Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод. Бакалавр 2 а.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
613.38 Кб
Скачать

2. Мета, завдання та методика написання випускної роботи

Мета випускної роботи – систематизувати і закріпити теоретичні знання і практичні навички студентів, одержані в університеті за освітньо-професійною програмою “Бакалавр з обліку і аудиту” та перевірити їх готовність щодо самостійного вирішення практичних завдань в сфері облікової діяльності.

Випускна робота повинна відповідати таким вимогам:

виконується, при можливості, за замовленням-заявкою та мати позитивний відгук замовника;

показувати знання теоретичних основ бухгалтерського обліку, контролю та постанов Уряду з економічних питань по досліджуваній темі;

виконуватися на теоретичному матеріалі та практичному досвіді конкретного підприємства;

демонструвати вміння володіти навичками практичної роботи, розкривати недоліки в роботі, визначати внутрішньо-господарські резерви;

мати обґрунтовані висновки і конкретні пропозиції, щодо підвищення ефективності виробництва, які Державна екзаменаційна комісія могла б рекомендувати до впровадження.

Базою написання випускної роботи можуть бути підприємства, які є місцями проходження виробничої практики для студентів денної форми навчання, а також підприємства, на яких працюють студенти-випускники, які навчаються без відриву від виробництва.

Завдання підготовки і виконання випускної роботи:

розвиток вміння використовувати одержані знання;

оволодіння навичками складання кошторисів і калькуляції;

засвоєння методів формування задачі та вибору методів її вирішення і шляхів реалізації в конкретних виробничих умовах;

оволодіння сучасними методиками розрахунків і аналізу отриманих результатів за допомогою комп’ютерних технологій та ПЕОМ, посилення їх впливу на покращення ефективності господарювання;

апробація вміння захищати та відстоювати свою точку зору розробником дипломної роботи;

виявлення ступеню підготовленості студентів – випускників до самостійної праці в ринкових умовах господарювання.

Зміст випускної роботи передбачає: обґрунтування актуальності обраної теми; розробку конкретної методики обліку, контролю на матеріалах підприємств різноманітних форм господарювання, узагальнення її результатів і пропозиції щодо вдосконалення облікової та аналітичної роботи; висновки та рекомендації за результатами проведення дослідження.

У випускній роботі викладаються теоретичні основи становлення та розвитку обліку, що висвітлені в спеціальній та періодичній літературі.

В залежності від трудомісткості роботи окремі теми можуть виконуватись на прикладі підрозділів, в цілому по підприємству або по групі підприємств однієї або різних форм власності.

Предметом дослідження може бути широке коло питань, які потребують узагальнення великої кількості матеріалу, та більш вузькі, для вирішення яких потрібно заглибитись у вивчення найдрібніших обліково-економічних явищ та процесів.

Випускна робота, що виконана тільки на літературних джерелах без використання практичного матеріалу. До захисту не допускається.

3. Вимоги до оформлення випускної роботи

Робота виконується на комп’ютері в текстовому редакторі Microsoft Word, шрифт Times New Roman, кегель 14 пунктів через 1,5 інтервал, на стандартних листках бумаги, формат А-4 (11/297х210) мм. Поля: зліва – 30 мм, справа – 10 мм, зверху – 20 мм, знизу – 25 мм.

Нумерація сторінок наскрізна. Першою сторінкою є титульний лист, друга – зміст роботи з вказанням сторінок, з яких починається викладення кожного розділу. На титульному листі, змісті і першій сторінці вступу номер сторінки не ставлять. Проставляти нумерацію слід з другої сторінки вступу в правому верхньому кутку. Додатки до загальної нумерації сторінок не включаються.

Номери розділів позначають арабськими цифрами. Розділи повинні мати порядкову нумерацію: 1.Назва першого розділу; 1.1. Назва першого підрозділу; 1.2. Назва другого підрозділу; і т.д. 2. Назва другого розділу і т.д. Викладення розділу розпочинають з нової сторінки, підрозділи – по тексту з інтервалом між ними 2.

В заголовках розділів, підрозділів і таблиць крапки не ставлять.

Використані літературні джерела наводяться в алфавітному порядку. Правила оформлення списку використаної літератури наведено в додатку 3.

Таблиці розміщують на одній сторінці. На двох сторінках допускається розміщення таблиць розмір яких перевищує одну сторінку. Таблиці нумеруються в межах розділів двома цифрами: перша відповідає номеру розділу, друга порядковий номер таблиці в даному розділі. Вимоги до оформлення статистичних таблиць наведені в додатку 4.

Додатки до випускної роботи необхідно розміщувати в послідовності появи посилань на них в основному тексті. Назва додатку друкується угорі симетрично відносно тексту сторінки. В правому верхньому кутку над назвою додатку друкується слово Додаток_______ і велика літера, що позначає додаток. Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Г, Є, І, і, Й, О, Ч, Ь.

Скорочення слів допущені ГОСТом: рік – р., роки – р.р., тонни – т, центнери – ц, гектар – га, людино-години – люд.-г., гривні – грн..

На останній сторінці висновків і пропозицій ставиться підпис автора і дата виконання.