Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовая биохимия.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
22.06.2020
Размер:
55.25 Кб
Скачать

1.2.2 Поверхнева діагностика

Основою діагностики жирової дистрофії у собак є результати клінічного, лабораторного, ультразвукового дослідження. Для гострого і хронічного гепатозу характерно зниження рівня глюкози, а також підвищений вміст холестерину і білірубіну. Ще однією характерною ознакою захворювання вважається посилена активність печінкових ферментів (АлАТ, АсАТ та ін.). Також відзначається поява в сечі жовчних пігментів. Ультразвукове дослідження печінки не завжди сприяє чіткому відмежування жирового гепатозу від цирозу або фіброзу. Для підтвердження діагнозу рекомендується скористатися комп'ютерною томографією, магнітно-резонансним дослідженням, гістологічним методом.

Лікування захворювання

В першу чергу, показано оптимізація годування тварини. Рекомендується збагачення раціону собаки великою кількістю білка що може привести до алергії собаки. Для відновлення функції печінки можна скористатися ессенціальними фосфоліпідами etc. (Лисенко Ю. А., 2015).

Розділ 1. Гепатоз. Діагностика та лікування

    1. Виявити вчасно

Як вчасно визначити і вилікувати гепатоз у собак?

Гепатоз у собак - це особливий тип захворювання печінки, при якому вона піддається вкрай негативним дистрофічним змінам, але при цьому не спостерігається характерних запальних процесів і великої кількості очевидних симптомів. Саме з цієї причини швидко визначити гепатоз печінки буває зовсім не просто, і для цього треба проявити пильність до свого улюбленця.

Існує безліч причин гепатозу, серед яких неправильне харчування сухими і просто неякісними кормами, зіпсованим м'ясом і рибою. Також він може розвиватися на тлі інфекційних захворювань, хвороб шлунково-кишкового тракту, нирок і серця. Часто виникає при ожирінні та цукровому діабеті.

Симптоми і лікування гепатозу у собак.

Навіть гострий гепатоз має неяскраво виражені симптоми, серед яких (Лисенко Ю. А., 2013):

Блювота жовчю;

Блювота жовчю у собаки - в чому може бути причина?

Блювота жовчю у собаки має різні причини, але найчастіше вона пов'язана із захворюваннями шлунка або печінки. У першому випадку вона може виникати після прийому їжі і відторгатися організмом тварини. Деякі необроблені продукти харчування дуже важкі для перетравлення або ж викликають алергічну реакцію на будь-які хімічні речовини, що містяться в них. Періодична блювота жовчю у собаки часом вказує на наявність консервантів в її кормі, на захворювання шлунково-кишково тракту, таких як гастрит або виразка, на наявність паразитів або на інфекцію печінки. Вона також часто є симптомами наступних хвороб :.

  • Гепатиту.

  • гепатоз.

  • холециститу.

  • холестазу.

Всі ці захворювання дуже серйозні і вимагають належного та оперативного лікування, тому якщо ви помітили блювоту у свого собаки, обов'язково зверніться за допомогою до досвідченого фахівця.

Здоров'я вашого собаки залежить тільки від вас.

Для того щоб найбільш точно визначити захворювання, вам слід простежити за періодичністю появи нападів блювоти у вашого пса. Так блювота жовчю у собаки вранці вказує на проблеми з шлунково-кишковим трактом. Якщо через п'ять годин після останнього прийому їжі вона повторюється, це може бути наслідком потрапляння в шлунок стороннього предмета. В такому випадку слід негайно звернеться за лікувальною допомогою. Лікар проведе обстеження вашої собаки, візьме всі необхідні аналізи і зможе поставити точний діагноз.

Порушення координації;

Порушення координації у собак - причини виникнення розладу.

Порушення координації у собаки, або ж периферичний вестибулярний синдром - це досить тривожна проблема, яка може налякати навіть досвідченого заводчика. Дуже часто без особливої ​​видимої причини собака втрачає координацію, не може рівно тримати голову і навіть ходити. Все це часто супроводжується рясним слиновиділенням, блювотою, частим диханням і серцебиттям, сіпанням кінцівок.

Якщо собаку хитає з боку в бік при ходьбі, вона падає і не контролює свої рухи, то це може бути за кількома основними причинами. Досить часто проблема полягає в запаленні внутрішнього і середнього вуха або вродженої аномалії органів слуху. У дорослих собак також часто зустрічається ідіопатичний вестибулярний синдром, який триває близько трьох діб і проходить самостійно. Крім цього раптове порушення координації руху у собак може стати наслідком таких хвороб, як (Вакс В. В., Кадашев Б. А., Астаф'єва А. Л., Марова Є. Л., Дідів І. Л., 2003):

  • Гепатит;

  • Гепатоз;

  • холецестит;

  • Холестаз;

Собака не активна, сумна;

Собака млява - можливі причини і способи лікування.

Кожна тварина рано чи пізно занедужує і хороший господар просто зобов'язаний звернути увагу на зміни в стані свого вихованця, для того щоб своєчасно надати йому необхідну професійну допомогу. І серед усіх можливих небезпечних або просто тривожних симптомів млявість у собаки зустрічається найбільш часто.

Якщо ваша собака сумна, лежить весь час, неохоче рухається і спить більше звичайного - це ознака проблем з її здоров'ям, адже тільки дійсно серйозні хвороби, такі як (Петенко А. І., Ширина А. А., Лисенко Ю. А. , Якубенко Е. В., Петенко І. А., 2013):

  • гостра ниркова недостатність

  • гепатит

  • холецистит

  • гепатоз

  • холестаз

і багато інших можуть стати причиною втрати активності та бадьорості.

Соседние файлы в предмете Клиническая биохимия животных