Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод. Бакалавр 2 а.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
613.38 Кб
Скачать

4. Структура випускних робіт і методичні рекомендації по їх написанню

Об’єктом дослідження при написанні випускної роботи можуть слугувати підприємства різних форм власності (приватні, акціонерні товариства відкритого та закритого типу, товариства з обмеженою відповідальністю), бюджетні установи, підприємства торгівлі тощо.

Тема випускної роботи повинна відповідати предмету діяльності підприємства чи установи.

Незалежно від предмета та об’єкта дослідження випускна робота повинна містити вступ, три основні розділи, висновки та пропозиції, список використаної літератури, додатки. Необхідно звернути увагу на те, що третій розділ роботи визначається керівником випускної роботи та студентом самостійно в залежності від об’єкта дослідження та обраної теми. Тому в третьому розділі роботи можуть бути викладені або пропозиції щодо вдосконалення обліку, або методика проведення контролю та ревізії або методика аудиторської перевірки з теми дослідження.

Таким чином випускна робота повинна мати наступну структуру:

Вступ

  1. Теоретичні основи досліджуємої теми

  2. Облік досліджуємої теми

  3. Шляхи вдосконалення обліку … (або Контроль …, або Аудит …)

Висновки та пропозиції

Список використаної літератури

Додатки

Розділи 1,2, 3, в свою чергу, складаються з підрозділів.

У вступі обґрунтовується актуальність та значення теми. Крім цього, необхідно вказати об’єкт, мету, завдання роботи, методи дослідження, джерела даних ( первинні документи, регістри аналітичного і синтетичного обліку, річні звіти, плани, статті в економічних і галузевих журналах).

У розділі 1. Теоретичні основи досліджуємої теми викладається економічний зміст теми дослідження, висвітлюється нормативно-правова база, стан вивчаємого питання по літературним джерелам. Автор повинен проаналізувати існуючі різні точки зору по даному питанню, обґрунтувати і систематизувати їх.

У розділі 2. Облік досліджуємої теми наводиться характеристика досліджуємого підприємства, а саме, розглядається його спеціалізація. Для цього студент аналізує показники, що характеризують фінансово-господарську діяльність підприємства. Всі приведені дані повинні розглядатися за останні 3 роки. Далі розглядається організація облікової роботи, аналізується діючий порядок організації обліку на підприємстві. За результатами проведених досліджень виявляються особливості і недоліки в організації обліку окремо по кожному досліджуємому питанню.

У розділі 3. Шляхи вдосконалення обліку обґрунтовуються і розробляються конкретні пропозиції по вдосконаленню обліку з теми дослідження. Якщо розділ 3. Контроль або Аудит - необхідно викласти методику проведення та документальне оформлення результатів контролю чи аудиту.

В кінці роботи викладаються Висновки і пропозиції. В цьому розділі в загальному виді відображається сутність дипломної роботи.

Коротко і лаконічно оцінюються результати досліджень по основним питанням теми і наводяться конкретні пропозиції для впровадження.

В список використаної літератури повинні бути включені використані при підготовці і написанні випускної роботи законодавчі і нормативні документи, публікації в спеціальній літературі з теми дослідження.

В додатки виносять запропоновані для впровадження первинні і зведені документи, облікові регістри, плани та програми контролю, ревізії або аудиту, Акти ревізії, аудиторські висновки та інші матеріали.

Загальний обсяг випускної роботи не повинен бути більше 50-70 сторінок машинописного тексту.

Послідовність розміщення:

Титульний лист

Завдання на випускну роботу

Зміст (1–2 стор.)

Вступ (2–3 стор.)

Розділ 1 (15-20 стор.)

Розділ 2 (15-20 стор.)

Розділ 3 (15-20 стор.)

Висновки і пропозиції (2-3 стор.)

Список використаної літератури

Додатки (обсяг та перелік встановлюється в залежності від теми роботи керівником).