Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
M_rek_Ek_iFin.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
139.74 Кб
Скачать

1. Виконання розрахункової роботи, її оформлення

Мета виконання розрахункової роботи – розширення і закріплення студентами теоретичних знань з дисципліни.

Студент повинен навчитися самостійно працювати з науковою економічною літературою, підручниками та посібниками, довідковими, статистичними та іншими науково-допоміжними матеріалами. При цьому важливо не тільки проаналізувати питання, але й визначити своє бачення проблеми, своє ставлення до її розв’язання.

Розрахункова робота складається з титульного аркушу, змісту, тексту основних розділів, висновків, списку використаної літератури, додатків (форми документів, схем, рисунків, довідкових таблиць та ін.). Оформлення роботи має відповідати вимогам оформлення наукових та друкованих робіт.

Титульний аркуш повинен мати такі структурні елементи: назва університету; назва кафедри; назва навчальної дисципліни; прізвище, ініціали студента, курс, спеціальність, номер залікової книжки; відомості про керівника розрахункової роботи (науковий ступінь, вчене звання, прізвище та ініціали). Оформити титульну сторінку необхідно згідно з додатком А.

Зміст повинен займати одну сторінку. В ньому наводяться назви всіх розділів із зазначенням початкових сторінок.

В основних розділах роботи мають бути наведені всі необхідні обґрунтування питань роботи, розрахунки, пояснення, схеми, таблиці. Кожний розділ повинен починатися з нової сторінки.

Основні розділи складаються з теоретичної та практичної (розрахункової) частини. Теоретична частина містить у собі висвітлення проблем управління та оцінки окремих напрямків діяльності підприємства. При висвітленні теоретичного матеріалу студент повинен обов'язково робити посилання на автора та джерело (вказаного у списку літератури), звідки запозичені матеріали або окремі результати.

Практична частина передбачає проведення розрахунків щодо розробки альтернатив та прийняття управлінського рішення. Практична частина повинна містити всі необхідні розрахунки та висновки, які супроводжуються поясненнями та обґрунтуваннями.

У розділі «Висновки» (2-3 сторінки) повинні міститись чіткі висновки про важливість розрахунків в роботі, їх вплив на ефективність діяльності організації, а також висновки отримані у результаті проведеного аналізу.

Кожний розділ повинен починатися з нової сторінки.

Робота виконується державною мовою, але студенти, які не володіють українською мовою, можуть виконати її російською.

Розрахункова робота має бути написана студентом чітко та грамотно на аркушах формату А4. Текст роботи повинен бути набраний за такими вимогами: шрифт Times New Roman, розмір шрифту – 14. Текст роботи розміщують по вертикалі аркуша з додержанням полів: зліва – 25 мм (місце для підшивки), справа – 15 мм, зверху та знизу – 20 мм. Сторінки роботи нумерують з правої сторони верхнього поля. Роботу виконують чорним чорнилом, малюнки та діаграми можуть бути кольоровими. Приблизний обсяг роботи – 30 – 35 сторінок (без урахування без урахування титульного аркушу, додатків та списку літератури).

Рисунки, таблиці, схеми, алгоритми повинні бути пронумеровані і мати назву та підписи. Формули приводяться з розкриттям усіх їх складових. Номер формули проставляється праворуч від неї в круглих дужках.

Список використаної літератури оформляється в алфавітному порядку. Для книжок вказується прізвище автора, назва книги, видавництво, рік видання і кількість сторінок. Для журнальних статей – прізвище автора, назва статті, назва журналу, його номер, рік видання, номер сторінки, на якій надрукована стаття. Список використаної літератури повинен містити не менше 25 джерел. Розрахункова робота виконується на базі вивчення вітчизняної та іноземної літератури: підручників, навчальних посібників, монографій, періодичних наукових видань, законодавчих і нормативних актів, спеціальної літератури тощо.

Під час захисту студент стисло викладає суть роботи та відповідає на запитання викладача. Відповідно плану, розрахункова робота виконується студентом самостійно під керівництвом викладача. Консультації проводяться викладачем відповідно до розкладу занять.

Варіанти розрахункової роботи вибирають згідно з таблицею 1.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]