Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Гігієна / GDP-u / Fiz-rozv-u.DOC
Скачиваний:
241
Добавлен:
13.02.2015
Размер:
547.33 Кб
Скачать

29. При плановому обстеженні школярів у дівчинки 15 років виявлено порушення осанки у виді кіфозу. Який із перелічених факторів має етіологічне значення для розвитку цієї патології?

1). Порушення режиму харчування

2). Неправильна орієнтація вікон у класі

3). Велика відстань робочого місця від дошки

4). Підвищена температура повітря

*5). Неправильне розсаджування дітей

30. Дівчинка 14 років. Хронічне захворювання — бронхіальна астма у стадії субкомпенсації. За останній рік 3 рази хворіла на пневмонію. Яка група здоров’я у цієї дівчинки?

1). Перша група здоров’я

*2). Четверта група здоров’я

3). Друга група здоров’я

4). Третя група здоров’я

5). П’ята група здоров’я

31. Хлопчик 12 років має деякі функціональні та морфологічні відхилення (міопія 0,5Д) та знижений опір організму. Хронічні захворювання відсутні. За останній рік 5 раз хворів на респіраторні захворювання. До якої групи здоров’я можна віднести цього хлопчика?

1). Перша група здоров’я

2). Третя група здоров’я

3). Четверта група здоров’я

*4). Друга група здоров’я

5). П’ята група здоров’я

32. У дошкільному закладі міста К. серед 240 дітей виник спалах дизентерії Зонне. За 2 доби захворіло 37 дітей і 5 співробітників з різних груп. Реєструвались переважно тяжкі клінічні форми. Вкажіть передбачуваний тип спалаху:

*1). Харчовий

2). Контактно-побутовий

3). Водяний

4). Контактний

5). Фекально-оральний

33. Дайте оцінку фізичного розвитку хлопчика 10 років, якщо згідно з графічним зображенням профілю фізичного розвитку довжина тіла дорівнює (+ 1,2 сигми), вага тіла — ( -0,5 сигми), коло грудної клітки — (+0,5 сигми)

*1). Диспропорційний

2). Пропорційний

3). Різко диспропорційний

4). Гармонічний

5). Низький

34. Дайте оцінку фізичного розвитку дівчинки 12 років за методом сигмальних відхилень, якщо показник ваги тіла дорівнює +0,5 сигми:

1). Вище середнього

*2). Середній

3). Високий

4). Низький

5). Нижче середнього

35. Встановлено, що у 20 % дітей, які вступають у дитячі навчальні заклади, спостерігається тривала адаптація. Який з показників у дітей нормалізується у першу чергу?

1). Секреція імуноглобуліну

2). Сон

3). Емоційний стан

*4). Апетит

5). Мовна активність

36. При визначені адаптації учнів 1-го класу до навчання в школі встановлено, що у них невисока швидкість переробки інформації на уроці, переважають процеси гальмування над збудженням. Який ступінь адаптації в цих учнів?

1). Незадовільна

2). Задовільна

3). Гарна

*4). Напружена

5). Тривала

37. В одного з учнів восьмого класу лікар встановив наявність гіпертрофії мигдаликів ІІІ ступеня, хронічний риніт та вегетосудинну дистонію. За станом здоров’я цей учень відноситься до:

*1). ІV група здоров’я

2). І група здоров’я

3). ІІ група здоров’я

4). ІІІ група здоров’я

5). V група здоров’я

38. У дівчинки 10 років довжина тіла в межах М±1δ, маса М±1,9R за рахунок жировідкладення, обвід грудної клітки М+1,8R. Функціональні показники нижче середнього. Фізичний розвиток цієї дитини можна оцінити як:

1). Середній

*2). Середній, дисгармонійний

3). Нижче середнього

4). Гармонійний

5). Різко дисгармонійний

39. У хлопчика 11 років довжина тіла 128 см (М – 2,6), маса тіла 35 кг (+1,2R), обвід грудної клітки 70 см (+1,8R). Хворів ГРВІ 5 разів на рік. Хронічної патології не виявлено. До якої групи здоров’я можна віднести дитину?

1). ІІІ група здоров’я

2). ІV група здоров’я

*3). ІІ група здоров’я

4). V група здоров’я

5). І група здоров’я

40. При проведенні медичного огляду у всіх учнів 7 класу визначили відповідність біологічного розвитку календарному віку за такими критеріями: щорічне збільшення довжини тіла, осифікація кісток кисті, кількість постійних зубів, розвиток вторинних статевих ознак. Який з перерахованих критеріїв є найбільш інформативним показником біологічного віку?

1). Розвиток вторинних статевих ознак

2). Зріст

3). Щорічне збільшення зросту

4). Кількість постійних зубів

*5).Осифікація кісток кисті

Соседние файлы в папке GDP-u