Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ для виконання інд.роботи.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
282.11 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

КРИВОРІЗЬКИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ ІНСТИТУТ

ДЕРЖАВНОГО ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ

„Київський національний економічний університет

ІМ. В. ГЕТЬМАНА”

Методичні вказівки

для виконання індивідуальної роботи

з дисципліни „Фінансові розрахунки"

для студентів денної форми навчання

спеціальності 6.508 „Фінанси”

Затверджено

на засіданні

кафедри фінансів

Протокол № 5

від 14.12.2010 р.

Кривий Ріг - 2010

Методичні вказівки для виконання індивідуальної роботи з дисципліни „Фінансові розрахунки” для студентів денної форми навчання спеціальності 6.508 „Фінанси”. – Кривий Ріг: КЕІ ДВНЗ „КНЕУ ім. В.Гетьмана”, 2010. – с.

Укладач: Петрішина Т.О., старший викладач кафедри фінансів КЕІ ДВНЗ „КНЕУ ім. В.Гетьмана”

Рецензент: Супрун А.А., к.е.н, доцент кафедри фінансів КЕІ ДВНЗ „КНЕУ ім. В.Гетьмана”

Відповідальний за випуск: Васильчук І.П., зав. кафедри фінансів КЕІ ДВНЗ „КНЕУ ім. В.Гетьмана”, к.е.н., доцент

Кривий Ріг – 2010

ВСТУП

Будь-яка фінансова, кредитна або комерційна операція передбачає сукупність умов, погоджених її учасниками. До таких умов відносяться: сума кредиту, позики або інвестицій, ціна товару, строки, способи нарахування відсотків і погашення боргу тощо. Спільний вплив на фінансову операцію багатьох факторів робить її кінцевий результат непередбаченим. Для його оцінювання необхідний спеціальний кількісний аналіз. Сукупність методів розрахунків становить предмет курсу, який називається „Фінансові розрахунки”. У курсі розглядаються фінансові обчислення, необхідні для аналізу угод, що включають три основні елемента – розмір та строк платежу, ставку відсотку.

Поглиблене вивчення курсу „Фінансові розрахунки” передбачає індивідуальну роботу студентів у розрізі окремих тем. Індивідуальні завдання самостійно виконуються студентом (при консультуванні викладача) з метою поглиблення теоретичних знань.

Мета і задачі методичної розробки

Мета даної методичної розробки - забезпечити студентів завданнями для вико­нання індивідуальної роботи та необхідним для цього матеріалом. Матеріали наведені в методичних вказівках містять розрахунки, які необхідно провести студентам в середовищі MS Excel.

Однією з головних задач, що передбачається вирішити за допомогою даної розробки, є сприяння більш глибокому засвоєнню студентами таких складних питань як визначення теперішньої та майбутньої вартості грошового потоку, а також навчитися оцінювати розміри періодичних виплат та загальну величину заборгованості за операціями кредитування.

Індивідуальне завдання виконується у відповідності з методичними вказівками, оформлюється у вигляді звіту, який кожен студент має захистити безпосередньо викладачеві. Навчальний план передбачає виконання студентами денної форми навчання спеціальності 6.508 з курсу „Фінансові розрахунки” індивідуальної роботи в обсязі 28 годин.