Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ заочн контр.р всі спец ГК.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
704 Кб
Скачать

Завдання 2

Варіант № 1

  1. Забезпечення НБУ проведення комерційними банками розрахунково-касових операцій.

  2. Принцип забезпечення банківського кредиту: економічний зміст, юридично-правові вимоги до об’єкта забезпечення.

  3. Провести аналіз динаміки та структури зобов’язань банків України (за останні 3 роки) за видами валют. Викласти власну думку щодо чинників, що могли вплинути на зміну показників. Статистичні дані помістити в таблицю (див. додаток, таблиця 9).

Варіант № 2

  1. Сутність та ознаки кредиту як економічної категорії.

  2. Сутність, значення та механізм реалізації принципу цільового використання банківського кредиту.

  3. Проаналізувати динаміку депозитних процентів за залученими коштами в національній валюті на строкових та поточних рахунках (за останні три місяці звітного року). Викласти власну думку щодо пояснення змін. Дані помістити в таблицю (див. додаток, таблиця 10).

Варіант № 3

  1. Сутність основних теорій кредиту.

  2. Принцип строковості кредиту, чинники визначення терміну кредитних відносин та значення принципу в збереженні меж кредиту.

  3. Проаналізувати динаміку депозитних процентів за залученими коштами в іноземній валюті на строкових та поточних рахунках (за останні три місяці звітного року). Викласти власну думку щодо пояснення змін. Дані помістити в таблицю (див. додаток, таблиця 10).

Варіант № 4

  1. Зв’язок, спільні та відмінні ознаки кредиту з іншими економічними категоріями. В чому проявляється зв’язок грошей та кредиту?

  2. Кредитний ризик: сутність, чинники формування та заходи щодо його уникнення.

  3. Провести аналіз розвитку комерційних банків України, визначити чинники змін. Статистичні дані помістити в таблицю (табл. 11 додатка).

Варіант № 5

  1. Визначити, в чому проявляється незавершеність формування банківської системи України?

  2. Кредитоспроможність позичальника: сутність, порядок визначення, показники, що її характеризують, використання показника у формуванні відносин кредитора та позичальника.

  3. Провести аналіз динаміки та структури зобов’язань банків України (за останні 3 роки) за суб’єктами господарської діяльності. Викласти власну думку щодо чинників, що могли вплинути на зміну показників. Статистичні дані помістити в таблицю (див. додаток, таблиця 9).

Варіант № 6

  1. Позичкова вартість: економічна сутність, стадії та особливості руху в продуктивній, торговій, споживчій сферах.

  2. Процес банківського кредитування: сутність та основні етапи.

  3. Провести аналіз динаміки та структури зобов’язань банків України (за останні 3 роки) за рахунками фізичних осіб. Викласти власну думку щодо чинників, що могли вплинути на зміну показників. Статистичні дані помістити в таблицю (див. додаток, таблиця 9).

Варіант № 7

  1. Стадії та закономірності руху позичкової вартості як основи кредиту.

  2. Методи банківського кредитування, їх особливості та чинники вибору.

  3. Провести аналіз динаміки та структури зобов’язань банків України за строками залучення. Дати своє тлумачення змінам. Статистичні дані помістити в таблицю (див. додаток, таблиця 12).

Варіант № 8

  1. Класифікація форм і видів кредиту.

  2. Стійкість банківської системи: поняття, необхідність, показники, що її характеризують.

  3. Провести аналіз динаміки та структури зобов’язань банків України за коштами залученими від господарюючих суб’єктів, за строками залучення. Дати своє тлумачення змінам. Статистичні дані помістити в таблицю (див. додаток, таблиця 12).

Варіант № 9

  1. Ознаки класифікації банківських кредитів. Проблеми розвитку окремих видів в Україні.

  2. Законодавчо-нормативне регулювання та характер взаємовідносин НБУ і комерційних банків в Україні.

  3. Провести аналіз динаміки та структури зобов’язань банків України за коштами фізичних осіб, за строками залучення. Дати своє тлумачення змінам. Статистичні дані помістити в таблицю (див. додаток, таблиця 12).

Варіант № 10

  1. Види споживчого кредиту. Значення, проблеми розвитку та перспективи споживчого кредитування в Україні.

  2. Нагляд та контроль за діяльністю комерційних банків в Україні.

  3. Провести аналіз динаміки та структури кредитних вкладень банками в економіку України за термінами. Визначити можливі чинники змін та наслідки змін. Статистичні дані помістити в таблицю (див. додаток, таблиця 13).

Варіант № 11

  1. Міжгосподарська форма кредиту в умовах ринкової економіки.

  2. Розкрити, що є спільного та які існують відмінності у діяльності банків та небанківських фінансово-кредитних установ.

  3. Провести аналіз динаміки та структури кредитних вкладень банками суб’єктами господарської діяльності. Визначити можливі чинники змін та наслідки змін. Статистичні дані помістити в таблицю (див. додаток, таблиця 13).

Варіант № 12

  1. Сутність та зміст комерційного кредиту.

  2. Шляхи підвищення довіри до комерційних банків в Україні. Система гарантування вкладів в Україні: стан та проблеми.

  3. Провести аналіз динаміки та структури кредитів наданих банками фізичним особам. Визначити можливі чинники змін та наслідки змін. Статистичні дані помістити в таблицю (див. додаток, таблиця 13).

Варіант № 13

  1. Стан та проблеми використання векселів в кредитній діяльності комерційних банків України.

  2. Обов’язкові резерви комерційного банку: визначення, призначення, порядок та джерела формування.

  3. Провести аналіз динаміки та структури надання комерційними банками кредитів суб’єктам господарювання різних сфер економічної діяльності. Викласти свою думку щодо чинників змін. Статистичні дані помістити в таблицю (див. додаток, таблиця 14).

Варіант № 14

  1. У чому полягає економічна роль комерційного кредиту? Показати його позитивні ознаки та застороги.

  2. Сутність банківської системи. Чи відрізняються функції і призначення банківської системи від функцій і призначення окремих банків?

  3. Провести аналіз динаміки довгострокових кредитів, наданих суб’єктам господарювання (за видами економічної діяльності) за останній звітній період поточного року (квартал, півріччя, 9 місяців, рік) у порівнянні з аналогічним звітним періодом минулого року.(див. додаток, таблиця 15).

Варіант № 15

  1. Розкрити сутність та в чому полягає ризик онкольних та бланкових кредитів. Умови їх надання позичальникам.

  2. Ресурси комерційного банку: сутність, склад, джерела формування. Розрахунок вільних ресурсів, їх функції та обґрунтування необхідності їх наявності.

  3. Провести аналіз динаміки та структури кредитів, наданих в економіку України залежно від строків кредитування. Визначити чинники змін та наслідки. Статистичні дані помістити в таблицю (див. додаток, таблиця 16).

Варіант № 16

  1. Державний кредит: його сутність та особливості, роль в розвитку національної економіки.

  2. Економічне призначення фінансового посередництва. Класифікація посередників залежно від участі у формуванні пропозиції грошей.

  3. Провести аналіз динаміки та структури кредитів, наданих в економіку України за термінами надання у поточну діяльність. Визначити чинники змін та наслідки. Статистичні дані помістити в таблицю (див. додаток, таблиця 16).

Варіант № 17

  1. Міжнародний кредит: сутність, суб’єкти та види. Яке значення іноземних інвестицій для розвитку національної економіки України?

  2. Виконання центральним банком функції органу банківського нагляду.

  3. Провести аналіз динаміки та структури кредитів, наданих в економіку України за термінами надання в інвестиційну діяльність. Визначити чинники змін та наслідки. Статистичні дані помістити в таблицю (див. додаток, таблиця 16).

Варіант № 18

  1. Позичковий процент: економічний зміст, джерела формування та визначення меж. В чому проявляється стимулююча роль позичкового процента?

  2. Проблеми розвитку кредитної кооперації (спілок, товариств) в Україні.

  3. Здійснити аналіз динаміки та структури наданих кредитів в економіку України у розрізі валют. Викласти власну думку щодо чинників, що могли вплинути на зміну показників. Статистичні дані помістити в таблицю (див. додаток, таблиця 17).

Варіант № 19

  1. Чинники мікро- та макроекономічного впливу на розмір процентної ставки за кредит, розкрити характер впливу.

  2. Принципи банківського кредитування та механізм їх забезпечення.

  3. Здійснити аналіз динаміки та структури наданих кредитів суб’єктам господарської діяльності у розрізі валют. Викласти власну думку щодо чинників, що могли вплинути на зміну показників. Статистичні дані помістити в таблицю (див. додаток, таблиця 17).

Варіант № 20

  1. Економічні межі кредиту, об’єктивні та суб’єктивні чинники їх формування.

  2. Фінансові та інвестиційні компанії, їх функції, операції, проблеми розвитку в Україні.

  3. Здійснити аналіз динаміки та структури наданих кредитів фізичним особам у розрізі валют. Викласти власну думку щодо чинників, що могли вплинути на зміну показників. Статистичні дані помістити в таблицю (див. додаток, таблиця 17).

Варіант № 21

  1. Функції і роль кредиту в економіці. Які дискусії ведуться щодо функцій кредиту?

  2. Які аргументи можна привести “за” і “проти” незалежного статусу центральних банків?

  3. Провести аналіз динаміки та структури кредитів, наданих суб’єктам малого підприємництва (за видами валют), дати оцінку ситуації, перспективи її розвитку. Статистичні дані помістити в таблицю (див. додаток, таблиця 18).

Варіант № 22

  1. Заходи щодо уникнення комерційним банком кредитного ризику.

  2. Депозитні ресурси комерційного банку: сутність, склад, управління.

  3. Провести аналіз динаміки та структури кредитів, наданих суб’єктам господарської діяльності малого підприємництва (за видами валют), дати оцінку ситуації, перспективи її розвитку. Статистичні дані помістити в таблицю (див. додаток, таблиця 18).

Варіант № 23

  1. Зміст поняття “кредитний портфель комерційного банку”. Чому забезпечення високої якості кредитного портфеля є найголовнішим завданням комерційного банку в кредитній сфері?

  2. Охарактеризуйте відносини НБУ з органами влади.

  3. Провести аналіз динаміки та структури кредитів, наданих фізичним особам – суб’єктам малого підприємництва (за видами валют), дати оцінку ситуації, перспективи її розвитку. Статистичні дані помістити в таблицю (див. додаток, таблиця 18).

Варіант № 24

  1. Кредитний договір: його економічний зміст, правові основи, роль та значення в кредитних відносинах.

  2. Економічні нормативи регулювання діяльності банків: необхідність, сутність, види, механізм визначення.

  3. Проаналізувати динаміку процентних ставок за кредитами (за видами валют), направлених в економіку України. Визначити мотиви змін та наслідки. Статистичні дані помістити в таблицю (див. додаток, таблиця 19).

Варіант № 25

  1. Забезпечення позик: види, вимоги, економічна та юридична основа.

  2. Структура та система управління НБУ згідно чинного законодавства.

  3. Проаналізувати динаміку процентних ставок за кредитами (за видами валют), наданими суб’єктам господарської діяльності. Визначити мотиви змін та наслідки. Статистичні дані помістити в таблицю (див. додаток, таблиця 19).

Варіант № 26

  1. Сутність та основні етапи процесу банківського кредитування.

  2. Сутність та умови функціонування банківської системи дворівневого типу.

  3. Проаналізувати динаміку процентних ставок за кредитами (за видами валют), наданими фізичним особам. Визначити мотиви змін та наслідки. Статистичні дані помістити в таблицю (див. додаток, таблиця 19).

Варіант № 27

  1. Процентний ризик: сутність, чинники формування та заходи щодо його уникнення.

  2. Розкрити сутність економічних взаємовідносин між контрагентами в умовах: лізингу, факторингу, кредиту, дебіторсько-кредиторської заборгованості, авансових платежів в обсягах.

    Форма

    відносин

    Визначення

    Умови виникнення

    Специфіка та складові руху вартості в грошовій формі

    Лізинг

    Факторинг

    Кредит

    Дебіторсько-

    кредиторська

    заборгованість

    Авансові платежі

  3. Провести аналіз розміщення комерційних банків на території України та викласти власну думку щодо наявності проблем. Статистичні дані помістити в таблицю (див. додаток, таблиця 20).

Варіант № 28

  1. Структура кредиту. Які особливості позичкової вартості як об’єкта кредиту?

  2. Універсальні та спеціалізовані банки, особливості та проблеми їх функціонування в Україні.

  3. Провести аналіз динаміки та структури надання кредитів суб’єктам господарської діяльності за строками. Визначити можливі чинники змін та вплив цих змін на ринкову кон’юнктуру. Статистичні дані помістити в таблицю (див. додаток, таблиця 21).

Варіант № 29

    1. Функціональне призначення центрального банку у кредитному обслуговуванні комерційних банків. Форми впливу НБУ на проведення кредитних операцій комерційними банками.

    2. Особливості функціонування як посередників в кредитних відносинах лізингових та факторингових компаній.

    3. Провести аналіз динаміки та структури надання кредитів суб’єктам господарської діяльності у національній валюті за строками. Визначити можливі чинники змін та вплив цих змін на ринкову кон’юнктуру. Статистичні дані помістити в таблицю (див. додаток, таблиця 21).

Варіант № 30

  1. Стадії руху кредиту. Закономірності руху кредиту на макро- та мікрорівнях.

  2. Способи кредитування НБУ комерційних банків.

  3. Провести аналіз динаміки та структури надання кредитів суб’єктам господарської діяльності у іноземній валюті за строками. Визначити можливі чинники змін та вплив цих змін на ринкову кон’юнктуру. Статистичні дані помістити в таблицю (див. додаток, таблиця 21).