаристві с обмеженою відповідальністю «ПЕЧЕНІЗЬКЕ»

у відділі з розвитку інформаційних систем

Виконав:

студент 3 курсу

6.04.51.12.03 групи

факультету ЕІ

Капуста О. О.

Керівник від підприємства _________ заст.керівника відділу Калиновський Б.А.

(підпис)

Керівник від університету _________ викл. Біккузін К.В.

(підпис)

Харків, 2015

ЗАВДАННЯ НА Виробничу практику

  1. Назва задачі (модулю): Планування закупівлі у программному продукті «1С:Підприємство»

  2. Срок здачі звіту: 21 лютого 2015 року.

  3. Вхідні дані до задачі (модулю): ДСТУ з обробки інформації, літературні джерела, технічна документація на АІС «1С:Підприємство», матеріали практики.

  4. Перелік графічного матеріалу: діаграми стандарту IDEF0, організаційна структура, схема планування у 1С.

Керівник від ВНЗ: ___________ викладач Біккузін К.В.

(підпис)

Студент: ___________ Капуста О.О.

(підпис)

ЗМІСТ

ВСТУП 4

1.КОРОТКА ХАРАКТЕРИСТИКА БАЗИ ПРАКТИКИ 5

1.1.Структурні особливості бази практики 5

1.2.Опис та аналіз функціонування бази практики 6

6

2.ОПИС ІСНУЮЧОЇ АІС НА ОБ’ЄКТІ 6

3.АНАЛІЗ ПРЕДМЕТНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ ЗА ЗАДАЧЕЮ ПРАКТИКИ З ВИКОРИСТАННЯМ CASE-ІНСТРУМЕНТІВ 8

4.РЕЗУЛЬТАТИ ВИКОНАННЯ РОБОТИ ЗА ОСОБИСТИМ ЗАВДАННЯМ ПІД ЧАС ПРОХОДЖЕННЯ ПРАКТИКИ 16

4.1.Характеристика задачі «Планування закупівлі у програмному продукті «1С:Підприємство» 16

4.2.Вихідна інформація 20

4.3.Вхідна інформація 25

4.4.Аналіз існуючого програмного забезпечення 25

5.Висновки та пропозиції щодо розробки або удосконалення модуля АіС за задачею 28

ВСТУП

Технологічна практика, яку студенти спеціальності 6.050101 проходять на початку 6 навчального семестру є одним з найважливіших етапів всього навчального курсу. Це пов‘язано з тим, що протягом попереднього семестру студент опановує теорію усіх фундаментальних дисциплін, які лежать в основі здобуття даного фаху. Відповідно, на певному етапі постає завдання закріплення усього розмаїття теоретичних знань на практиці. Прицьому важливо встановити зв‘язок між вивченими курсами та їх використанням у реальних задачах реальної предметної області. Це найчастіше здійснюється при проходженні виробничої практики на окремому підприємстві або організації.

Саме виконання поставленого індивідуального завдання на базі практики дозволяє студентові познайомитись зі справжнім виробничим процесом, дослідити організаційну структуру підприємства, розглянути особливості розв‘язання виробничо-інформаційних задач в умовах окремого підрозділу, знайти схожості та відмінності у теоретичному знанні та реальним функціонуванням підприємства тощо.

Організаційно технологічна практика у 6 семестрі складається з двох частин. Спочатку виконавець має дослідити структурні і функціональні особливості бази практики (тобто конкретного підприємства або організації). Після цього згідно умов бази йому дається завдання розглянути та висвітлити у вигляді звіту виконання деякої задачі певного підрозділу. При цьому задача відображається у ракурсі її інформаційного забезпечення – так, як це вивчалось у курсі «Проектування інформаційних систем». Тобто аналізуються вхідна та вихідна інформація, її формат, інформаційні зв‘язки між задачами та організаційними підрозділами, можливі шляхи оптимізації та автоматизації окремих робіт бізнес-процесів тощо.

В той самий час після проходження виробничої практики виконавець матиме базу набутих знань, які використовуватимуться у вивченні майбутніх курсів та виконанні індивідуальних робіт включно з дипломним завданням.

Важливим елементом проходження практики є закріплення знань з курсу «CASE- технології», яке полягає у вмінні лаконічно відобразити особливості реальних бізнес-процесів підприємства за допомогою запропонованих форматів (у нашому випадку – IDEF0).

  1. Коротка характеристика бази практики

    1. Структурні особливості бази практики

Базою практики виступає товариство з обмеженими можливостями «ПЕЧЕНІЗЬКЕ».

Це товариство було організовано 26 вересня 2006 року. Основним видом діяльності є сільське господарство . Штат товариства складає більше 49 осіб. Штат відділу з розвитку інформаційних систем складає приблизно 12 осіб. Основним напрямком робіт ТОВ «ПЕЧЕНІЗЬКЕ» є вирощування зернових та технічних культур та розведення ВРХ. Товариство має багато постійних клієнтів, в Україні таких як:

  • ТОВ «АФ ШАНС»

  • ТОВ «ТД НафтаОпт»

  • ТОВ «ВетСинтез»

Керівником бази практики є заступник голови відділу з розвитку інформаційних систем – Каліновський Борис Аатолійович. Заступнику голови відділу підкорюються співробітники цього відділу. Про виконану роботу співробітники звітують у внутрішній системі обміну документацією.

    1. Опис та аналіз функціонування бази практики

Основним напрямком діяльності товариства є вирощування зернових та технічних культур та розведення ВРХ. ТОВ «ПЕЧЕНІЗЬКЕ» пропонує співробітництво в області продажу продуктів СГ.

У виробництві використовуються як і небезпечні так і безпечні хімікати. У ІТ секторі підприємства використовуються ліцензовані ОС, програмні комплекси та окремі програми. Також використовуються freeware програми (такі як Skype, ICQ та інші).

Персонал товариства – висококваліфіковані фахівці у своїй галузі. ТОВ «вирощування зернових та технічних культур та розведення ВРХ» має власний автомобільний парк і багато відділів праці для повного і стабільного функціонування підприємства. Заявки на виробництво приймаються при особистій зустрічі або по телефону. Час виробництва замовлення залежить від об’ємів замовлень.

Рис.1.2.1. Організаційна структура відділу з розвитку інформаційних систем

  1. Опис існуючої аіс на об’єкті

Інформаційна система – це сукупність інформаційних технологій, адміністративного і обслуговуючого персоналу, економічно-математичних, технічних і програмних засобів, що використовуються для збереження, обробки та видачі інформації в інтересах ефективного функціонування підприємства.

ТОВ «ПЕЧЕНІЗЬКЕ» повністю забезпечене необхідною обчислюваною технікою для роботи з електронною документацією, для обробки отриманих результатів, а також для внутрішніх цілей.

До програмного забезпечення, яке використовується на підприємстві відноситься операційна система WindowsXPSP3від Microsoft. Основним програмним забезпеченням на підприємстві – є програмні продукти: «1С:Підприємство» та MicrosoftOffice 2007. Докладне описання програмного забезпечення, яке використовується у компанії «ПЕЧЕНІЗЬКЕ» буде розглянуто у розділі 4.4.

Комп'ютер, на якому виконувалося завдання має такі технічні характеристики: процесор AMDAthlon 64 X2 Dual 2.3 ГГц, об’єм оперативної пам'яті 2 Гб, об’єм вінчестера 80Гб, тип відеоадаптера – GeForce 7025 / nForce 630a. Для отримання вихідних документів встановлені принтери та факс. Для поліпшення вводу інформації є сканер. Для обміну інформацією між кабінетами та відділами використовуються лінії телефонного зв’язку, а також впроваджена локальна комп’ютерна мережа.

Загалом АІС підприємства хоча і повністю задовольняє його потреби, але на сьогоднішній день має певні недоліки:

  • невідповідність сучасним вимогам продуктивності;

  • деяка застарілість апаратного забезпечення;

  • деякі програмні засоби деякий час не оновлювались.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]