Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт.doc
Скачиваний:
582
Добавлен:
07.02.2015
Размер:
99.33 Кб
Скачать

Психолого-педагогічна характеристика на колектив

Виконала студентка:

3 Курсу 3 групи

Миколайчук М.О

Керівник практики:

Пащенко М.І

Умань 2013

Діти дуже дружні та чемні. Між ними триває формування згуртованості, взаємодопомоги; формуються ціннісно-орієнтаційні уподобання, почуття колективізму. Серед дітей проглядається бажання бути лідерами у загоні, проте наявні угрупування , які сформовані переважно за місцями проживання. У спілкуванні з вожатими проявляють стриманість, тактовність, порядність. Більшість дітей мають холеричний темперамент, проте є й флегматики. Щодо психологічних якостей, то у дітей переважає довільна увага, процеси пам'яті, а саме запам'ятовування та відтворення, відбувається швидко, слаба пам'ять у хлопців. Відстають від норми у них увага та мислення. Діти вимогливі до себе, готові прийти на допомогу одне одному, відповідально ставляться до навчання і до виконання громадських доручень. У цілому діти вчаться бути чуйними одне до одного і за складних ситуацій кожен із них знаходить підтримку в однолітків.

Зв’язки загону з іншими загонами:

Діти досить активно приймають участь, як у змаганнях та конкурсах, так і у колективній роботі.Досить легко сприймають поразку.На загально-табірних заходах поводять себе дуже активно. Діти нормально сприймають прихід нової людини .

Взаємовідношення дітей з активом загону:

Діти намагаються дотримуватись правил. Охоче виконують завдання.Намагаються дружити з активом. Ми намагались розприділити обов’язки дітей так, щоб всі були задоволені. Проте у загоні є і декілька пасивних дітлахів: Тетяна – досить спокійна. Майже не приймала участь у конкурсах, вікторинах. Проте досить відповідальна. Ми, як вожаті намагались приділяти їй більше уваги, адже з дітьми вона досить не просто знаходила спільну мову. Тетяна – повільна та емоційна дівчина. Не приймає участь у громадських заходах, не виконує доручень. Без особливої активності виявляє себе у загально- табірних чи загінних справах.

Василь – гіперактивний хлопчик. Не може всидіти на місці.Намагається схилити всіх на свій бік. З повагою відносився до деяких дівчаток. На нього можна було покластись, він виконав доручення як належно.

Інтелектуальна єдність загону:

Діти досить активно беруть участь у різного типу конкурсах, як фізичних так і інтелектуальних. Розвиток інтелектуальних здібностей майже на однаковому рівні. У конкурсах намагаються допомагати одне одному. Деякі не можуть сконцентрувати увагу на одному завданні, а намагаються охопити всі завдання. Більшість дітей засвоюють інформацію на звичайному рівні та деякі потребують повторення матеріалу.

Загальні висновки:

Колектив досить дружний, гострих конфліктів не спостерігалось. Фізично добре розвинені, активні у табірному житті, намагаються бути першими серед інших, досить прийнятно сприймають поразку. Дисципліновані та охайні. Охоче виконують доручення різного типу. Нормально сприймають поради з боку однолітків та вожатих. Розумово розвинуті добре. Проте деяким дуже важко сконцентрувати увагу на одній речу. Через активність бувають невгамовними. Інколи досить неуважні. А взагалі колектив сформований добре. Діти відчувають себе майже на одноковому рівні. Не заздрять , хоча й стан благонадійності у сімей різний. Намагаються ділитися з іншими. У колективній роботі дуже активні та згуртовані.

Психолого-педагогічна характеристика однієї дитини з загону

Загальні відомості

Богуславська Надія Олександрівна

10.02.1999

Сім’я повна .

Мати –

Богуславська Ольга Вікторівна( працює продавцем у магазині)

Батько –

Богуславський Олександр Дмитрович (далекобійник)

Рівень матеріального достатку середній.

Фізично розвинута добре. Середньої статури, високого зросту. Зовнішній вигляд охайний.

Типологічні особливості

Швидка ,енергійна, спокійна. Швидка реакція на словесні подразники.

Переважаючий настрій без особливого відтінку

Характерологічні особливості

Контакт та спілкування проблемні. Розуміння та реагування на ситуацію інколи не зовсім адекватні. Відносини з товаришами дружелюбні. Прагне стати лідером. Відношення до дорослих добре,поважне. Поведінка організована.

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

Інститут природничо-математичної та технічної освіти

Природничо-географічний факультет

Кафедра географії та методики її навчання

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]