Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pravo ІІ etap.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
93.7 Кб
Скачать

II. Рекомендації щодо підвищення якості підготовки учнів до олімпіади

Для вчителів правознавства:

  1. Підвищити якість викладання предмета «Правознавство» шляхом проведення семінарів, конференцій, диспутів, ознайомлення з кращим педагогічним досвідом вчителів правознавства ЗНЗ області.

  2. Удосконалити систему пошуку обдарованих дітей, шляхом проведення інтелектуальних конкурсів в районі (місті) та участі в інтерактивному Всеукраїнському конкурсі «Кришталева Сова».

  3. Звернути увагу на вивчення тих галузей права, що недостатньо висвітлюються навчальними програмами (частини цивільної галузі права (спадкове право, авторське право), фінансове право, кримінальне право);

  4. Практикувати з учнями 9-х класів вирішення тестових завдань.

  5. Більшу увагу приділяти практичним навичкам учнів (складанню юридичних документів, підготовка звернень та пропозицій в органи державної влади та виконкоми, складання заповітів, шлюбного контракту тощо).

  6. Створювати систему Безперервної правової освіти, шляхом залучення вихованців ДНЗ та молодших школярів.

  7. Під час підготовки до ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства вчителям, які займаються підготовкою дітей до даних змагань, опрацювати з учнями олімпіадні завдання ІІІ та ІV етапів попередніх років.

  8. Звертати увагу на прищеплення учням уміння навчатись самостійно.

  9. Алгоритмізувати навчання учнів, забезпечувати їх планами, описами порядку розв’язування і оформлення юридичних ситуацій та документів.

  10. Максимально використовувати інформаційні технології у навчальному процесі; здійснювати систематичну підготовку учасників усіх етапів Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства.

  11. Формувати в учнів логічне мислення, розуміння ними причинно-наслідкових зв’язків, уміння вирізняти спільне й відмінне різних правових явищ і процесів.

  12. Удосконалювати в учнів уміння чітко й структуровано висловлювати власну думку, лаконічно й аргументовано її доводити, робити висновки та узагальнення.

Для керівників Р(М)МО:

  1. Проаналізувати результати виступу учнів команд й активізувати роботу з підготовки до олімпіади з правознавства в2011/2012 навчальному році.

  2. ШМО та Р(М)МО запланувати та здійснити серію заходів щодо підготовки учнів до всіх етапів олімпіади з правознавства.

  3. Структурувати або створити нову базу даних районів при роботі з обдарованими учнями.

  4. Акцентувати увагу журі та оргкомітету ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства на оптимальне визначення кількості переможців ІІ етапу та якісне формування команди на ІІІ етап олімпіади.

Для методистів Р(М)МК:

  1. Проаналізувати результати виступу учнів команд й активізувати роботу методичних служб районів з підготовки до олімпіади з правознавства на 2011/2012 навчальний рік.

  2. Ініціювати створення районної школи обдарованих дітей, в яку б входили переможці ІІ етапу олімпіади з правознавства.

  3. Посилити роботу щодо підтримки обдарованих учнів та їх наставників.

  4. Створити умови для роботи з обдарованими учнями у позаурочний час, у тому числі проведення навчально-тренувальних зборів для переможців ІІ етапу олімпіади.

  5. Формувати склад команди на ІІІ етап з урахуванням відбіркових зборів на районному рівні.

  6. Залучати найкращих учителів району (міста), фахівців районних управлінь юстиції, науковців до підготовки учнів.

  7. Застосувати нові підходи до організації підготовки учнів для участі в ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства.

  8. Об’єктивно визначати склад переможців і якісно формувати команди для участі в ІІІ етапі змагань.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]