Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МР заочн 2011.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
1.41 Mб
Скачать

93

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ХЕРСОНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра менеджменту та маркетингу

Реєстр №____

Завдання до контрольної роботи та методичні вказівки до її виконання

з дисципліни

С Т А Т И С Т И К А

(для студентів заочної форми навчання

економічних спеціальностей)

Херсон, 2011

Завдання до контрольної роботи та методичні вказівки до її виконання з дисципліни “Статистика” //Н.Є.Фролова. – Херсон, ХДТУ, 2011. - 98 с.

Затверджено

на засіданні кафедри менеджменту

та маркетингу

Протокол № від 10.09. 2011 р.

Зав. кафедрою Г.Г.Савіна

Рецензент: доцент кафедри

обліку та аудиту

к.е.н., Чебан Т.М.

Відповідальний за випуск Г.Г.Савіна,

проф.. д.е.н., завідувач кафедрою менеджменту та маркетингу.

Реєстр №

Дисципліна «Статистика» відіграє важливу роль у формуванні висококваліфікованого економіста, розширенні його фахових знань, оволодінні ними методологєю статистичного аналізу соціально-економічних явищ і процесів.

У засвоєнні статистичної методології велике значення має самостійний розв’язок студентами практичних прикладів, що в цілому сприяє більш глибокому засвоєнню основних тем курсу і розумінню основних положень загальної теорії статистики, отриманню навичок з розрахунку статистичних показників .

Контрольна робота студента містить одне теоретичне питання і декілька задач. Номери запитань і задач встановлює кожному студентові викладач. Виконувати роботу доцільно по окремим темам дисципліни після їх самостійного вивчення.

Методичні вказівки містять завдання для контрольної роботи зі статистики, розв’язки контрольного прикладу, а також положення на котрі необхідно звернути увагу в процесі підготовки до контрольної роботи.

Самостійне виконання контрольної роботи є гарантією якісної підготовки та успішної здачі іспиту.

1.Методичні вказівки до виконання контрольної роботи

При виконанні роботи варто дотримуваться таких вимог:

  1. На обкладинці зошита написати шифр завдання - номери запитань і задач. Безпосередньо перед відповідями сформулювати теоретичні запитання і навести умови задач.

  2. Відповідь на запитання має бути повною, не повинна включати матеріал, що, безпосередньо не стосується до викладеного запитання. Всі наведені формули повинні мати розшифрування літерних позначень, а результати розрахунків - одиниці виміру. При відповіді на будь-яке теоретичне запитання необхідно навести конкретні (числові) приклади розрахунків з поясненням окремих показників і обов'язкових висновків. Не можна наводити приклади з підручників. Відповідь на теоретичне запитання без конкретних прикладів, обчислень і пояснень не вважається повною, контрольна робота в цьому випадку повертається на доопрацювання.

  3. Розв’язок задач слід супроводжувати проміжними розрахунками, які згодом бажано зводити у таблиці. Варто наводити усі формули, по яких велись розрахунки показників, і обгрунтувати їх застосування.

Усі результати розрахунків повинні мати одиниці виміру. По розрахованих показниках необхідно давати пояснення й обов'язкові висновки.

Якщо за умовою задачі потрібно пояснити причини розходження розрахованих показників (наприклад, індексів), треба вказати конкретні причини, а не обмежуватися загальними фразами.

  1. Оформити роботу треба акуратно. Почерк повинен бути розбірливим; сторінки, таблиці, малюнки і графіки слід пронумерувати. На сторінках залишити поля для зауважень рецензента.

  2. Наприкінці роботи треба привести список літератури, яка використовувалась при виконанні контрольної роботи; вказати дату виконання роботи і поставити підпис.

  3. У випадку повернення роботи на доробку студент повинен внести доповнення і зміни в той самий зошит. Для цього використовуються останні листи в зошиті. Забороняється при доробці закреслювати неправильне рішення або формулу, а поруч записувати правильну відповідь. Наприкінці роботи після слів «Доробка до запитання № . . . або до задачі № . . . » необхідно обгрунтувати правильний метод розрахунку і привести рішення задачі (умова задачі наново не переписується).

  4. Виконана контрольна робота після перевірки викладачем, повертається студенту, для захисту. Після чого студент допускається до іспиту.