Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
марченко хірургія.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
07.11.2022
Размер:
584.04 Кб
Скачать

8. Біохімічнийаналізкрові 16.03.17:

Білокзагальний

Білірубінзагальний

прямий

непрямий

Сечовина

Креатинін

АлАТ

АсАТ

Тимолова проба

59 г/л

9,6

-

9,6

7,7 ммоль/л

89 ммоль/л

0,51

0,29

2,49

9. Коагулограмма 16.03.17

ПТІ 89 %

Час згортання крові 7’00

МНО 1,12

Фібрин плазми 2, 66 г/л

10. Рентгеноскопіяорганівгрудноїклітки 13.03.17

Змін легень не виявлено. Серце розширене вліво.

11. Узд органівчеревноїпорожнини 13.03.17

Печінказвичайного розміру, права доля 160 мм, ліва – 67 мм, ехогенністьпідвищена помірно, структура однорідна, вогнищеві утворення не виявлено. Холедох 5мм, внутрішньопечінкові протоки не розширені.

Жовчний міхур 59мм*36мм, форма звийчайна, стінка 3,5 мм. Вміст міхура: незначна кількість згущеної жовчі

Підшлункова залоза: голівка 27 мм, тіло 16 мм, хвіст 21 мм, контур чіткий, ехогенність підвищена, структура однорідна

Селезінка: 112*36 мм, контури чіткі, структура однорідна

Кишківник: петлі тонкого кишечника розширені до 41мм, складки візуалізуються, маятникоподібний рух вмісту кишечника, міжпетельновізуалізується вільна рідина, виражений гіперпневматозкишківника.

Заключення: Часткова тонкокишкова непрохідність. Вільна рідина в черевній порожнині

12. ЕКГ13.03.17

Ритм синусовий, правильний. ЧСС – 75 уд/хв. Електрична вісь серця відхилена вліво. Вольтаж збережений. Гіпертрофія лівого шлуночка

13. Консультація гінеколога : патологічних змін не виявлено

14.Консультація анестезіолога: протипоказань до проведення оперативного втручання з використанням ендотрахеального наркозу не має.

7. Диференційна діагностика

Диференціальнудіагностикугострогопоширеногоперитонітунеобхіднопроводитиіззахворюваннями, які за клінічнимперебігомподібні до гострогоперитоніту, проте не потребуютьхірургічноголікування. Цезахворювання, за якихможливевиникнення так званогохибногогострогоперитоніту. До них належать захворюваннялегень та плеври (нижньочастковапневмонія,ба зальний плеврит), серцево-судинноїсистеми (інфарктміокарда, абдомінальний синдром ревматизму), гінекологічні (аднексит, перекрути ніжки кісти) та урологічні (нирковаколіка), токсикоінфекції, цукровийдіабет, кишкова непрохідність,апендицит.. При захворюванняхлегень та плеври (нижньочастковапневмонія та базаль-ний плеврит) симптомокомплекснагадуєтакий при перитоніті. Протепровіднимиознакамизахворюваньлегень та плеври є порушенняфункціїзовнішньогодихання, яке проявляєтьсязбільшеннямйогочастоти, задишкоютощо. Під час аускультаціїлегеньвислуховують хрипи, під час перкусії — приглушенняперкуторного звуку. Допомагають у діагностиціданірентгенологічногодослідженняорганівгрудноїпорожнини (затемнення в легенях, обмеженнядихальноїекскурсіїдіафрагми, наявністьрідини в плевральнихпорожнинах — при плевритітощо).  При серцево-судиннихзахворюваннях (інфарктміокарда, абдомінальний синдром ревматизму) на відмінувідперитоніту, біль у черевнійпорожнинінестійкий, хворіскаржатьсятакож на біль у ділянцісерця, відзначаютьтахікардію, під час проведенняелектрокардіографічногодослідженнявиявляютьзміни, типові для за хворюваньсерця. При гінекологічних захворюваннях таких як перекрути ніжки кісти припіхвовомудослідженніпальпуєтьсянерухоматугоеластічнойконсистенціїпухлина (спередуабоззадувід матки), при спробіїїзміщення хвора відчуваєрізкийбіль. У загальномуаналізікровівідзначається лейкоцитоз і збільшення ШОЕ. Частковийперекрутхарактеризуєтьсяменшвираженими симптомами, біль, як правило, тупаабониючий, періоди «поліпшення» чергуються з посиленнямбольовихвідчуттів.