Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Індивідуальна робота.ПНК-51.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
6.67 Mб
Скачать

4. Бізнес –план створення підприємства «Kollibri»

Бізнес план створюється на основі «Положення про типовий бізнес-план» (Додаток А) [1]

Титульний лист

Створення  ТОВ «Kollibri»

по виготовленню веб-сайтів

 

Бізнес-план

 

Комарницький Олег Олександрович, Директор

 Україна, Київ

Адреса: Повітрофлотський пр., 31, м. Київ

 

1.12.2009р

 

Візитка ТОВ «Kollibri»

4.1.Резюме тов «Kollibri».

Мета бізнесу. Даний проект є продуктом розвитку і являє собою створення нового підприємства, шляхом реєстрації товариства з обмеженою відповідальністю з трьома засновниками. Передбачається здійснити розгортання бізнесу-проекту протягом 5,5 років, (у тому числі 6 місяців – підготовча стадія) із середньорічною чисельністю персоналу в перший рік – 18 чоловік. Для успішної реалізації проекту необхідно забезпечити виторг не менш 240 тис. грн. у перший рік реалізації проекту. Прогноз рівня попиту показує, що до кінця 5-го року виторг можна буде збільшити до 1,5 млн. грн. Необхідна виробнича площа – 80 кв. метрів, приміщення під офіс. Приміщення планується узяти під оренду – це приміщення а.235 КНУБА.

Можливості бізнесу і стратегія реалізації. В даний час ринок створення веб-сайтів розвивається досить високими темпами. Потенційними споживачами фірми є як постійно проживаюче населення міста Києва, так і жителі інших регіонів країни. Основною стратегією конкурентоздатності проектованої фірми буде комплексна стратегія по зниженню цін, підвищенню якості і рівня обслуговування з метою проникнення на ринок і розширення обсягу продажів.

Фінансові ресурси, необхідні для здійснення проекту складають 1млн. грн. (125,2 тис. доларів США)

Бажана організаційно-правова форма реалізації проекту – товариство з обмеженою відповідальністю.

Фінансові показники підприємства

Орієнтовна середня продуктивність фірми створення 5 сайтiв у місяць. Середня вартість сайту 3000 $. Маркетингові дослідження показують, що 50% клієнтів будуть мати потребу в супроводі їх сайту. Середня ціна супроводу - 100 $ на місяць. На початковому етапі сума не велика, але з розширенням клієнтської бази, частка прибутку буде зростати. Прибуток фірми буде сумою прибутку від створення сайтів і від їх супроводу. Соответсвенно на рік дохід від створення сайтів буде складати 180 000 $. Прогнозований дохід від супроводу сайтів буде 13 750 $.

Загальний дохід 193 750 $ - це 1 550 000 грн.

Перспективи і плани розвитку підприємства

Ведення бізнесу з використанням корпоративного сайту забезпечить збільшення прибутку і стабільності роботи фірми в цілому. Буде вестися паралельно розширення спектра пропонованих послуг.

Наприклад, створення ел.книг, створення навчальних програм .... та інших подібних послуг в інформаційних технологіях.

Також, для кожного такого напрямку буде створюватися сайт. Безліч таких сайтів будуть складати корпоративну мережу. Це буде і найефективнішою рекламою для фірми!