Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 Курс / переподы / анал / Конспект / Лекції САПР / Лекція 09 Редагування елементів.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
193.02 Кб
Скачать
  • Перетягування і вставка елементів з одного документа в інший

Перетягувати елементи та ескізи можна також з одного документа в іншій. Для вставки елемента з одного документа в інший варто відкрити обидва документа в одному вікні програми SolidWorks. Виберіть команду меню Windows > Tile Vertical/ Tile Horizontal (Вікно > Розташувати вертикально/горизонтально). Розгорніть обидва вікна з документами в одному вікні SolidWorks. Натисніть і утримуйте клавішу Ctrl. Потім виберіть елемент або ескіз, що підлягає копіюванню. Перетягніть елемент, що копіюємо, в інший документ і розмістіть його у потрібному місці моделі.

  • Видалення елементів

Ви можете видаляти непотрібні елементи моделі, виділяючи їх у дереві конструювання Feature Manager або в області побудов. Виділивши елемент, натисніть клавішу Delete або викличте контекстне меню щигликом правої кнопки миші та виберіть у ньому команду Delete Feature (Видалити елемент). При видаленні елемента з'являється діалогове вікно Confirmation Delete (Підтвердження видалення). Якщо встановити в цьому діалоговому вікні прапорець Also delete all child features (Видалити всі дочірні елементи), що за замовчуванням скинутий, то всі елементи, створені на основі видаляючого елемента, також будуть вилучені. Коли ви видаляєте елемент, створений на основі ескізів, відповідні ескізи не видаляються. Ці ескізи називаються поглинаючими (абсорбованими) елементами.

Якщо вам необхідно видалити і поглинаючі елементи разом із основним елементом, установіть прапорець Also delete absorbed features (Видалити всі абсорбовані елементи) у діалоговому вікні підтвердження видалення. Далі клацніть на кнопці Yes (Так), щоб видалити обрані елементи, або на кнопці No (Ні), щоб скасувати операцію видалення. Для видалення виділеного елемента можна також вибрати пункт меню Edit > Delete (Виправлення > Видалити).

3. Видалення та гасіння елементів

  • Видалення тіл

Меню: Insert > Features > Delete Body (Вставка >Елементи > Видалити тіло)

Панель інструментів: Features > Delete Solid/Surface (Елементи>Видалити тіло/поверхню)

Як уже було сказано вище, в SolidWorks підтримується середовище з безліччю тіл. Тому в SolidWorks ви можете створювати різні тіла, не зв'язані між собою, а також видаляти непотрібні тіла.

Тіла, що видаляються, являють собою як твердотелі моделі, так і оболонки. Щоб видалити тіло, виберіть пункт меню Insert > Features > Delete Body (Вставка > Елементи > Видалити тіло). Крім того, можна скористатися кнопкою Delete Solid/Surface (Видалити тіло/поверхню) на панелі інструментів. На екрані з'явиться менеджер властивостей Delete Body (Видалення тіла). Далі вам буде запропоновано вибрати тверді та (або) оболонкові тіла для видалення. Виберіть одне або кілька тіл для видалення в області побудов або в папці Solid Bodies (Тверді тіла), що перебуває в дереві конструювання FeatureManager, відображуваному в області побудов. Виділене тіло буде зафарбовано зеленими кольорами. Ім'я виділеного тіла виводиться в списку Bodies to delete (Видаляючі тіла).

Клацніть на ОК у менеджері властивостей Delete Body (Видалення тіла). У дереві конструювання Feature Manager з'явиться новий елемент Body-Delete l (Тіло-Видалити1). Цей елемент містить вилучені тіла. У будь-який момент роботи ви можете видалити або погасити цей елемент, щоб повернути вилучені тіла в модель. Команду Delete Body (Видалити тіло) можна викликати також з контекстного меню.