Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КР Товар. прод.товарКуровска..doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
193.54 Кб
Скачать

Торговельно-економічний коледж

Київського національного торговельно-економічного університету

Товарознавство продовольчих товарів

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ТА ЗАВДАННЯ

Для написання контрольної роботи

освітньо-кваліфікаційний рівень молодший спеціаліст

галузь знань 1401 Сфера обслуговування

напрям підготовки 140101 Готельно-ресторанна справа

спеціальність 5.14010102 Ресторанне обслуговування

форма навчання заочна

Київ 2011

Розповсюдження та тиражування без офіційного дозволу ТЕК КНТЕУ заборонено

Укладачі: Є.М. Костюк, спеціаліст вищої категорії, викладач-методист,

З.О. Куровська, спеціаліст вищої категорії, старший викладач

Методичні рекомендації розглянуто та схвалено на засіданні циклової комісії товарознавства та маркетингу 30 серпня 2011 р., протокол № 1

Навчально-методичне видання

Методичні рекомендації та завдання

для написання контрольної роботи

освітньо-кваліфікаційний рівень молодший спеціаліст

галузь знань 1401 Сфера обслуговування

напрям підготовки 140101 Готельно-ресторанна справа

Спеціальність 5.14010102 Ресторанне обслуговування

форма навчання заочна

Укладачі: КОСТЮК Євгенія Миколаївна

КУРОВСЬКА Зоя Олександрівна

Товарознавство продовольчих товарів – дисципліна циклу професійної та практичної підготовки молодших спеціалістів зі спеціальності 5.14010102 Ресторанне обслуговування.

Мета вивчення дисципліни – надання спеціальних теоретичних знань із споживних властивостей товарів, зберігання їх протягом життєвого циклу товару, формування навичок розпізнавання асортименту та оцінки якості продовольчих товарів.

Після вивчення дисципліни студенти повинні:

знати: стан ринку продовольчих товарів в Україні; виробників товарів; класифікацію й асортимент продовольчих товарів; споживні властивості товарів та їх харчову цінність; показники та вимоги до якості на основі нормативної документації; дефекти; особливості паковання, марковання, транспортування, зберігання.

вміти: надавати консультації про харчову цінність товарів; розпізнавати асортимент продовольчих товарів, перевіряти якість та встановлювати відповідність нормативній документації, правильно зберігати продовольчі товари.

Методичні рекомендації до виконання контрольної роботи

Контрольна робота з Товарознавства продовольчих товарів включає матеріал, передбачений програмою з названої дисципліни. Контрольна робота повинна бути виконана у встановлений навчальним графіком термін.

Контрольна робота виконується в шкільному зошиті або аркушах паперу формату А4 на обкладинці яких студент вказує прізвище, ім’я та по-батькові, варіант, шифр, номер групи, назву дисципліни, домашню адресу.

Перед кожною відповіддю на питання роботи студент повинен написати зміст питання і вказати його номер. Питання роботи складаються

конкретними і повністю розкривати сутність питання. Кожне питання необхідно починати з нової сторінки. Відповіді повинні мати елементи аналізу, конкретні приклади з роботи торгових підприємств. Переписування тексту з підручників та навчальних посібників не допускається! При виконанні практичних завдань студенти повинні користуватись нормативною документацією/стандартами/, які він може отримати в аудиторії 209 у лаборанта. Контрольна робота виконується від руки, на ПК, на обкладинці студент вказує прізвище, ім'я та по-батькові, варіант, шифр, номер групи, назву дисципліни, домашню адресу. Контрольна робота повинна бути виконана грамотно, чисто, розбірливо, без скорочення слів, з полями для зауважень викладача, синіми чорнилами, українською мовою. При виконанні роботи на ПК текст повинен бути віддрукований з одного боку стандартного аркуша білого паперу формату А. 4. (210 Х 297 мм) чорною фарбою в текстовому редакторі Word. Поля: верхній, лівий і нижній 25 мм, знизу 20 мм, шрифт Time New Roman, розмір 14.

Перед кожною відповіддю на питання роботи студент повинен вказати номер та написати зміст питання. Відповіді повинні бути конкретними і повністю розкривати сутність питання. Кожне питання необхідно починати з нової сторінки. Відповіді повинні мати елементи аналізу, конкретні приклади з роботи торговельних підприємств. Переписування тексту з підручників не допускається. Об'єм контрольної роботи повинен складати 20-24 сторінки шкільного зошита, або вісім аркушів друкованого тексту. В кінці роботи зазначається перелік літератури. Перелік літератури записується в алфавітному порядку згідно встановленим вимогам до оформлення літератури мовою першоджерела. Після літератури студент ставить дату виконання роботи та особистий підпис. Необхідно залишити один - два чистих аркуша для рецензії викладача.

Студенти, які отримали контрольну роботу після перевірки, повинні уважно ознайомитись з рецензією та допрацювати окремі питання, якщо це зазначено в рецензії. Незарахована контрольна робота виконується студентом ще раз з урахуванням зауважень в рецензії та здається в навчальну частину разом з незарахованою роботою. Роботу, яка зарахована та допрацьована, повинна бути предявлена викладачу на екзамені з дисципліни.