Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗІБРАНО.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
37.02 Кб
Скачать

21. Охарактеризуйте недоліки і переваги телеметричних систем.

Недоліки: багатоканальність передачі цією системою можна реалізувати тільки з виготовленням багатожильних кабелів, що пов’язане з великими технологічними труднощами проведення досліджень у свердловинах; система інтенсивності струму піддається впливу зовнішнього середовища електромагнітних полів.

Переваги: дозволяє перетворювати сигнали в необхідну форму і передавати їх на відстань; ця система перешкодостійка; дозволяє по першій лінії зв’язку передавати декілька інформаційних сигналів.

22. Що таке методична похибка?

Це складова основної похибки, яка залежить від адекватності вимірювання системи до сприйняття параметрів фізичного поля, іншими словами вона залежить від системи спостереження (зондового пристрою).

23. На що вказує форма мультиплікативної похибки?

24. Наведіть форми перешкод лінії зв’язку.

Лінія зв’язку – це фізичне середовище, по якому передаються сигнали. Перешкоди пов’язані з конструкцією геофізичного кабелю. В 3-му блоці існують перешкоди об’єктивні і суб’єктивні, що пояснює процес перетворення інформаційного сигналу у 2-му блоці.

25.Наведіть основні блоки вимірювальної геофізичної апаратури.

Блок геофізичних вимірювальних перетворювачів (датчиків), блок вимірювальних перетворювачів, блок вхідний до наземної частини апаратури , комплекс наземної апаратури.

26. Що таке перехідна характеристика геофізичної апаратури?

27.Що визначає інструментальна похибка?

Інструментальна похибка є основна нормована характеристика усіх геофізичних вимірювальних приладів. Інструментальна похибка обумовлена недостатньо високою якістю елементної бази приладу, а також залежністю параметрів окремих елементів схеми від зовнішніх умов експлуатації.

28.Від чого залежить прогресуюча похибка?

Прогресуюча похибка залежить від часу. Ці похибки, як правило, викликані процесами старіння тих або інших деталей геофізичної апаратури.

  1. Як можна визначити випадкову похибку?

Присутність випадкової похибки можна проаналізувати і вилучити цей вимір з загальної суми опису фізичного об’єкту. В цій точці об’єкта провести декілька вимірів.

  1. Що таке похибка геофізичної апаратури?

Якість інформації, що передається вимірювальною геофізичною апаратурою у лінію зв’язку до реєстратора геофізичної інформації прийнято характеризувати не точністю, а розміром допустимих похибок. Похибка вимірювання є відхилення результатів вимірювання від дійсного значення вхідної величини.

  1. Поясніть призначення лінії зв'язку у геофізичній апаратурі.

Лінія зв’язку призначена для передачі сигналу на задану відстань.

Лінія зв’язку – це фізичне середовище по якому передаються сигнали.

  1. Опишіть багатоканальні телеметричні системи.

Це такі системи які дають можливість по одній лінії зв’язку передавати декілька сигналів з різною несучою частотою, це дозволяє по одній лінії зв’язку передати декілька інформаційних сигналів. До таких систем належать: частотно-модуляційна, методом селекції імпульсів(чотирьох канальна), кодово-імпульсна.

  1. Наведіть будову індукційного перетворювача.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]