Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Задачи с интелектуалки.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
26.22 Кб
Скачать

Задача 6

Товариство з обмеженою відповідальністю звернулося до господарського суду з позовом до приватного підприємства про відшкодування збитків, завданих порушенням виключних прав товариства на художній фільм. Порушення, на думку позивача, полягало у неправомірному продажу позивачем DVD-дисків з записами художнього фільму, право розповсюдження яких приватне підприємство передало Товариству.

Приватне підприємство, заперечуючи проти позову, посилалось на договір, укладений ним з Акціонерним товариством, якому за договором з кіностудією - виробником аудіовізуального твору – було надано виключне право на відтворення та розповсюдження примірників цього художнього фільму. Кіностудія займалась відтворенням фільму і продавала приватному підприємству DVD-диски оптом, а приватне підприємство займалось роздрібною торгівлею DVD-дисками на підставі договору про передачу приватному підприємству виключного права на розповсюдження примірників художнього фільму.

В договорі між кіностудією та приватним підприємством не містилось жодних умов щодо можливості чи заборони передавати виключне право іншим особам.

1. Чи мало право приватне підприємство передати за договором виключні права на відтворення та розповсюдження примірників аудіовізуального твору?

2. Чи належать товариству з обмеженою відповідальністю виключні права на відтворення та розповсюдження аудіовізуального твору?

3. Чи підлягають задоволенню вимоги позивача?

4. Яке рішення повинен прийняти господарський суд?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]