Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Податковий менеджмент. Самостійна робота студента.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
18.06.2020
Размер:
363.28 Кб
Скачать

Особливості митного оформлення та контролю за використанням сировини, що ввозиться на митну територію України для виробництва алкогольних напоїв і тютюнових виробів

Митне оформлення сировини, що ввозиться на митну територію України для виробництва алкогольних напоїв і тютюнових виробів, здійснюється із звільненням від обкладення акцизним збором за умови подання імпортером митному органу довідки податкового органу за місцезнаходженням такого імпортера (форма довідки визначається Державною податковою адміністрацією України). Один примірник довідки залишається в справах митного органу.

Митний орган, яким здійснено митне оформлення сировини, увезеної на митну територію України для виробництва алкогольних напоїв і тютюнових виробів, протягом трьох днів після завершення митного оформлення надсилає рекомендованим листом з повідомленням про вручення податковому органу, в якому імпортер зареєстрований як платник податків, копії вантажних митних декларацій, за якими проведено митне оформлення такої сировини, для здійснення подальшого контролю за сплатою акцизного збору.

Особливості митного оформлення та сплати акцизного збору при реімпорті товарів, що підлягають маркуванню марками акцизного збору

Акцизний збір з реімпортованих товарів, що підлягають маркуванню марками акцизного збору, сплачується до Держбюджету України при придбанні акцизних марок у податкових органах.

Для одержання марок акцизного збору імпортер подає податковому органу - продавцю марок заявку-розрахунок на одержання марок (у трьох примірниках) за встановленою цим продавцем формою, платіжні документи, що підтверджують унесення плати за марки та сплату акцизного збору.

Митне оформлення реімпортованих товарів, що підлягають маркуванню марками акцизного збору, здійснюється митним органом після такого маркування товарів й подання митному органу одного примірника заявки-розрахунку на одержання марок з відміткою продавця марок про сплату акцизного збору в повному обсязі.