Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 Курс / переподы / ровн / !!!Проектування!!! / Лекції САПР / Лекція 15 Робота з креслярськими видами (2).doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
1.13 Mб
Скачать
  • Додавання позначень отворів до видів

Меню: Insert>Annotations>Hole Callout (Вставка > Примітки > Умовне позначення отвору)

Панель інструментів: Annotations > Hole Callout (Примітки >Умовне позначення отвору)

Інструмент Hole Callout (Позначення отвору) використовується для створення позначення отворів, які були створені в режимі Part (Деталь) за допомогою менеджера властивостей Hole (Отвір), інструмента Hole Wizard (Майстер отворів) або шляхом вирізання. Щоб створити позначення отвору, клацніть на кнопці Hole Callout (Позначення отвору) в менеджері команд. На екрані з'явиться менеджер властивостей Dimension (Розмір), а курсор заміниться на курсор позначення отворів. Виділіть отвір на креслярському вигляді, і до курсора додасться позначення отвору. Вкажіть крапку на листі креслення, щоб помістити туди позначення отвору.

  • Додавання умовного зображення різьблення на креслення

Меню: Insert > Annotations > Cosmetic Thread (Вставка > Примітки > Умовне зображення різьблення)

Панель інструментів: Annotations > Cosmetic Thread (Примітки > Умовне зображення різьблення)

Щоб додати позначення різьблення на креслення, виділіть на кресленні кругову кромку. Потім клацніть на кнопці Cosmetic Thread (Умовне зображення різьблення) в панелі інструментів. На екрані з'явиться діалогове вікно Cosmetic Thread (Умовне зображення різьблення), як показано на мал. 15.9.

Вам буде потрібно виділити кромки для різьблення і задати її параметри. Виділіть необхідні кругові кромки, на які додаватимуться позначення різьблення. Назва виділеної кромки відображатиметься в області виділення Circular Edges (Кругові кромки). Виберіть потрібні параметри і задайте діаметр різьблення.

Поле Thread Callout (Вимога до різьблення) використовується для завдання тексту, який буде використаний в умовному зображенні різьблення. Після вибору всіх параметрів клацніть на кнопці ОК в менеджері властивостей Cosmetic Thread (Умовне позначення різьблення). Якщо умовне позначення різьблення додати на креслярський вид, що згенерував, воно відобразиться на всіх видах.

Умовні позначення різьблення, додані до креслярського виду, можуть бути видалені тільки з документа деталі, а не з документа креслення. Щоб видалити умовні позначення різьблення з документа деталі, розверніть елемент Hole (Отвір) або Cut (Виріз) в дереві конструювання Feature  Manager. Тепер виділите позначення різьблення і видалите його.

Умовні позначення різьблення можна проглядати і в документах деталі, якщо вони додані до креслярських видів. Для проглядання різьблення в моделі можна використовувати будь-який режим відображення.

  • Додавання зігнутих винесень до креслярських видів

Меню: Insert > Annotations > Multi-jog Leader (Вставка > Примітки > Винесення із зігнутими покажчиками)

Панель інстр.: Annotations > Multi-jog Leader (Примітки > Винесення із зігнутими покажчиками)

Для додавання такого винесення клацніть на кнопці Multi-jog Leader (Винесення із зігнутими покажчиками) в менеджері команд. Форма курсора зміниться на курсор винесення. Виділіть точку на листі або на елементі, з якого повинна початися виносна лінія. Потім вкажіть на листі точки вигинів і, нарешті, кінцеву точку винесення. Двічі клацніть на листі, щоб закінчити створення винесення. Винесення із зігнутим покажчиком, додане до креслярського виду, показано на мал. 15.10.