Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
agrarian_sector_ukr.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.02.2020
Размер:
293.38 Кб
Скачать
  • Лобіювання інтересів переробних підприємств

  • Невдала цінова і регуляторна політика Уряду. (Різниця в цінах створює умови для отримання надприбутків, але ці гроші не йдуть на інвестиції в сільське господарство.)

    Фінансові та економічні

  • Відсутність ліквідного майна, що призводить до проблем з кредитами. (Вкладання грошей у сільськогосподарські підприємства залишається економічно невигідним і ризикованим.)

  • Відставання у впровадженні фінансових схем і інструментів, що мали б забезпечувати успішну ринкову діяльність в агропромисловому комплексі. (Ті схеми, що існують зараз, часто не відповідають наявним умовам, а також особливостям діяльності сільгосппідприємств.)

    Правові

  • Відсутність процедури банкрутства сільгосппідприємств. (Це, зокрема, сприяє подальшому відпливу фінансових ресурсів із агропромислового сектора і уповільнює процеси реструктуризації підприємств галузі.)

    Соціальні

  • Неможливість швидко вирішити проблему соціальної сфери села

  1. Рекомендації уряду

Довгострокові стратегічні пріоритети розвитку агропромислового сектора України

Експертні обговорення та аналіз ситуації у вітчизняному агропромисловому секторі, а також аналіз тенденцій розвитку агропромислової сфери в світі дозволяють зробити суттєві доповнення і уточнення до програми дій уряду і виділити наступні довгострокові стратегічні пріоритети розвитку агропромислового сектора України:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]