Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OOMPP_Method.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
673.79 Кб
Скачать

Висновок

Під час виконання курсової роботи було створено двохшаровий додаток клієнт-сервер, що підлягає архітектурі MFC «документ/представлення» і за допомогою технології ODBC дозволяє виконувати запити до бази даних. Було приділено увагу таким елементам керування, як головне і контекстне меню, панель інструментів і рядок стану. Було показано, як працювати зі стандартними діалоговими вікнами для зміни кольору фону і зміни шрифту додатка. За допомогою майстра класів у додаток було додано функції-обробники повідомлень. Також приділено увагу роботі з контекстом пристрою, розглянуто графічні функції для відображення тексту в клієнтській області додатку, функції заливки певним кольором прямокутних областей, та функції малювання прямих ліній. Завдяки використанню класу DBFacade від користувача було приховано складність взаємодії класів додатку, відповідальних за виконання запитів до бази даних.

Завдяки створеному додатку, користувачі, що не мають навичок програмування та знання мови SQL, можуть створювати звіти з таблиць бази даних.

Список рекомендованої літератури

1. Глушаков С.В. Программирование на Visual C++ 6.0 / С.В. Глушаков, А.В. Коваль, С.А. Черепнин. – Х.: Фолио, 2002. – 726 с.

2. Калверт Чарльз. Программирование в Windows: Освой самостоятельно за 21 день / Ч. Калверт. – пер. с англ. – М.: БИНОМ, 1995. – 496 с.

3. Беннет Д. Visual C++ 5.0. Руководство разработчика / Д. Беннет, С. Маконин, В.В. Мэйфилд и др. – пер. с англ. – К.; М.; СПб: Диалектика, 1998. – 768 с.

4. Секунов Н.Ю. Самоучитель Visual C++ .NET / Н.Ю. Секунов – СПб.: БХВ-Петербург, 2002. – 736 с.

5. Е. А. Роганов. «Основные концепции ООП» (глава из книги «Основы информатики и программирования») http://www.ctc.msiu.ru/ materials/Book/node82.html

6. С.С. Гайсарян. «Объектно-ориентированные технологии проектирования прикладных программных систем» http://citforum.ru/programming/oop_rsis/index.shtml

36

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]