Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Клиническое исследование кошки.doc
Скачиваний:
85
Добавлен:
30.05.2014
Размер:
177.66 Кб
Скачать

7. Висновок

Дослідивши тварину ми поставили діагноз – тимпанія рубця, ця хвороба досить часто зустрічається на вені в наслідок переведення тварин з стійлового утримання на пасовищне, в наслідок поїдання тваринами рослин які легко зброджуються. Першою допомогою при такій хворобі ї прокол рубця (руменотомія), здійснюється за допомогою троакара з гільзою для випускання газів з рубця. При руменотомії не можна різко випускати гази бо це може спричинити до того що кров з мозку відійде в судини рубця, які до цього були здавленими. Після випускання газів в рубець можна ввести проти бродильні препарати а потім румінаторні для швидшого виведення шкідливих речовин з організму.

8. Правила безпеки та особиста гігієна під час дослідження тварини

При роботі з великою рогатою худобою слід пам’ятати про можливість отримати травму кінцівками, головою, рогами, а також при внутрішньому дослідженні ротової порожнини, глотки, можливість отримати травму від укусу. Також слід пам’ятати про власну гігієну. Бути одягнутим у халат, шапочки, рукавиці. Лікар повинен завжди мити руки до та після дослідження тварини, дотримуватись правил асептики, вміти обробляти рани та ін.

Список використаної літератури:

  1. Хмелевский Б. Н., Балабанов В.А. Тимпания, ее предупреждение и лечение. М., узд-во «Колос», 40 с.

  2. Заячковский И. Ф. Тимпания, ее предупреждение и лечение. М., 40 с.

  3. Левченко В. І., Судаков М. О., Мельник Й. Л. та ін. Клінічна діагностика хвороб тварин. За ред. Левченко В. І. К.: Урожай 1995.–368 с.

  4. Левченко В. І., Візло В. В., Кондрахін І. П. та ін..; За ред. В. І. Левченка. – Біла Церква, 2004. – 608с.

  5. Борисевич Б. В., Борисевич В. Б. Незаразние болезни животных – К.: 1997.– 324 с.