Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СТатут СОК, ПВГД_1544433445.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.11.2020
Размер:
254.46 Кб
Скачать

Розділ III. Вступні та пайові внески. Пайовий фонд

8. Вступні внески

  1. Вступний внесок вноситься членом при вступі до кооперативу, що і є умовою членства в коопера­тиві.

  2. Розмір вступного внеску складає 20000грн. Цей розмір може бути змінений Правилами внутріш­ньої господарської діяльності.

  3. Вступні внески сплачуються у порядку, визначеному Правилами внутрішньої господарської діяль­ності, але не пізніше, ніж через місяць після прийняття Правлінням (Головою) рішення про прийняття в члени кооперативу.

  4. Вступні внески зараховуються до неподільного фонду кооперативу, який не може бути розподіле­ним між членами кооперативу

  5. При виході з кооперативу вступний внесок не повертається, крім випадку, коли кандидатура члена не була затверджена загальними зборами.

9. Паї та пайові внески

  1. Пай члена кооперативу формується з його пайових внесків. Розмір одного пайового внеску складає 15000грн.

  2. Пайові внески вносяться пропорційно участі члена в господарській діяльності кооперативу. Остання відповідає зобов'язанням щодо участі члена в діяльності, які він бере на себе, або його фактичній уча­сті у господарській діяльності кооперативу. Якщо фактична участь члена у діяльності кооперативу постійно перевищує його зобов'язання, то Правилами внутрішньої господарській діяльності передбачено механізм переоцінки його пайових внесків.

  3. Кількість пайових внесків, які повинен сплатити член при вступі до кооперативу, або розмір додат­кового внеску, якщо обсяги його участі в господарській діяльності кооперативу зростають, визначається наступним чином:

  • у випадку зберігання, переробки та реалізації продукції кількість пайових внесків визначається у Правилах внутрішньої господарської діяльності і встановлюється на кожний гектар загальної сільськогосподарської площі господарства;

  • при постачальницькій діяльності кількість пайових внесків визначається у Правилах внутрішньої господарської діяльності і встановлюється на (кожний гектар загальної сільськогосподарської площі господарства; обсяги окремого товару, поставленого члену кооперативом; суму товарообігу між членом та кооперативом);

• у випадку надання механізаторських послуг кількість пайових внесків визначається Правилами внутрішньої господарської діяльності і встановлюється на (кожний гектар загальної сільськогоспо­дарської площі господарства, один гектар або час використання однієї одиниці сільськогосподарської тех­ніки, суму операцій між членом та кооперативом).

  1. Член кооперативу може робити додаткові пайові внески у межах, визначених Правилами внутріш­ньої господарської діяльності.

  2. Асоційовані члени кооперативу мають право робити довільне число пайових внесків за умови, що внаслідок цього частка всіх асоційованих членів у пайовому фонді кооперативу не перевищить 40 %.

  3. Пайові внески можуть сплачуватись у натуральній чи грошовій формі у порядку, передбаченому цим Статутом та Правилами внутрішньої господарської діяльності кооперативу. При цьому % вартості паю має бути сплачено грішми після прийняття Правлінням рішення про прийом члена до кооперативу

9.7. Паї можуть передаватися членом кооперативу на платній чи безоплатній основі іншій особі. Якщо така особа не є членом кооперативу, її кандидатура має бути погоджена на умовах, передбачених для вступу нових членів.

  1. При припиненні членства у кооперативі пайові внески повертаються відповідно до Правил внутрі­шньої господарської діяльності у натуральній чи грошовій формі після утримання суми заборгованості члена перед кооперативом, термін повернення паїв не може перевищувати 5 років.

  2. На паї можуть виплачуватись нарахування, які не е дивідендами. Розмір цих нарахувань визнача­ється Правлінням (головою) кооперативу. Рішення про виплату нарахувань приймається загальними збо­рами кооперативу після розподілу кооперативних виплат та відрахування коштів у резервний та інші фон­ди кооперативу.

  1. За рішенням загальних зборів паї можуть підлягати індексації.

  2. Дані про пайові внески заносяться до реєстру відповідно до положень Правил внутрішньої госпо­дарської діяльності кооперативу.