Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні рекомендації до курсової роботи.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
14.02.2015
Размер:
140.8 Кб
Скачать

2. Вибір і затвердження теми курсової роботи

Вибір теми курсової роботи є найбільш важливим і відповідальним моментом, що визначає успіх її виконання. Тему курсової роботи вибирає студент самостійно відповідно до тематики, розробленої викладачем.

Зміна теми допускається лише у виняткових випадках. Студент зобов'язаний у терміновому порядку, письмово довести до відома про це (з докладним викладом причин) наукового керівника роботи і голову методичного відділу. Тільки після затвердження відповідних змін можна приступити до дослідження нової теми.

3. Організація захисту курсової роботи

Оформлена курсова робота подається науковому керівникові. Після перегляду і схвалення роботи керівник підписує її і допускає до захисту.

Захист роботи проводиться в спеціальній комісії, публічно. На захисті присутні, як правило, студенти групи. На захисті можуть бути присутніми викладачі коледжу.

До захисту курсової роботи студент готує доповідь, розраховану на виступ протягом 5 - 7 хвилин. Як правило, вона будується в тій же послідовності, в якій виконана робота. Для ілюстрації доповіді студентом використовуються презентація роботи, спеціально розроблені комп'ютерні слайди. Після доповіді викладач задає студенту запитання, на які він дає короткі, чітко аргументовані відповіді.

За результатами захисту курсових проектів (робіт) виставляється залік з диференційованою оцінкою по чотирьохбальній системі («відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно»).

Для підвищення об'єктивності оцінки рекомендується заздалегідь оцінювати по чотирьохбальній системі окремі частини проекту (роботи), а також вміст доповіді, стиль його представлення (мова і ілюстрації), відповіді на питання, ритмічність проектування (відповідність термінів виконання окремих етапів роботи плану-графіку). Підсумкова оцінка формується в результаті усереднювання проміжних оцінок.

Якщо матеріали роботи містять недопустимі прямі запозичення, то процедура захисту не проводиться, а за результатами курсового проектування виставляється оцінка «незадовільно».

Повторний захист курсового роботи з однієї і тієї ж навчальної дисципліни допускається не більше двох разів.

Студенти, що не пред'явили роботу до захисту до початку чергової екзаменаційної сесії або отримали при захисті незадовільну оцінку, вважаються такими, що мають академічну заборгованість і не допускаються до чергової екзаменаційної сесії.

4. Загальні вимоги до структури роботи

4.1 Вимоги до структурних елементів вступної частини

Курсова робота повинна включати такі структурні елементи:

1) Титульний аркуш

  1. Зміст

  2. Вступ

4) Основну частину

5) Висновки

6) Список використаних джерел літератури

7) Додатки.

Титульний аркуш є першою сторінкою роботи (Додаток А). Він містить дані, які подають у такій послідовності:

1) повна назва навчального закладу;

2) вид роботи (КУРСОВА);

3) тема роботи;

4) дані про виконавця роботи;

5) дані про викладача (керівника);

6) місто;

7) рік виконання.

Зміст розташовують починаючи з нової сторінки. До нього включають: вступ; послідовно перелічені назви всіх розділів, підрозділів, пунктів і підпунктів (якщо вони мають заголовки); висновки; список використаних джерел.