Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 Мет для логістика КР заоч.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
216.58 Кб
Скачать

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДО НАПИСАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ

ДЛЯ СТУДЕНТІВ ЗАОЧНОЇ ФОРМИ НАВЧАННЯ

з курсу «ЛОГІСТИКА»

1.. Мета та завдання контрольної роботи

Виконання контрольної роботи з курсу “Логістика” є формою самостійної роботи, складовою навчального процесу й поточного контролю знань студентів заочної форми навчання, спрямованого на активізацію роботи студентів.

Контрольна робота здається студентами безпосередньо на кафедру “Менеджменту” не пізніше ніж за два тижні до початку сесії, реєструється в журналі.

Мета контрольної роботи полягає в засвоєнні, закріпленні та поглибленні теоретичних знань, набутих студентом у процесі вивчення курсу, виробленні уміння самостійно працювати з навчальною, спеціальною літературою і статистичними матеріалами, робити узагальнення і висновки.

Під час виконання контрольної роботи студент повинен вивчити законодавчі акти, літературні джерела, періодичні публікації, в яких розглядаються питання обраної теми.

2. Загальні вимоги до контрольної роботи

У контрольній роботі студент повинен всебічно і глибоко розкрити зміст обраної теми, показати хороші знання нормативних документів і літературних джерел.

Контрольна робота складається з двох частин: текстової (теоретичної) та розрахункової.

Зміст теоретичної частини роботи має відповідати сучасному рівню розвитку економічної науки. У текстовій частині висвітлюються всі питання, передбачені планом теми контрольної роботи. Особливу увагу слід звернути на використання тих матеріалів, що характеризують інноваційну діяльність українських підприємств, наукових установ та організацій .

Необхідно також показати уміння зіставляти різні підходи та методи до вирішення тих чи інших проблем, самостійно робити висновки на основі вивченої літератури, зібраного та опрацьованого фактичного матеріалу.

Матеріал контрольної роботи має слід викладати логічно і послідовно. Кожне з питань плану повинно завершуватись стислими висновками та пропозиціями.

В розрахунковій частині контрольної роботи необхідно навести алгоритм і обґрунтувати розв’язок конкретної задачі.

Зміст роботи має відповідати і відображати суть теми, що розглядається.

Обсяг контрольної роботи не повинен перевищувати 15 – 20 сторінок А4 (у тому числі таблиці, схеми, діаграми, графіки тощо).

Виправлення, закреслення, вставки, скорочення слів та використання абревіатур (крім загальноприйнятих) у готовому тексті не дозволяються.

2.. Вибір теми контрольної роботи

При виконанні письмової контрольної роботи треба дотримуватися таких правил:

  1. зазначити варіант контрольної роботи, переписати умови задач;

  2. дати розв’язання задач з детальними розрахунками і короткими поясненнями;

  3. оформити результати розв’язання задач у формі статистичних таблиць, графіків, діаграм;

  4. проаналізувати розраховані дані, зробити висновки;

  5. навести список використаної літератури.

Номер варіанта контрольної роботи студент вибирає за першою літерою свого прізвища (див. таблицю).

Контрольна робота, виконана не за своїм варіантом, не зараховується.

3. Підбір літератури, статистичної та інших матеріалів

Навчальну та спеціальну літературу з теми контрольної роботи студент підбирає самостійно, використовуючи для цього бібліотечний каталог.

Особливу увагу слід звернути на першоджерела, періодичні видання, наукові статті, практичний досвід інноваційної діяльності, нормативні акти (закони України, постанови, укази тощо). Користуватися необхідно лише новими виданнями та останніми редакціями нормативних актів, методичних матеріалів міністерств та відомств, а також підприємств та організацій. Велику інформаційну цінність мають практичні матеріали підприємств (організацій), статистичні дані.

Складаючи бібліографію (список літературних джерел, треба звернути увагу не тільки на рік видання, а й на зміст, його актуальність у сучасних умовах.

Усі зібрані матеріали необхідно опрацювати, згрупувати, подати в таблицях, графіках, схемах, діаграмах, ретельно проаналізувати перед тим, як вико­ристати у тексті роботи.

Список використаних джерел та інших матеріалів необхідно систематизувати і подати після заключної частини тексту контрольної роботи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]