Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні рекомендації до курсової роботи.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
14.02.2015
Размер:
140.8 Кб
Скачать

4.2 Вимоги до структурних елементів основної частини

У вступі коротко викладають:

- актуальність теми курсової роботи;

- мету курсової роботи;

- завдання курсової роботи;

- оцінку сучасного стану проблеми, провідних вчених і фахівців галузі;

Вступ розташовують на окремій сторінці. Обсяг вступу для курсової роботи - 2-3 сторінки.

Основна частина роботи - це виклад відомостей про предмет (об'єкт) дослідження або розробку, котрі є необхідними й достатніми для розкриття сутності роботи (опис: теорії; методів роботи; характеристик і/або властивостей створеного об'єкта; принципів дії об'єкта та основних принципових рішень, що дають уявлення про його будову; метрологічного забезпечення та ін.) та її результатів.

Суть роботи викладають, поділяючи матеріал на розділи. Розділи можуть поділятися на пункти або на підрозділи і пункти. Пункти, якщо це необхідно, поділяють на підпункти. Кожен пункт і підпункт повинен містити закінчену інформацію.

Основна частина курсової роботи повинна складатися з двох розділів, у яких розкривається обрана студентом тема. Залежно від обраної теми і назви зміст розділів роботи може бути різним.

Перший розділ роботи повинен містити ретроспективний аналіз існуючих теоретичних підходів щодо теми курсової роботи. У розділі аналізуються існуючі точки зору на проблеми, що досліджуються, проводиться огляд літературних джерел, їх критичний аналіз і узагальнення. Обсяг першого розділу 10 - 12 сторінок.

Другий розділ повинен містити практичну частину роботи. Обсяг другого розділу повинен складати 12 - 14 сторінок.

Висновки вміщують безпосередньо після викладення суті роботи, починаючи з нової сторінки. Текст висновків може поділятись на пункти. Загальний обсяг висновків – 2 сторінки.

При написанні курсової роботи необхідно давати посилання на джерела, матеріали, або окремі дані, ідеї та висновки, на основі яких розробляються проблеми, завдання, питання курсової роботи.

У додатках вміщують матеріал, який:

- є необхідним для повноти роботи, але включення його до основної частини роботи може змінити впорядковане й логічне уявлення про роботу;

- не може бути послідовно розміщений в основній частині роботи через великий обсяг або способи відтворення.

5. Правила оформлення курсової роботи

5.1 Загальні вимоги

Курсову роботу оформляють на аркушах формату А4 (210 х 297 мм). Роботи виконують машинним (за допомогою комп'ютерної техніки) способом на одному боці аркуша білого паперу.

Кожна сторінка повинна мати поля: верхнє і нижнє — по 1.5 cм; праве — 1 cм; ліве — 2.5 cм. Шрифт чорного кольору. Відстань між рядками тесту 1,5 інтервалу, шрифт Times New Roman, розмір 14. Щільність тексту однакова по всій роботі.

Виклад матеріалу в роботі має бути послідовним і логічним. Всі розділи мають бути органічно зв'язані між собою. Особливу увагу слід звертати на логічні переходи від однієї глави до іншої, від параграфа до параграфа, а усередині параграфа — від питання до питання.

Ілюструючи окремі положення роботи цифрами, матеріалами з довідників, а також цитуючи різних авторів, необхідно робити відповідні посилання на джерела.

Цитата наводиться дослівно, без яких-небудь змін тексту, пунктуації, абзаців, цифр. Усередині тексту цитата дається в лапках із посиланням на використану літературу. Цитати не повинні перевищувати 25% об'єму роботи. Не можна з цитати починати абзац, так само як і поміщати одну цитату відразу за іншою.

Вельми важливе значення має зовнішнє оформлення роботи, відсутність граматичних помилок. Коли це необхідно, до тексту додаються схеми, діаграми, графіки.