Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Poperedniy_pereglyad_ta_druk_dokumentu_v_textov...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
897.54 Кб
Скачать

Попередження переносу невеликої частини тексту на останню сторінку

Знаходячись у режимі попереднього перегляду, натисніть кнопку — «Подгонка страниц».

Друк документів

Виконайте команду «Печать...» у меню «Файл», після чого з’явиться таке вікно діалогу:

Відразу скажемо, що тип принтера, ім’я якого виводиться у полі «Имя:» групи «Принтер», повинний відповідати дійсності (тому принтеру, який зараз підключений до вашого комп’ютеру).

У відповідних полях задайте сторінки документа, які виводяться на друк, необхідну кількість копій та натисніть кнопку «OK».

Зауваження. Знаходячись у режимі попереднього перегляду, перейти до друку документа можна, натискуючи кнопку — «Печать».

Фоновий друк

Щоб мати можливість продовжити працювати у системі Word під час виведення документа на друк, виконайте команду «Параметры...» у меню «Сервис» та у вкладці «Печать» встановіть прапорець «Фоновая печать». При цьому використовується додаткова системна пам’ять, що уповільнює роботу принтера.

Друк чернетки документа

Щоб виводити на друк документи з мінімальним форматуванням (чернетку документа) виконайте команду «Параметры...» у меню «Сервис» та у вкладці «Печать» встановіть прапорець «Черновой» групи «Режим».

Переривання друку

Якщо режим фонового друку вимкнутий, натисніть кнопку «Отмена».

Якщо режим фонового друку увімкнутий, двічі натисніть значок друку в рядку стану.

Зауваження. Якщо на друк виводиться короткий документ при увімкнутому режимі фонового друку, значок принтера може не встигнути з’явитись у рядку стану і відмовитись від друку буде неможливо.

Висновки

Перш ніж почати друкувати документ, бажано побачити, як виглядатимуть надруковані сторінки. Їх вигляд залежить від доступних шрифтів, колірної палітри і дозволу принтера. В першу чергу слід звернути увагу на розташування малюнків. Малюнок, вставлений в документ, при друці переноситься на наступну сторінку, якщо він цілком не поміщається на попередній. Аби уникнути утворення великого порожнього поля внизу сторінки, можна зменшити розмір малюнка або змінити місце розташування малюнка в тексті.

Для повернення в звичайний режим натискуйте клавішу Esc або натискуйте кнопку Закрити (Close) на панелі інструментів Попередній перегляд (Print Preview) . Аби побачити, як виглядатиме документ у вікні оглядача, виберіть команду Попередній перегляд веб-сторінки (Web Preview).

Для попереднього перегляду документа можна також використовувати режими розмітки і читання (див. в главі 3 розділ «Режими перегляду документа»). Вікно попереднього перегляду документа точніше відображує розташування матеріалу на надрукованій сторінці. Воно дозволяє побачити розташування і величину малюнків, полів, верхніх і нижніх колонтитулів, виносок, номера сторінок, перевірити розбиття документа на сторінки. У вікні можна відображувати одну сторінку, пару послідовних або розворотів сторінок. Сторінки можна «перегортати» за допомогою клавіш Page Up, Page Down або кнопок, розташованих на вертикальній смузі прокрутки.

Список використаних джерел

  1. Вонг В. Microsoft Office 2007 для Windows для «чайников»: Пер. с англ. — К.: Диалектика, 2007. — 320 с.

  2. Гукин Д. Word 2007 для Windows для «чайников»: Пер. с англ. — К.: Диалектика, 2007. — 320 с.

  3. Ливингстон Б., Штрауб Д. Секреты Windows 2007. — К.: КОМИЗДАТ, Диалектика, 2008. — 560 с.

  4. Ратбон Э. Window 2007 для «чайников»: 2-е издание.: Пер. с англ. — К.: Диалектика, 2008. — 304 с.

  5. Попов Ю.Д., Шевченко В.П. Текстовий процесор Microsoft Word: Учбовий посібник для студентів всіх факультетів. — К.: ВПЦ «Київський унiверситет», 2008. — 72 с.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]