Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 Курс / переподы / анал / Конспект / Лекції САПР / Лекція 09 Редагування елементів.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
193.02 Кб
Скачать
  • Гасіння елементів

Меню: Edit > Suppress > This Configuration (Виправлення > Погасити >Поточна конфігурація)

Панель інструментів: Features > Suppress (Елементи > Погасити)

Іноді виникають ситуації, коли відображати деякі елементи в моделі або на кресленнях цієї моделі небажано. Замість того щоб видаляти ці елементи, їх можна погасити. Такі елементи не видні ні в моделі, ні на кресленні. Якщо ви створюєте зборку з використанням цієї моделі, то погашені елементи не будуть відображатися навіть у складі зборки. У будь-який момент ви можете відновити відображення погашеного елемента. Якщо ви гасите елемент, від якого залежать дочірні елементи, то ці елементи теж виявляються погашеними. Щоб погасити елемент, виділіть його в дереві конструювання FeatureManager або в області побудов. Клацніть на кнопці Suppress (Погасити) у менеджері команд (після його попереднього настроювання) або клацніть правою кнопкою миші й виберіть у контекстному меню команду Suppress (Погасити). Погашений елемент буде вилучений з області побудов, а його значок у дереві конструювання FeatureManager буде відображений сірими кольорами. Його дочірні елементи будуть також погашені.

У межах одного документа SolidWorks ви можете працювати з різними конфігураціями. Тому необхідно вказати, у якій конфігурації ви гасите елемент. Це можна зробити при виборі команди приховання з меню.

  • Скасування гасіння елементів

Меню: Edit > Unsuppress > This Configuration (Виправлення > Відновити > Поточна конфігурація)

Панель інструментів: Features > Unsuppress (Елементи > Відновити)

Щоб відновити відображення погашеного елемента, виберіть його в дереві конструювання FeatureManager, а потім клацніть на кнопці Unsuppress (Відновити) на панелі інструментів (після попереднього настроювання) або виберіть пункт меню Edit > Unsuppress > This Configuration (Виправлення > Відновити > Поточна конфігурація). Ви також можете вибрати цю команду з контекстного меню після виділення погашеного елемента. Як уже було сказано, при гасінні елемента всі залежні від нього дочірні елементи теж гасяться. Але при скасуванні гасіння батьківського елемента дочірні елементи залишаються погашеними. Тому вам доведеться скасовувати гасіння для кожного дочірнього елемента окремо.

  • Скасування гасіння елементів разом з дочірніми елементами

Меню: Edit > Unsuppress with Dependents > This Configuration (Виправлення > Висвітити із залежними елементами > Поточна конфігурація)

Панель інструментів: Features > Unsuppress with Dependents (Елементи > Висвітити із залежними елементами)

Використовуючи цю команду, ви можете відновити видимість погашеного елемента разом з його дочірніми елементами. Виберіть погашений елемент у дереві конструювання FeatureManager. Клацніть на кнопці Unsuppress With Dependents > This Configuration (Висвітити із залежними елементами > Поточна конфігурація) на панелі інструментів Features (Елементи). Погашений елемент буде знову виведений на екран разом з усіма дочірніми елементами.

  • Приховання тіл

Працюючи в середовищі з безліччю тіл, ви можете також приховувати тіла. Сховане тіло не відображається ні в моделі, ні в зборці, ні на кресленнях. Тіла, що залежать від приховуваного тіла, не ховаються. Щоб сховати тіло, розгорніть папку Solid Bodies (Тверді тіла) у дереві конструювання Features Manager і виберіть тіло, яке варто сховати. Правою кнопкою миші викличте контекстне меню та виберіть у ньому пункт Hide Solid Body (Сховати тверде тіло). Обране тіло зникне з області побудов, а його значок у папці Solid Bodies (Тверді тіла) буде відображений у вигляді каркаса. Щоб знову включити видимість схованого тіла, виділіть його в цій папці та виберіть пункт Show Solid Body (Висвітити тверде тіло) у контекстному меню для цього тіла.