Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MAG_KOMPLEKS_2005.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
17.12.2018
Размер:
1.32 Mб
Скачать

Навчальна програма дисципліни "міжнародна рекламна діяльність"

1. Загальні відомості

Курс "Міжнародна рекламна діяльність" відноситься до циклу дисциплін вільного вибору студента та є одним з профілюючих для студентів, які навчаються за економічною спеціальністю "Міжнародна економіка".

Курс базується на таких дисциплінах як "Маркетинг", "Міжнародний маркетинг", "Стратегічний маркетинг", "Міжнародна економіка", "Система маркетингових комунікацій в МЕД".

Дисципліна є інтегрованим курсом, який вивчає міжнародні аспекти рекламної стратегії сучасних підприємств, включаючи проблеми стратегічного та тактичного планування рекламної діяльності у різних засобах інформації: на телебаченні, радіо, транспорті, місці продажу, у пресі та інших друкованих джерелах тощо.

Курс "Міжнародна рекламна діяльність" є одним з завершальних дисциплін фахової підготовки магістрів з міжнародної економіки. Опанувавши його, студенти практично завершать свою підготовку в галузі міжнародного бізнесу.

Головною метою дисципліни "Міжнародна рекламна діяльність" є вивчення комплексу заходів, призначених забезпечити ефективність рекламної діяльності підприємства, що в свою чергу відіб’ється на загальній ефективності всього комплексу комунікацій на підприємстві.

Завданням дисципліни є ознайомлення студентів із світовими розробками в галузі реклами, відпрацювання навичок самостійної розробки та впровадження рекламних стратегій на підприємствах будь-яких форм власності та сфер діяльності. Це дозволяє розширити світогляд майбутнього фахівця-міжнародника завдяки опануванню сучасної термінології міжнародного бізнесу; основних положень і методів рекламної діяльності; принципів підвищення її ефективності тощо.

Предметом дисципліни є методи реклами у сучасних вітчизняних та іноземних компаніях. Студенти навчаються: опановувати сучасну термінологію міжнародного бізнесу; проводити аналіз ефективності рекламних кампаній, розробляти нові ефективні рекламні стратегії тощо.

Значна увага в курсі приділяється інтерактивним методам навчання, а саме командній роботі.

2. Зміст навчального матеріалу

Тема 1. Реклама як інструмент комунікації в мед

Поняття реклами. Типи реклами. Функції реклами. Цілі та завдання реклами. Суб’єкти рекламного процесу. Найкрупніші рекламодавці 2004 року у США. Найкрупніші рекламодавці 2004 року у Росії. Короткостроковий та довгостроковий ефект реклами.

Основна література: [1], [3], [6].

Додаткова література: [12-15], [27], [28].

Тема 2. Регулювання міжнародної рекламної діяльності

Законодавче регулювання реклами в Україні. Законодавче регулювання реклами в Росії. Законодавче регулювання реклами в Молдові та Білорусі. Законодавче регулювання реклами в Європейському Союзі. Законодавче регулювання реклами в США.

Основна література: [1], [5].

Додаткова література: [7-10], [20].

Тема 3. Історія реклами

Протореклама та реклама у античному суспільстві. Реклама у західноєвропейській середньовічній культурі. Новий етап рекламної діяльності у Західній Європі та Північноамериканських колоніях. Розвиток західноєвропейської реклами у XIX сторіччі. Північноамериканська реклама у XIX – на початку XX сторіччя. Реклама в Росії та Україні: від середньовіччя до нового часу. Російська та українська образотворча реклама у XIX – на початку XX сторіччя. Реклама у російській та українській пресі у XIX – на початку XX сторіччя.

Основна література: [1], [5].

Додаткова література: [22], [23].

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]