Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт.doc
Скачиваний:
582
Добавлен:
07.02.2015
Размер:
99.33 Кб
Скачать

Щоденник літньої педагогічної практики

студентки-практикантки Миколайчук Мальвіни Олегівни

3 Курсу 3 групи природничо-географічного факультету

Інститут природничо-географічної та технічної освіти

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Місце проходження практики: ДЗОВ «Чайка»

Термін проходження практики: 3.06.2013 – 23.06.2013 р.

Умань 2013

Уманський державний педагогічний університет

імені Павла Тичини

Інститут природничо-математичної та технічної освіти

Природничо-географічний факультет

Кафедра географії та методики її навчання

Звіт про літню педагогічну практику

в дитячому таборі відпочинку «Чайка»

з 3 червня по 23 червня 2013 року

Виконала студентка:

3 Курсу 3 групи

Миколайчук М.О

Керівник практики:

Пащенко М.І

Умань 2013

Я, Миколайчук Мальвіна Олегівна ,проходила практику в літньому дитячому оздоровчому таборі відпочинку «Чайка».Директор табору Лихенко Дмитро Юхимович. За мною був закріплений 2 загін «Молодь». Табір розташований у лісовому урочищі “Дубинка” на березі річки Південний Буг. Протягом п’яти сезонів у “Чайці” працюють волонтери Корпусу Миру США в Україні, які навчають дітей англійської мови. Для дітей створені всі умови для проживання у таборі. Ігрові майданчики, стадіон, душові кімнати,їдальня,медпункт. Також у дітей було все для ігор на вулиці: м'ячі, скакалки, бадмінтон.

Час проходження практики: Практика проходила з 3.06.2013 по 23.06.2013

Структура табору: У табір приймалися діти з різних сел та міст. Вік дітей від 7 до 15 років. Було сформовано 3 загони. Всі діти під час загально табірних ігор, змагань та прогулянок перебували разом і ділилися на загони тільки під час сніданку та обіду і своїх індивідуальних занять. Діти дуже різні. Між ними триває формування згуртованості, взаємодопомоги.

Колектив: У кожному загоні працювало по два вихователі. Вихователями були студенти вищих учбових закладів.

Психологічна атмосфера:

Психологічна атмосфера в таборі була теплою. Вихователі сприйняли нову людину досить добре. Ставилися дуже привітно. У колектив було входити дуже легко. Вихователі трималися разом, і кожен із свого загону давав досить різні доручення для роботи з дітьми, всі шукали шляхи зближення. У кожному загоні були по два вихователя. Вихователі брали участь у всіх заходах охоче. Від них часто виходили цікаві ініціативи, і вони вважали за краще всі питання вирішувати разом. Разом із старшою вожатою намагалися залучити дітей до спільних ігор та занять. Діти із задоволенням брали участь у всіх іграх та допомагали один одному. Без дозволу за межі табору ні хто не виходив. При індивідуальних заняттях бесідах вони добре йшли на контакт. Ще на початку знайомства діти звикли до нової людини, перестали соромитися, і я отримала гарну можливість ознайомитися із загальними віковими так і з індивідуальними психологічними особливостями дітей. 

Висновки

Робота вожатого - це спосіб саморозвитку і самопізнання. Вона допомагає розкритися і стати щирою з людьми, придбати навички, вміння, які стануть незамінними в подальшому житті. За час перебування у таборі я навчилась долати труднощі і плідно працювати. Під час роботи я розвинула у собі багато різних якостей. Я не тільки розважала дітей за їх час перебування у таборі, а й на мої плечі лягла відповідальність за життя і здоров'я дітей, за виховання у них гарних якостей, комунікативних навичок, пізнання та розкриття у собі чогось нового. Я навчилась працювати з молодшими школярами, розуміти їх інтереси та звички. Діти у цьому віці дуже емоційні, томі кожний потребує окремої уваги. Організація діяльності та емоційна сфера дітей дуже гнучка: молодші школярі легко відволікаються, не здатні до тривалого зосередження, збудливі, емоційні. Безумовний авторитет дорослого поступово втрачається, все більше значення для дитини - починають набувати однолітки, зростає роль дитячого співтовариства. Тому я щосили намагалась втримати свій авторитет серед дітей та надавати їм допомогу у складних для них ситуаціях. Мені дуже сподобалось як діти реагували на мої зауваження, вони прислуховувались до моїх слів та вказівок. Взагалі роль викладача чи вожатого на даному етапі формування особистості має велику роль. Саме від нас вони чують про хороше та погане, та різницю між ним. Саме ми закладаємо у них хороші та погані якості. Саме ми присоромлюємо у разі поганого вчинку. Належний рівень уваги до дітей я бачила також з боку батьків, що є дуже важливим. Мене спочатку дуже порадував саме склад сімей. Майже всі сім’ї повні, з достатнім рівнем.

Характеристика

На студентку 3 курсу 3 групи

Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Миколайчук Мальвіну Олегівну

Миколайчук Мальвіна Олегівна проходила практику у

ТОВ «ДЗОВ «Чайка» м. Гайворон з 3.06.2013 по 23.06.2013 року.

Мальвіна Олегівна зарекомендувала себе як вимогливий, талановитий педагог. Кожен день ставилася відповідально до своєї роботи, щодня проводила з дітьми ігри та конкурси. В загоні створювала спокійну та доброзичливу атмосферу.

Легко знайшла підхід до дітей та стала авторитетом для них. Її педагогічна майстерність сприяла всебічному, гармонійному розвитку школярів. Зуміла налагодити як контакт з загоном, так і з окремими дітьми.

Допомагала старшому вихователеві у підготовці інтелектуальних ігор та спортивних естафет.

Спокійна, врівноважена і, водночас, вимоглива, терпляча; вміє вислухати, заспокоїти, впевнена в собі.

Має всі задатки, щоб в майбутньому стати педагогом.

За час проходження практики заслуговує найвищу оцінку 5 (відмінно)

Директор ТОВ ДЗОВ «Чайка» Лихенко Д.Ю

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]