Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗАДАЧІ (1).docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
72.95 Кб
Скачать

Комплексна ситуаційна задача варіант №2

Ви - менеджер планово-фінансового відділу аграрного підприємства. Розв'яжіть наступну виробничу ситуацію.

          1. Вихідні дані:

Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю „Злагода" розташоване в західній частині Полтавської області.

Статут підприємства визначає головну мету діяльності товариства - виробництво, переробка та реалізація сільськогосподарської продукції, а також надання учасникам товариства та іншим особам послуг щодо ведення сільського господарства та інших пов'язаних з цим видів діяльності.

Штатна чисельність працівників апарату управління наведена в таблиці 1.

В таблиці 2 наведені деякі основні показники виробничої діяльності товариства.

Товариство з обмеженою відповідальністю „Злагода " є одним з провідних підприємств району. Тут немає заборгованості по оплаті праці, за орендовану землю проводяться систематичні виплати. Адміністрація підприємства намагається забезпечити своїх працівників максимально комфортними умовами роботи. Підприємство надає фінансову допомогу школі, сільській раді, будинку культури, дитячому садку. На підприємстві практикують залучення до процесу прийняття рішень з питань планування роботи на конкретному робочому місці і виробничих підрозділах, оцінки результатів роботи і фінансової винагороди працівників. На підприємстві поводяться численні збори і засідання на яких крім поточних виробничих проблем вирішуються також і актуальні для працівників питання.

Хоча на перший погляд здається, що на підприємстві панує ідеальна, дружня атмосфера: працівники всім задоволені і ні в кого немає ніяких претензій, насправді це не так. Тут існують свої проблеми щодо керування персоналом: виникають неприємні ситуації при збоях виробництва, при виготовленні неякісної продукції, має місце невчасне виконання наказів і розпоряджень.

          1. Завдання до ситуації:

            1. Визначити відповідність фактичної чисельності працівників апарату управління (див. таблицю 1) рекомендованій, а саме працівників загальногосподарського керівництва, планово-економічної, агрономічної, зоотехнічної, ветеринарної, інженерної, автогаражної служб, інженерів- електриків, інженерів-будівельників, працівників господарського обслуговування. Вихідні дані для розрахунку подані в таблиці 2.

            2. Підготувати рішення про внесення змін до штатного розпису аграрного підприємства.

            3. Запропонувати систему оплати праці працівників апарату управління та показники оцінки ефективності управлінської праці і, зокрема, результативності діяльності керівника підприємства та керівників структурних підрозділів

            4. Визначити функціональні обов'язки менеджера товариства з обмеженою відповідальністю

            5. Визначити складові іміджу підприємства та сформувати пропозиції щодо підсилення такої складової іміджу як внутрішній імідж організації.