Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 Курс / переподы / ровн / !!!Проектування!!! / Лекції САПР / Лекція 15 Робота з креслярськими видами (2).doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
1.13 Mб
Скачать

4. Додавання нових аркушів до креслень.

До креслення можна додавати нові листи. Багатосторінковий документ може використовуватися, наприклад, якщо вам вимагається згенерувати креслярські види для всіх компонентів і для збірки в одному і тому ж документі. Ви можете легко перемикатися між листами для організації посилань на креслення різних деталей збірки в цьому ж документі, не відкриваючи окремі документи. Щоб додати лист в документ креслення, виділіть елемент Sheetl (Лист1) в дереві конструювання FeatureManager і клацніть правою кнопкою миші, щоб вивести на екран контекстне меню. Виберіть команду Insert > Sheet (Вставка > Лист) в рядку меню або команду Add Sheet (Додати лист) в контекстному меню. На екрані з'явиться діалогове вікно Sheet Properties (Властивості листа). В цьому вікні можна задати назву, вибрати стандартний формат і масштаб для листа, що додається. Клацніть на кнопці ОК, і в креслення буде доданий новий лист.

Щоб зробити лист активним, виділіть його в дереві конструювання і виберіть команду Activate (Активізувати) з контекстного меню. Ви також можете активізувати лист, клацнувши на ярличку листа в нижній частині документа креслення.

  • Зміна формату листа (SolidWorks 2004!!!)

Щоб відредагувати формат листа, активізуйте його і виберіть його в дереві конструювання FeatureManager. Клацніть правою кнопкою миші і виберіть команду Edit Sheet Format (Змінити формат листа) з контекстного меню. Всі елементи, примітки і види будуть видалені з листа креслення. Використовуючи засоби для створення ескізів в менеджері команд, ви можете змінювати формат листа. Після редагування виділите активний лист. Клацніть правою кнопкою миші і виберіть команду Edit Sheet (Змінити лист) з контекстного меню, щоб перемкнутися назад в середовище редагування листа.

  • Створення призначеного для користувача формату листа

В SolidWorks ви також можете створювати призначені для користувача формати листа. Для цього створіть новий документ креслення і задайте його розміри. Розмір листа можна задавати в текстових полях Width (Ширина) і Height (Висота) в діалоговому вікні Sheet Format/Size (Формат/Розмір листа). Після визначення розмірів листа виділите елемент Sheetl (Лист1) в дереві конструювання FeatureManager. Клацніть правою кнопкою миші і виберіть команду Edit Sheet Format (Змінити формат листа) з контекстного меню. Ви потрапите в середовище редагування формату листа. За допомогою стандартних засобів роботи з ескізами ви зможете створити або змінити формат листа. Після створення або зміни формату листа перемкнетеся назад в середовище редагування листа. Виберіть команду меню File > Save Sheet Format (Файл > Зберегти формат листа). На екрані з'явиться діалогове вікно Save Sheet Format (Зберегти формат листа). Перейдіть до каталогу, в якому ви збережете формат, виберіть для нього ім'я і клацніть на кнопці Save (Зберегти). Наступного разу при роботі з діалоговим вікном Sheet Format/Size (Формат/Розмір листа) ви можете відкрити збережений формат листа, вибравши перемикач Standard sheet format (Стандартний формат листа). Використовуючи кнопку Browse (Огляд):, перейдіть до каталога, в якому був збережений формат листа.