Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
RN_programa_z_dists_KBIO_G_D_Ryabiko.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
232.96 Кб
Скачать

Організація самостійної роботи студентів (срс)

Місце і роль самостійної роботи студентів у засвоєнні дисципліни: «Конструкції будівель та їх інженерне обладнання» у набутті практичних навичок є вирішальними. Головна мета СРС - цілеспрямовані формування й розвиток самостійності кожного студента, тобто здатності організовувати та реалізовувати свою творчу діяльність без постійного керівництва і практичної допомоги викладача.

Якісна характеристика цієї важливої ознаки може бути визначена як уміння студента самостійно вирішувати творчі завдання, планувати їх виконання, систематизувати вихідний матеріал, регулювати і контролювати свою практичну діяльність. Усе це повинно сприяти формуванню у студента-архітектора прагнення та уміння самостійно набувати знання й удосконалювати свою практичну майстерність протягом усього свого творчого життя шляхом :

1) пошуку необхідної інформації, а це потребує вміння працювати у бібліотеці з каталогами, можливо, в Internet, а також “читати” літературу залежно від поставлених завдань (наприклад, потрібно переглянути та ознайомитися з певним матеріалом або наполегливо засвоїти його);

2) опрацювання інформації, розуміння прочитаного, визначення головних понять і положень, фіксація їх у текстовій частині кожної практичної роботи;

3) засвоєння потрібної інформації за допомогою певних умінь та навичок (наприклад, уміння вирішувати те чи інше завдання на основі використання інформації, закріпленої в нотатках, у текстовій частині ПР, або за допомогою комп’ютера).

Самостійність студента-архітектора найбільш повно реалізується саме в позаудиторній навчальній діяльності. При цьому керівна роль викладача здійснюється опосередковано через систему впливу на студента під час аудиторних занять і на консультаціях (самостійне вивчення основної й додаткової літератури, виконання практичних завдань тощо).

Для виконання практичних робіт (ПР) студент повинен обов’язково опрацювати

вказані в списку літератури інформаційні джерела.

Рівень закріплення та вміння застосовувати набуті практичні навички перевіряються у процесі виконання і захисту студентами практичних робіт.

4. Перелік та зміст індивідуальної роботи студента

Загальний обсяг часу на індивідуальну роботу складає 26 год. За цей час студент виконує індивідуальну частину завдань з трьох практичних робіт. За власним бажанням та вибором студента додатково, з метою отримання додаткових „призових” балів, він може виконати реферат на одну із тем, поданих у наступному переліку, або запропонувати та погодити з викладачем власну тему.

Перелік тем для рефератів:

  1. Можливості безригельних систем каркасів в області проектування варіантних архітектурно-планувальних рішень цивільних будівель.

  2. Особливості об'ємно-планувальних рішень будівель на основі консольно-ригельних плит (шестигранииих і прямокутних) розробки КиївЗНДШП.

  3. Особливості об'ємно планувальних рішень цивільних і виробничих будівель на основі безригельного каркасу системи "СИБЕКАР".

  4. Особливості застосування конструкцій та технологій зведення монолітних полегшених залізобетонних перекриттів з незнімною стальною опалубкою.

  5. Конструкція полегшених перекриттів (покриттів) малоповерхових житлових будинків садибного типу на основі армованого гіпсобетону та ресурсозберігаюча технологія їх зведення.

  6. Конструкції теплозберігаючих полегшених стін на основі стального та дерев’яного каркасу.

  7. Конструкції теплоефективних стін блочної конструкції.

  8. Особливості конструктивних рішень перегородок, що трансформують внутрішній простір будівель.

  9. Шляхи удосконалення конструкцій та технологій зведення плоских дахів будівель.

  10. Конструктивні, експлуатаційні та екологічні аспекти улаштування нових плоских інверсійних покриттів будівель.

  11. Особливості конструкції та технології зведення екстенсивних та інтенсивних зелених покрівель дахів.

  12. Конструкції та технологія улаштування експлуатуючих інверсійних плоских дахів (стоянки автомобілей).

  13. Теплореновація плоских дахів існуючих громадських будівель у Полтавському регіоні по методу дах + дах на основі плит ЛДЕ.

  14. Конструкції «верхнього світла», особливості їх проектування в будівлях громадського призначення.

  15. Особливості проектування конструктивних навісних фасадних систем із суцільним скло-заповненням.

  16. Особливості конструктивних рішень вітражів і вітрин громадських будівель.

  17. Нові енергоощадні системи опалення, та особливості їх проектування й експлуатації в цивільних будівлях і спорудах різного функціонального призначення.

  18. Архітектурно-конструктивні методи облаштування елементів вентиляційних та кондиціювальних систем повітря в сучасних будівлях.

  19. Архітектурні і об'ємно-планувальні рішення будівель з ефективним використанням альтернативних джерел енергії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]