Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
RN_programa_z_dists_KBIO_G_D_Ryabiko.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
232.96 Кб
Скачать

2. Тематичний план вивчення дисципліни

Назва модуля (теми)

Кількість годин

Всього

Лекції

Практичні

(семінари)

Лабораторні

Самостійна

робота

Індивідуальна робота

Форми

контролю

9- семестр

Змістовий модуль №1.

Основні відомості про сучасні конструктивні рішення та енергоощадне інженерне обладнання будівель житлового і громадського призначення.

34

20

-

-

14

-

Поточний контроль

Практична робота – використання конструктивної системи безригельного каркасу «СИБЕКАР» для проектування причілкової секції 9-ти поверхового житлового будинку.

20

-

8

12

-

Модульний контроль

Підсумковий контроль – залік.

+

Всього за семестр.

54

20

8

26

-

Всього:

54

20

8

26

-

3.Зміст дисципліни за модулями (темами)

п/п

Види навчальних занять

Кіль-кість годин

Номери семестрів, розділів, тем і занять іх найменування та опис

Інформаційно-методичне забезпечення

1

2

3

4

5

9 СЕМЕСТР

Змістовий модуль №1. Сучасні конструкції та енеогоощадне інженерне обладнання житлових і громадських будівель

1

Лекція №1

2

Вступна ле­к­ція. Ці­лі й за­вдан­ня вивчен­ня дисципліни. Тенденції розвитку та удосконалення каркасних систем будівель цивільного призначення.

[9] с. 25- 27

2

Лекція №2

2

Сучасні конструктивні системи безригельного каркасу будівель з плоскими перекриттями (система ИМС- розробник Югославія, грибоподібний каркас – розробки КиївЗНДІЕП, каркас на основі консольно-ригельних плит – розробки КиївЗНДІЕП, збірно-монолітний каркас розробки ЦНИИЭП жилища, система безригельного каркасу «СИБЕКАР»

[9] с. 72- 93

3

Лекція №3

2

Сучасні конструкції полегшених перекриттів (покриттів) малоповерхових житлових і громадських будівель. Збірно-монолітні перекриття балочного типу з незнімною опалубкою: конструкції "TERIVA" Італія; за технологією VELOKS; на основі листів із профнастилу. Монолітні перекриття плоскої полегшеної конструкції розробки ПДАБА. Каркасне перекриття на основі гнутих стальних профілів. Збірно-монолітне перекриття по дерев’яним балкам, розробки НИИ « ТЕПЛОСТЕН», м. Москва. Конструкція та технологія монолітних полегшених залізобетонних ребристих перекриттів (авторська розробка Полт.НТУ). Конструкція та технологія полегшених гіпсодерев’яних перекриттів (авторська розробка Полт.НТУ).

[5] с. 237- 246

4

Лекція №4

2

Сучасні конструкції теплоефективних стін. Цегляні стіни з утепленням та опорядженням зовні; Цегляні трьохшарові стіни з утепленням в середині; Конструкції на основі стінових блоків: Конструкції стін із керамічних блоків «POROTHERM”; Стіни на основі трьохшарових блоків «ТЕПЛОСТЕН»; Стіни із блоків «СИМПРОЛИТ»; Стіни на основі блоків із полістиролбетону (авторська розробка ПолтНТУ); Конструкція каркасних полегшених стін: на основі дерев’яного каркасу за технологією «ТАКАМАК»; на основі металевого несучого каркасу за технологією «LINDAB». Конструкції монолітних стін на основі незнімної опалубки: за технологією «ТЕРМОДІМ»; за технологією «VELOKS»; конструкції цегляно-полістиролбетонних стін (авторська розробка ПолтНТУ).

[11] с.230-239

5

Лекція №5

2

Сучасні конструктивні рішення плоских суміщених дахів будівель цивільного призначення. Тенденції удосконалення плоских дахів будівель (болгарський досвід, конструктивно-технологічні методи удосконалення плоских дахів будівель (німецький досвід). Конструктивні рішення інверсійних (зворотних) плоских дахів: інверсійних (зворотніх) плоских дахів, що експлуатуються; інверсійних «зелених» плоских дахів. Ремонт із додатковим утепленням існуючих плоских дахів будівель класичної конструкції по методу: «плюс – дах».

[18] с. 3-30

6

Лекція №6

2

Сучасні конструктивні рішення перегородок. Загальна класифікація та особливості конструктивних рішень в залежності від функціонального призначення приміщення. Конструктивні рішення перегородок, що трансформують внутрішній простір будівель. Матеріали та технології зведення

[5] с.219-236

7

Лекція №7

2

Сучасні світлопрозорі системи вікон, фасадів та верхнього світла в архітектурі будівель цивільного призначення: призначення і вимоги до сучасних світлопрозорих систем; класифікація систем природного освітлення; конструктивні рішення світлопрозорих систем; основні положення проектування сучасних світлопрозорих систем.

[17] с. 3-45

8

Лекція №8

2

Сучасні енергоощадні системи опалення будівель. Тепловий баланс будівлі, як єдиної енергетичної системи. Класифікація та особливості проектування й експлуатації систем водяного, повітряного та електричного опалення. Особливості проектування сучасних енгергоощадних комбіно-ваних систем опалення будівель.

[8] с.13-14,70-87

9

Лекція №9

2

Системи вентиляції й кондиціювання повітря в житдових і громадсь-ких будівлях. Призначення та загальна класифікація систем вентиляції та кондиціювання повітря. Особливості проектування й експлуатації систем вентиляції в будівлях різного функціонального призначення. Конструкт-тивні елементи сучасних інженерних систем вентиляції та кондиціювання повітря. Взаємозв’язок питань архітектури і вентиляції.

[8] с.17-29, 52-68

10

Лекція №10

2

Енергопостачання будівель альтернативними джерелами енергії. Загальна класифікація (енергія сонця, вітру, біоконверсії, геотермальних вод). Архітектурні рішення будівель з використанням альтернативних джерел енергії

[8] с.107-119

11

Самостійна робота

10

Робота з рекомендованою літературою за тематикою лекційних занять з метою закріплення отриманих знань і їх використання в дипломному проектуванні

Публікації в періодичних виданнях

12

Семінар

2

Каркасні безригельні системи будівель з плоскими перекриттями

Переваги каркасних систем з плоскими перекриттями в архітектурному відношенні в порівнянні з ригельними каркасними та іншими системами. Можливості конструктивної системи СИБЕКАР в області варіантних архітектурно-планувальних рішень та забезпечення об’ємно-просторової виразності будівель при дотриманні вимог економічності будівництва

[9] с. 89- 93

Публікації в періодичних виданнях

13

Практична робота

6

Використання конструктивної системи безригельного каркасу «СИБЕКАР» для створення архітектурно-конструктивної та планувальної структури торцевої секції 9-ти поверхового житлового будинку.

[9] с. 89- 93

14

Самостійна робота

16

Робота з рекомендованою літературою з питань виконання архітектурно-конструктивних завдань за темами практичних робіт.

Публікації в періодичних виданнях

Примітка: практична робота виконується на одному аркуші ватману формату А3 протягом 4 годин в аудиторних умовах. При цьому студентом може бути використана та архітектурна графіка, яка в найбільшій мірі сприяє виявленню основного змісту завдання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]