Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ргз 2 геогр 1 ч.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
02.04.2021
Размер:
40.99 Кб
Скачать

7. Рекомендації при плаванні за криголамом

Правила для судів, що проводяться криголамами через лід, а також сигнали, що застосовуються для зв'язку між криголамами і проведеними судами, публікуються щорічно у випуску №1 Повідомлень мореплавцям ГУНіО МО. Ці правила і сигнали повинні бути чітко засвоєні судноводіями до початку проводки.

Капітани суден повинні виконувати всі команди криголама, що стосуються льодової проводки.

Зараз прийнята наступна класифікація криголамів, що беруть участь у спільне проведення суден в льодах:

• провідний-криголам, прокладає канал в льодах для каравану, що складається з одного і більше суден;

• допоміжний-криголам (або кілька криголамів), що займає місце в каравані за вказівкою ведучого і забезпечує Окілку йдуть попереду і проводку позаду йдуть судів каравану;

• забезпечувальний криголам, закріплений за певною ділянкою льодової траси; проводить суду через льодові перемички, дає рекомендації для їх самостійного проходження.

Криголами будь-яких типів і будь-якої потужності можуть бути як провідними, так і допоміжними або забезпечують.

III Висновок

Плавання в льодах характеризується істотними відмінностями в методах управління судном, у порівнянні з плаванням по чистій воді, і вимагає від судноводія знання багатьох спеціальних питань, властивих тільки цьому виду плавання.

В даному рефераті вироблені спільні рекомендації управління судами в льодах і маневрування ними, як при самостійному плаванні, так і при проведенні криголамом. Знання судноводієм тонкощів управління і маневрування судном в льодах дозволяє більш швидко і грамотно вибирати правильне рішення в ситуації, що склалася. Застосування рекомендацій, складених багаторічним практичним досвідом і досвідом, дозволяє більш безпечно і впевнено рухатися в льодових умовах.

Висвітлена тема збору і доставлення льодової інформації на суду, що дає можливість судноводіїв мати найбільш повне уявлення про майбутній район плавання і вибирати той шлях який зажадає меншого часу і зусиль, і що найголовніше буде найбільш безпечним, тому, що безпека понад усе.

Цілком очевидно, що атомний криголамний флот - один з головних гарантів безпеки і життєдіяльності північного узбережжя і арктичних трас. Без атомних криголамів життя Північного морського шляху зупиниться. І тому перед державою зараз стоїть найважливіше завдання: створення нових криголамів і приведення нормативно-правової бази з урахуванням що існує світових стандартів. А як найбільш глобальна мета висновок судноплавства по трасах СМП на світовий рівень.

Список літератури

  1. https://works.doklad.ru/view/NFgHV738fPM/all.html

  2. https://flot.com/publications/books/shelf/rulkov/46.htm

  3. https://proza.ru/2017/07/25/446

  4. https://sudohodstvo.org/chego-sleduet-izbegat-pri-plavanii-v-polyarnyh-vodah/

  5. Снопкова В.І. Управління судном. -М .: Транспорт, 1991. - 359с.

  6. Іонов Б.П., Грамузов Е.М. Льодова ходкость судів. - СПб .: Суднобудування, 2001. - 512 с.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]