Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
san_krym.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
616.96 Кб
Скачать

Роздiл II. Аналітичні аспекти діяльності ток «крим»

2.1 Загальна організаційно-економічна характеристика діяльності ток «Крим»

Туристично-оздоровчий комплекс «Крим» - територіальний центр курортології і реабілітації Збройних сил України утворено в 2006 році після злиття санаторіїв «Фрунзенське» (санаторій вищого офіцерського складу ракетних військ СРСР) і, власне, санаторію «Крим» (санаторію для вищих офіцерів країн СНД). Комплекс має 1500 ліжко-місць з 13-ма ліжковим відділеннями для вищого командного складу Міністерства оборони України, 4-мя столовими на 2008 посадкових місць.

  Розташований ТОК «Крим» у підніжжя Аю-Даг (Ведмідь-гора), в мальовничій Партенітської долині (в перекладі з грецької - Долина Дів) на території площею 42 га. Принадою санаторію (колишній маєток Н. Н. Раєвського) є ландшафтний старовинний парк площею 42 га з алеями, галявинами, квітниками та світломузичним фонтаном з 5-ми метрової скульптурою Прометея. Парк переходить в гору Аю-Даг. Парк є рукотворним, доглянутим, він постійно оновлюється. Починаючи з 1956 р. в ньому висаджувалися дерева віком від 20 років з Нікітського ботанічного саду. У парку ростуть понад 150 видів дерев, багато екзотичних. Тут розташовано 7 «фіто зон» - груп спеціально підібраних дерев, що мають яскраво виражену протимікробну дію (ленкоранська акація, горіх волоський) і благотворно впливають на органи дихання (сосна аллепська, кипарис Арізона, кедр атлаській). Парк вважається кращим на Алуштинському узбережжі. Сюди не проникають холодні потоки повітря, тут панують теплі південно-східні вітри. У санаторії привертає увагу красивий фанерований вірменським туфом 122-метровий тунель, який з’єднує висотні корпуси.

Підприємство має наступну інфраструктуру: бібліотека, бар, кінотеатр, магазин, перукарня, екскурсійне бюро, танцмайданчик, обладнаний пляж, прокат водних лиж, саней, віндсерфінг, автостоянка. На набережній біля десятка затишних кафе, дискотеки. На території ТОК «Крим» знаходиться дельфінарій і унікальний світломузичний фонтан.

Вартість мешкання, харчування і лікування на одну людину в ТОК «Крим» в 2011 р. (ціни від 05.03.2011 р.) представлена в табл. 2.1.

Таблиця 2.1

Вартість мешкання, проживання і лікування на одну людину

в санаторії «Крим» в 2011 р., грн.

Умови поселення

25.04-31.05

01.06-20.06

21.06-31.08, літо2011

01.09-20.09

21.09- 15.10

2-х місцевий однокімнатний корпуси 2, 3, 5, 8 і 9

195

210

255

225

220

2-х місцевий однокімнатний корпуси 12 і 13 (на березі)

210

225

265

235

230

Однокімнатний 2-х місцевий, євроремонт, 4 і 11 корпус, телефон, телевізор, холодна вода, без кондиціонера

210

248

330

314

300

Однокімнатний 2-х місцевий, євроремонт, 4 і 11 корпус, телевізор, холодна вода, кондиціонер

220

258

388

375

320

2-х кімнатні і номери «Люкс»

2-х кімнатні 2-х місцеві номери корпусів 3,5,8, без кондиціонера

241

282

360

353

280

2-х кімнатні 2-х місцеві номери «Люкс» 9, 12 і 13 корпусів (з кондиціонером)

260

292

392

375

290

2-х кімнатний номер люкс, 7 корпус

220

290

420

390

330

Профіль ТОК «Крим»: лікування захворювань органів дихання нетуберкульозного характеру, серцево-судинної і нервової систем а також надання туристичних послуг.

Основні лікувальні фактори: кліматотерапія, бальнеотерапія (водолікування - ванни, душі, плавання в басейні, питне лікування привізною Сакської мінеральною водою, грязелікування привізними лікувальними грязями Сакського озера), фізіотерапія, лікувальна фізкультура, лікувальне харчування.

ТОК «Крим» має в своєму розпорядженні потужну лікувально-діагностичну базу. Є кабінети: психоневрологічний, очний, отоларингологічний, гінекологічний, дитячий, рефлексної і мануальної терапії, стоматологічний та зубопротезний.

Лікування включає: аналізи, ЕКГ, спірографія, бронхо-і гастрофіброскоп, рентген, (УЗД - платно); різні види водолікування; грязелікування грязями Сакського озера; ЛФК, масаж; лазерна і УВЧ-терапія; всі види електропроцедур; лікування стоматолога (крім протезування); консультації педіатра, окуліста, отоларинголога, ендокрінолога, гастроентеролога, пульмонолога.

На території здравниці розташований великий спортивний комплекс, що включає в себе чотири бадмінтоні майданчики, 5 тенісних кортів, зал для гри в настільний теніс, дві відкритих і один критий волейбольних майданчики, а також гімнастичне містечко з тренажерами для відпустки строго дозованих навантажень при лікуванні захворювань периферичної нервової системи та опорно-рухового апарату. На узбережжі розташовані упорядковані пляжі. Є прокат човнів, катерів, водних велосипедів, спорядження для підводного плавання.

Велике значення приділяється проведенню дозвілля відпочиваючих. До їхніх послуг є невелике затишне дитяче містечко, зоокуточок, літній кінотеатр, відкритий і закритий танцювальні майданчики, перукарні, бібліотека, кафе і магазини. У санаторії організуються екскурсії по Південному березі Криму, екскурсії на Ведмідь - гору. У Партеніт заходять прогулянкові катери і яхти, на яких можна зробити захоплюючі подорожі уздовж ПБК.

Водопостачання: Холодна постійно, гаряча - за графіком.

Харчування: 3-х разове замовлене харчування в їдальні санаторію, в тому числі лікувальне, дієтичне.

Розміщення:

Корпуси № 1 і 2 (13-ти поверхові, «Гірські орли») розташовані на відрогу гори Аю-Даг. До корпусам можна піднятися ліфтом. Тут унікальний мікроклімат - температура на 2 градуси нижче, випаровування листя гірського дуба покращує серцево-судинну систему. 2-х місні номери підвищеної комфортності. Площа 14-16 м2 + балкон. У номері: 2 ліжка, 2 тумбочки, журнальний стіл, 2 стільці, дзеркало, крісло, шафа для одягу, холодильник. Санвузол суміщений (туалет, умивальник, душ).

  Корпус № 3 розташований у парку на відстані 200 м від моря. 2-х місні номери зі зручностями. Площа 14-16 м2 + балкон. У номері: 2 ліжка, 2 тумбочки, журнальний стіл, 2 стільці, дзеркало, крісло, шафа для одягу, холодильник. Санвузол суміщений (туалет, умивальник, душ). У корпусі є кілька двокімнатних люксів після євроремонту («генеральські»).

Корпус № 4 (13-ти поверховий) розташований у парку, 200 м від моря. Корпус після реконструкції (євроремонт). 2-х місні номери «напівлюкс». Площа 14-16 м2 + лоджія з дачними меблями. У номері: 2 ліжка, 2 тумбочки, журнальний стіл, 2 стільці, дзеркало, крісло, шафа для одягу, телефон, ТВ,холодильник. Санвузол суміщений (туалет, умивальник, душ).

Корпус № 5 - Адміністративний корпус розташований в глибині парку, 500 метрів від моря. 1 і 2-х місні номери «напівлюкс». Площа 14-16 м2 + лоджія з дачними меблями. У номері: ліжка, 2 тумбочки, журнальний стіл, 2 стільці, дзеркало, крісло, шафа для одягу, телефон, ТВ, холодильник. Санвузол суміщений (туалет, умивальник, душ).

Корпуси № 6 і 7 розташовані в парку, на відстані 600 м від моря. Двокімнатні номери Люкс.

Корпуси № 8 і 9 розташовані в парку, на відстані 600 м від моря. Одне, двох і тримісні номери.

Корпус № 11 (3-х поверховий) розташований на березі моря. Корпус після реконструкції (євроремонт). 1 і 2-х кімнатні номери «люкс». Площа 28-32 м2 + лоджія з дачними меблями. В номері: вітальня - м'який куточок з журнальним столиком, сервант з посудом, холодильник, телевізор; спальня - 2 ліжка, приліжкові тумбочки, дзеркало, шафа для одягу. Санвузол роздільний (туалет, умивальник, душ, бойлер).

Корпус № 13 (3-х поверховий) розташований на березі моря. Корпус після реконструкції (євроремонт). 2-х кімнатні номери «люкс». Площа 28-32 м2 + лоджія з дачними меблями. В номері: вітальня - м'який куточок з журнальним столиком, сервант з посудом, холодильник, ТБ; спальня - 2 ліжка, приліжкові тумбочки, дзеркало, шафа для одягу. Санвузол роздільний (туалет, умивальник, душ, бойлер).

Котеджі «Васильки» та «Маки» - двоповерхові цегляні котеджі, розташовані на відстані 50 метрів від моря, в парку, укомплектовані двох і трикімнатними люксами.

  Дача № 6. Двоповерховий котедж, на першому поверсі - вітальня, прихожа кухня, ванна, більярдна, кімната для охорони (прислуги). На другому - три спальні (площею по 45кв.м., 2 ванних кімнати). Усього на 6 чоловік. Вартість в пік сезону 5500 гривень на добу ($1100), у вартість входить ресторанне харчування на 6 чоловік.

ТОК «Крим» від свого імені набуває майнові та особисті немайнові права і несе юридичну відповідальність, виступає позивачем і відповідачем у суді. Розглянемо кожен підрозділ ТОК «Крим» детальніше.

Для внутрішніх цілей обліку та аналізу підприємство складає фінансову звітність за стандартними формами, затвердженими П(с)БУ.

Підрозділ «Адміністрація» складається з 2-х осіб - генерального директора і його заступника. У їх безпосередньому підпорядкуванні знаходяться секретар і юрист.

Підрозділ «Реєстратура» включає в себе два відділи:

  • Відділ реєстратури - займається реєстрацією вступників та виписуються пацієнтів (складається з 6-ти осіб);

  • Архівний відділ - займається веденням архівів з відомостями про пацієнтів (особисті дані, діагноз захворювання, призначені системи лікування та харчування).

У відділі працюють 8 чоловік. Всього у складі реєстратури знаходяться завідувач реєстратури і 7 співробітників підрозділу.

Бухгалтерія здійснює контроль за грошовими потоками санаторного комплексу; в складі відділу - головний бухгалтер і 8 штатних бухгалтерів.

Житловий комплекс санаторію забезпечує проживання пацієнтів в номерах санаторію, він включає в себе:

  • завідувач житловим комплексом - контролює процес розміщення пацієнтів в номерах;

  • відділ адміністраторів, які безпосередньо здійснюють підбір номера для пацієнта і розміщують його; відділ складається з 15 осіб;

  • пральня - здійснює прання і прасування білизни; складається з 15 осіб;

  • технічний персонал - здійснює прибирання номерів; включає 56 осіб.       Лікувальний комплекс санаторію проводить діагностику і лікування пацієнтів. У складі підрозділу знаходяться:

  • завідувач лікувальним комплексом - контролює процес лікування пацієнтів;

  • діагностичне відділення - проводить обстеження пацієнта, ставить діагноз захворювання; відділення включає 25 чоловік;

  • лікувальне відділення - призначає систему лікування і проводить лікувальні процедури. Персонал відділу включає 30 чоловік;

  • фармацевтичне відділення - проводить консультування пацієнтів з ліків, призначає необхідний кожному набір ліків та здійснює замовлення лікарських препаратів зі складу. Персонал відділення - 10 осіб.

Комплекс харчування займається підбором системи харчування для кожного пацієнта залежно від його захворювання і діагнозу, поставленого лікарем-дієтологом. До складу комплексу входять:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]