Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СТатут СОК, ПВГД_1544433445.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.11.2020
Размер:
254.46 Кб
Скачать

3. Мета та предмет діяльності кооперативу

  1. Метою діяльності кооперативу є надання відповідних послуг сільськогосподарським товаровироб­никам, які є членами кооперативу, для збільшення їх доходів.

  2. Предметом діяльності кооперативу є: організація виробництва та збут овочів і фруктів.

  1. Кооператив займається також постачанням матеріально-технічних засобів виробництва, необхід­них для господарств його членів.

  2. Кооператив може додатково надавати своїм членам наступні послуги, призначені виключно для використання в межах їх господарств:

Вид продукції: овочі та фрукти

  1. Вид діяльності: організація виробництва та збут овочів і фруктів.

3.5 Кооператив може також здійснювати операції, визначені у статтях 3.2, 3.3, 3.4, по відношенню до третіх осіб, але в обсязі, що не перевищує, включаючи і асоційованих членів, 20 % товарообігу кооперативу. Ця частка визначається окремо для кожного виду діяльності відповідно до Правил внутрішньої гос­подарської діяльності,

3.6. Кооператив здійснює свою діяльність у межах територіальної зони, визначеної у Правилах внутрі­шньої господарської діяльності, крім випадків, визначених цими Правилами

Розділ II. Членство у кооперативі

4. Членство у кооперативі

4.1. Члени кооперативу

Членами кооперативу можуть бути лише сільськогосподарські товаровиробники, які є юридичними особами або фізичними особами віком не молодше 16 років. Вони мають права та обов'язки, зазначені у статті 6 цього Статуту. Ніхто не має права бути членом кількох кооперативів, якщо вони займаються однаковими видами дія­льності щодо однакової продукції. Після реєстрації кооперативу його засновники набувають статусу членів і не мають переваг перед ін­шими членами.

4.2. Асоційовані члени кооперативу

Асоційованим членом кооперативу може бути будь-яка фізична особа віком не молодше 16 років або будь-яка юридична особа, яка зацікавлена у сільськогосподарській діяльності або реалізації цілей коопе­ративу. Частка асоційованих членів у пайовому фонді кооперативу не може перевищувати 40 %.

4.3. Реєстр членів та асоційованих членів. Кооператив веде реєстр членів та асоційованих членів. Цей реєстр дозволяє здійснювати контроль за дотриманням прав та виконанням обов'язків членів кооперативу. Його форма визначена в Правилах вну­трішньої господарської діяльності.

5. Порядок прийняття членів

5.1. Прийняття членів до кооперативу відбувається у такому порядку:

  • подання заяви про вступ, форма якої наведена у Правилах внутрішньої господарської діяльності і в якій член підтверджує свою згоду щодо дотримання норм Статуту та виконання обов'язків, визначених Статутом та Правилами внутрішньої господарської діяльності;

  • схвалення кандидатури Правлінням (головою — при відсутності Правління) у порядку, визначеному Правилами внутрішньої господарської діяльності;

  • сплата частини пайового внеску, яка визначена у етапі 9.4 цього Статуту. Порядок сплати викла­дений у Правилах внутрішньої господарської діяльності підприємства;

  • сплата членами вступного внеску відповідно до Правил внутрішньої господарської діяльності підприємства;

  • затвердження кандидатури на загальних зборах господарства.

5.2 Особі, що вступає до членів кооперативу, не може бути безпідставно відмовлено у розгляді її кан­дидатури Правлінням або у затвердженні рішення Правління на загальних зборах. Рішення про відмову може бути оскаржене у порядку, визначеному чинним законодавством.

5.3 З моменту рішення Правління про прийняття члена до кооперативу та до моменту його затвердження загальними зборами член має ті ж права і обов'язки, що і інші члени кооперативу.

5.4 Якщо кандидатура члена не затверджується загальними зборами, він мас право на повернення вступного внеску та сплаченої частини пайового внеску відповідно до умов, визначених Правилами внут­рішньої господарської діяльності.

5.5. Статус члена або асоційованого члена набувається після затвердження кандидатури на загаль­них зборах, якщо всі вищезазначені умови виконані.